❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
problém s ospf
problém s ospf
ahoj, mám problém s ospf routováním. na hlavním routeru 10.55.1.1 mám konektivitu, zároveň tam mám v ospf nastavenou redistribuci default routy as type 1. na ostatních routerech mám taky ospf. jde o to že se nemohu dostat z ostaních routerů například ze sítě 10.55.2.0 na síť 10.55.1.0. ovšem pouze se dostanu na hlavní router 10.55.1.1 z 10.55.2.1 nebo 10.55.3.1 ale na 10.55.1.2 které už je zapojenu do ethportu na routeru 10.55.1.1 se už nedostanu. ethernet port mám samozřejmě v bridge. je to hodně zvláštní jelikož ty routy odpovídají tomu aby se vše směrovalo kam má.
- Přílohy
-
- Snímek obrazovky-2.png
- (197.05 KiB) Staženo 250 x
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
tak jsem zjistil že to není ospf ale podělanou kartou UB5 od UBNT která se tvářila jako připojená, ale byla připojena nějak nepochopitelně z poloviny, kartu hodím do kamen a natočím to live!!
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Posli video s horici kartou 

0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

ono video bych take uvital, kdyz ho neudelas ty,tak ja urcite casem ano

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
no video bude, ale neumíte si představit jak mě to nehorázně nasr... bylo to na hlavní páteři a vše se jevilo ok, ale prostě tam nic neprocházelo ani mac ping, už jsem mlátil do sotolu, zkoušel jsem downgrade a nic a potom jsem jenom tu kartu deaktivoval a aktivoval a najednou ospf prolezlo a vse fungovalo...
0 x
jesi sces nezavislou radu, vyhaz vsecky UB5 do hajzlu
jedine plus je faqt asi prepetova ochrana, tim vycet konci...o regulaci to nechce ani slyset...proste humus...
PW

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
mám dvě tyto karty a ani jednou jsem ještě nasadil .obě jsou zatím šuplíku
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam