❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Nekala soutez O2
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Nekala soutez O2
Jakou sanci si myslite ze by melo podani navrhu na nekalou soutez na antimonopolni urad, tem cenam u O2 se na wifi proste neda konkurovat. Podle me O2 tezce vyuziva pozice na trhu. Za tyhle ceny to navic ani nenabizi jako velkoobchodni sluzbu pro mozny preprodej....
0 x
Bývalý ISP...
jaký ceny konkrétně myslíš?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
tak nevim co blbneš. 16mbit dává tady na jihu třeba starnet za menší cenu. Co pak když za 275kč dává 100Mbit na vybraných místech? Co třeba nějaká kabelovka která to má podobný.
0 x
Vždycky je tam důležité slovíčko AŽ a to si piš že si O2 pohlídá aby to tam bylo
0 x
Thomeless : a kolik lidi v tvem okoli na AžDSL 16M dosahne ? Znamej je od ustredny do 300m,vedeni je udajne celkem nove a neda vic jak 12M, upload mizerie cca. 475Kbit, no rozmysli se necha li si to nebo je posle k sipku
libi se mi veta v infu u O2 : žádné limity pro přenos dat. Uznavam ze tam asi nejsou, ale kdo vi co od nich prijde za dopis, kdyz nacpu do Jdownloader linky na sosnuti treba 500GB a ze to neni problem sehnat tech par odkazu
pak z nudy nejaky HD stream live z netu treba a uz to lita...
apropo cena je podle O2 akcni, po 13 mesici to dostava teprv ty spravny grady :
Tarif....................Rychlost....Cena.............Cena k tarifu O2 NEON
O2 Internet Start......2 Mb/s.....600 Kč/měsíc...500 Kč/měsíc
O2 Internet.............8 Mb/s.....750 Kč/měsíc...650 Kč/měsíc
O2 Internet Plus.......16 Mb/s....908 Kč/měsíc....808 Kč/měsíc
PW

libi se mi veta v infu u O2 : žádné limity pro přenos dat. Uznavam ze tam asi nejsou, ale kdo vi co od nich prijde za dopis, kdyz nacpu do Jdownloader linky na sosnuti treba 500GB a ze to neni problem sehnat tech par odkazu

apropo cena je podle O2 akcni, po 13 mesici to dostava teprv ty spravny grady :
Tarif....................Rychlost....Cena.............Cena k tarifu O2 NEON
O2 Internet Start......2 Mb/s.....600 Kč/měsíc...500 Kč/měsíc
O2 Internet.............8 Mb/s.....750 Kč/měsíc...650 Kč/měsíc
O2 Internet Plus.......16 Mb/s....908 Kč/měsíc....808 Kč/měsíc
PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
No, taky berte v úvahu, že přes aždsl jde přenést jen 83 procent jmenovité kapacity, zbytek je režie přenosu, to je z těch 16M jen 13,28M
0 x
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k tomu ze lidi ani nevi co to tech 16M tak to proste neresi. Resi to ze ty mas neco za 600 a O2 to ma za 300. Upload neresi z beznejch uzivatelu snad nikdo a co je agregaci vi tak jeden ze 100 To ze je cena akcni na 12 mesicu je jasny a fakt si myslite ze za rok nebudou mit tu akci znova? Navic je to bez zavazku.
0 x
Bývalý ISP...
ADSL neni nijak zvlast silny konkurent, to spis lokalni hraci s optikou. Davam na fiberu 16 mimo spicku, 32 ve spicce za 400 mesicne a nemam s tim problem, stale je to vyhodne. Samozrejme s garanci ceny po celou dobu uzivani.
0 x
Lukas Kristek
no jo jenze kde mas ty optiku a kde kyslikari adsl
oni "vsude" ty se stestim jen nekde...
PW

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
taky jsem byl u jednoho zákazníka O2. Vzdálenost od ústředny zhruba 400m. Měl tarif 8Mbit a dávalo to lehce přes 6 Mbit. Horší to bylo s uploadem, tam jsem nenaměl snad ani 400kbit a během uploadu šly odezvy absolutně do nebes...
0 x
jojo, ADSL je na dvě věci, až přijde SDSL nebo jak se to menuje, prostě synchronní přenost jako maji v americe, tak potom se můžeme ADSLek bát. Český adsl má problém i s videem přes skype, logicky, musí mít. Pokud nejsi jeden z těch co rádi kostičkovanej obraz.
0 x
Skype je soft hodne podivnej, po spojeni frcim s kolegou v lokalni siti, zkousim videohovor a ten zdrb si nedovede nejak detekovat rychlost pripojeni a video je kostickovane,trhane...prijde mi to jakoby skype umel pouzit jakysi fixni - max.UL nejakou hodnotu a do te upravi i kvalitu videa
ze mezi nasemi pc udelaji data i 15Mbit ho nejak nezajima...
PW

PW
0 x
pcwifi píše:Skype je soft hodne podivnej, po spojeni frcim s kolegou v lokalni siti, zkousim videohovor a ten zdrb si nedovede nejak detekovat rychlost pripojeni a video je kostickovane,trhane...prijde mi to jakoby skype umel pouzit jakysi fixni - max.UL nejakou hodnotu a do te upravi i kvalitu videaze mezi nasemi pc udelaji data i 15Mbit ho nejak nezajima...
PW
to že jseš v lokální síti může být pro skype nevýhoda, vzhledem k tomu že data tečou přes server který je mimo tvoji síť,
takže si vyřeš upload do netu, nastav správně priority ve shaperu a pak teprve vyprávěj co a jak nefunguje
0 x
pres jaky server ? kouknu li na toky dat pri hovoru skype, z me ani kolegovy IP netece do netu v podstate ani bajt...sem tam nejake tuknuti...
PW
PW
0 x