❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Wifi škodí stromům
Re: Wifi škodí stromům
Ještě že wifi sítě nemůžou za to, že se velryby hromadně válí po plážích... Ikdyž... Kdo ví...
0 x
hapi píše:jo byl jsem před BTSkou asi tak 20cm a nic závažnýho jsem necítil. Asi nějaká vsugerovaná myšlenka od těch co tam byly. Asi vám došlo jaký výkony tam tečou a mozek zapracoval.
No ale o čem se to tu bavíme? Víme že jakýkoliv elektromagnetický rušení způsobuje problemy ale přestaneme používat mobili že? Stejně tak jako nepřestaneme používat bezdrátový hračky doma.
Tak asi nejsi tak citlivej na to co bts vysila , osobne sem to pocejtil neni to nic z ceho by se jeden zblaznil ale proste primo pred antenou je to znat ze tam perou nejakej velkej vykon
0 x
ppp76 píše:To "stesti" uz sem mel a na barak bych si to dat nechtel ani omylemkdyz sem stal presne pred antenama tak sem to kua cejtil ze to bezi
Hmm, mam jednoho znamyho, kterej taky odmítl nabídku mob. opa na umisteni jeho anten na barak a podle me blbe udelal. Jeho soused ve vedlejsim baraku to totiz neodmitl, bere par susnu za pronajem a ten znamej na ty anteny kouka z okna.
Nevim co je horsi, jestli spat pod antenama a mit aspon par kacek, nebo spat pred antenama a nemit z toho nic....
0 x
osobně bych raději spal pod nima. Ty sektory jsou super ostrý takže fakt raději pod nima.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
-
- Kontaktovat uživatele:
HAPI co Ti přijde divnýho na kilowatě v tomhle pásmu ? Neříkej, že jsi nikdy nekuchal mikrovlnku. Mám tu magnetron z ruskýho radaru a pokud by se mi povedlo k tomu postavit dostatečnej zdroj-modulátor, tak z toho poleze špičkově až několik desítek kW, což je u radarů celkem běžná hodnota. Jede to podle rozměrů rezonančních dutin a prvků okolo 6 GHz. Spíš to mám jako raritu, není to zbraň na konkurvenci.
V blízkosti zářiče, do něhož tlačíš takovou sodu ( 1kW @ 2.5GHz ) nic necítíš, žádný brnění a tak jak píšou klucí, maximálně po pár minutách ucítíš ozónovej smrad, jak to štěpí kyslík v atmosféře. Delší expozici než 5min ve vzdálenosti cca 1m jsem nepodstoupil, rakovinu zatím nemám, děti se mi rodí zdravý a ani nic v okolí neodešlo. Jen nešel široko daleko internet. Pokoušel jsem se tenhle magnetron z mikrovlnky i modulovat, kmitočtově to jde celkem jednoduše vzhledem k závislosti kmitočtu na procházejícím proudu, parazitně je tam ale i AM. Jde tak i stabilizovat kmitočet.
Co potom třeba taková rozhledna na Kleti, kde cca 1.5m od cimbuří a níže je soustava dipólů, do kterých tlačí FAKTOR 31kW. Taky nic necejtíš, akorát si toho na pásmu moc neposlechneš, tohle málokterej přijímač rozdejchá.
Když už byla řeč o GSM BTS, pak jediná zkušenost s blízkou expozicí byla odhalena mou videokamerou, do níž se během záznamu do zvuku dostalo silný pískání, ale to jen ve vzdálenosti max. těch půl metru od sektorky.
Někteří z vás z toho moc naděláte, to je můj názor. Já si s tím hraju déle než 15 let a zatím jsem živ a zdráv, což nemusí být natrvalo, ovšem jít do rakve nezhuntovanej mi přijde asi tak, jako když si za komunistů manželé koupili Š120, která ale stála v garáži, aby se náhodou neojezdila. A to je taky můj názor, kdyby zase někdo chtěl tvrdit, že jsem blbec.
V blízkosti zářiče, do něhož tlačíš takovou sodu ( 1kW @ 2.5GHz ) nic necítíš, žádný brnění a tak jak píšou klucí, maximálně po pár minutách ucítíš ozónovej smrad, jak to štěpí kyslík v atmosféře. Delší expozici než 5min ve vzdálenosti cca 1m jsem nepodstoupil, rakovinu zatím nemám, děti se mi rodí zdravý a ani nic v okolí neodešlo. Jen nešel široko daleko internet. Pokoušel jsem se tenhle magnetron z mikrovlnky i modulovat, kmitočtově to jde celkem jednoduše vzhledem k závislosti kmitočtu na procházejícím proudu, parazitně je tam ale i AM. Jde tak i stabilizovat kmitočet.
Co potom třeba taková rozhledna na Kleti, kde cca 1.5m od cimbuří a níže je soustava dipólů, do kterých tlačí FAKTOR 31kW. Taky nic necejtíš, akorát si toho na pásmu moc neposlechneš, tohle málokterej přijímač rozdejchá.
Když už byla řeč o GSM BTS, pak jediná zkušenost s blízkou expozicí byla odhalena mou videokamerou, do níž se během záznamu do zvuku dostalo silný pískání, ale to jen ve vzdálenosti max. těch půl metru od sektorky.
Někteří z vás z toho moc naděláte, to je můj názor. Já si s tím hraju déle než 15 let a zatím jsem živ a zdráv, což nemusí být natrvalo, ovšem jít do rakve nezhuntovanej mi přijde asi tak, jako když si za komunistů manželé koupili Š120, která ale stála v garáži, aby se náhodou neojezdila. A to je taky můj názor, kdyby zase někdo chtěl tvrdit, že jsem blbec.
0 x
Nesouhlasims tebou ze nic neucejtis , nekteri z nas jsou propste citlivejsi a nektery veci nam vadi . Jak rikam eni to ze by mi stali vlasy na hlave ale je to takovej jinej pocit.
0 x
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
hapi píše:lwq píše:Kdysi sem si udelal testik ... Do PCI slotu sveho pocitace dal XI626, k ni pripojil na metrovem kabelu dlouhou yagi (17dBi myslim) a tim se pripojil pres strop a pudu na vsesmerku na strese. ... A serfoval ... Vydrzel sem serfovat asi 20minut, pak sem s bolestmi hlavy jak po opici urval pocitac z napajeni ... A pak ze to nejni cejtit ... Kdyz vezmu ze vetsina mikrovlnek jede na 2450MHz a proc ? Protoze to je myslim harmonicka molekul vody, ktery takto rozkmita = zahraje jidlo ...
[url]http://cs.wikipedia.org/wiki/Mikrovlnná_trouba[/url]
EDIT: Stromy to ovlivnuje, videl sem par pripadu kdyz na kratko jisty "ISP" pomoci dvou velkych 2,4GHz sit "propaloval" listnaty strom ... Chudak strom v mistech spoje zezloutnul a opadal ...
a zreguloval sis výkon? Pak to přece neni horší než pendrek. Spíš ještě lepší když yagina je směrová.
Jenze tu yagi sem mel na monitoru 50cm od me hlavy da se rici a karta tam prala plnej Tx ...
BTW: Pred BTS se motam casto a nic se nedeje, je to frekvence co nic neudela. Takove vykony (na prislusnych frekvencich) aby skodily zivym oragnismum by (snad) nepovolili. Ale netvrdim, ze kazdy z nas neni jinak citlivy na el-mag zareni.
BTW2: Zajimavy by byl nejaky druh "3D" bryli co by zobrazovali, vizualizovali el-mag zareni

0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...
no to že něco cítíte to jsou normální harmonické frekvence, které jsou vyprodukované kvůli použitému velkému výkonu, ale nemělo by to být nijak škodlivé je to asi jako že cítíte dunění basového repra
rozhodně nějaké 2,4 GHz a gama záření EHz nemůžete cítit
)
je tady někdo kdo cítí když ho scanuje rentgen?? pokud ano tak takový člověk musí být nějaký senzibil
rozhodně nějaké 2,4 GHz a gama záření EHz nemůžete cítit

je tady někdo kdo cítí když ho scanuje rentgen?? pokud ano tak takový člověk musí být nějaký senzibil
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
-
- Kontaktovat uživatele:
Pozor, bavíme se o neionizujícím záření, netahejte sem žádný rentgeny. Jinak hapi, rozdíl mezi 700 MHz a 2500 MHz co se týká citlivosti organismů je zanedbatelnej, u nižšího pásma se samozřejmě musí jednat o větší plochy vzhledem k vlnový dýlce.
ppp76: Je to možný, ale zajímalo by mě, jestli by jsi to dokázal vyhodnotit spolehlivě a jestli díky Tvojí schopnosti určil, která anténa BTS je RX a která TX, aniž by jsi se na ní zezadu podíval.....
Jak se to jako projevuje - co cítíš a jakej máš pocit, jestliže jsi vystaven takovýmu poli ? Já teda nic necítím i když vedle sebe roužnu kilowattu a nikdo jinej taky ne, i ta moje dementní matka, která tvrdí, že je jí z toho špatně - ano je jí zle, však musí vědět, že něco v místě je. Jinak je i s kilowattou vedle sebe zdravá jak rybička.
ppp76: Je to možný, ale zajímalo by mě, jestli by jsi to dokázal vyhodnotit spolehlivě a jestli díky Tvojí schopnosti určil, která anténa BTS je RX a která TX, aniž by jsi se na ní zezadu podíval.....
Jak se to jako projevuje - co cítíš a jakej máš pocit, jestliže jsi vystaven takovýmu poli ? Já teda nic necítím i když vedle sebe roužnu kilowattu a nikdo jinej taky ne, i ta moje dementní matka, která tvrdí, že je jí z toho špatně - ano je jí zle, však musí vědět, že něco v místě je. Jinak je i s kilowattou vedle sebe zdravá jak rybička.
0 x
To dost pochybuju ze 1KW na 2.4ghz nebudes citit, minimalne jako teplo pokud budes v rozumny vzdalenosti nebo ten vykon bude smerovany, doporucuju magnetron z mikrovnky do ohniska paraboly a stoupni si pred to 

0 x
Hele to máte jednoduchý. Sousedovi koupím v Kaufladnu vždycky bedýnku jablek když jsem mu tu jabloň sejmul 10GHz spojem 

0 x
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
soucez píše:Hele to máte jednoduchý. Sousedovi koupím v Kaufladnu vždycky bedýnku jablek když jsem mu tu jabloň sejmul 10GHz spojem
Jednam o moznosti udelat si prusek lesem, jde o par stromu. Teda neni to ani tak les jako nalet, tedy drava malinko a majiteli staci, kdyz to porezeme a dame mu to jako topeni na zimu

0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...
-
- Kontaktovat uživatele:
NĚKDO PSAL: no to že něco cítíte to jsou normální harmonické frekvence, které jsou vyprodukované kvůli použitému velkému výkonu, ale nemělo by to být nijak škodlivé je to asi jako že cítíte dunění basového repra........................................
MÁŠ PONĚTÍ O TOM, CO JSOU HARMONICKÝ ?
Jinak teplo v bezprostřední blízkosti opravdu cítit je, však nic jinýho. Do paraboly jsem to taky strkal, 205cm v průměru a na 100m mi to rozsvítí zářivku.
Možná na tom něco bude, protože moje dcera, když byla ještě v mamince ( cca 7 měsíc ) tak reagovala na spuštění vysílače na rádio 200W tím, že začala kopat. Zpozoroval jsem to i opakovaně.
MÁŠ PONĚTÍ O TOM, CO JSOU HARMONICKÝ ?
Jinak teplo v bezprostřední blízkosti opravdu cítit je, však nic jinýho. Do paraboly jsem to taky strkal, 205cm v průměru a na 100m mi to rozsvítí zářivku.
Možná na tom něco bude, protože moje dcera, když byla ještě v mamince ( cca 7 měsíc ) tak reagovala na spuštění vysílače na rádio 200W tím, že začala kopat. Zpozoroval jsem to i opakovaně.
0 x
David Liška píše:Jinak hapi, rozdíl mezi 700 MHz a 2500 MHz co se týká citlivosti organismů je zanedbatelnej, u nižšího pásma se samozřejmě musí jednat o větší plochy vzhledem k vlnový dýlce.
nechci ti do toho kecat ale právě 2500MHz jaksi hejbe z vodou takže i menší výkon můžou lidi cítit a obrovský výkony u 700MHz ne.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
-
- Kontaktovat uživatele:
To je fakt, ale ten poměr oproti jiným bandům není tak zásadní. Osobně jsem se ještě s nikým, kdo by prokazatelně a s určitostí označil místo s vysokou intenzitou pole, nesetkal. Však můžou takový lidi existovat, ale to marťani taky.
0 x