❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Mikrotik RB + zdroj UBNT 24V z bulletu
Mikrotik RB + zdroj UBNT 24V z bulletu
caute, pouziva tu niekto ubnt poecka na mikrotiky? Uvazujem ze na jedno AP by som dal miesto normalneho zdroja takyto UBNT z bulletu 24V 1A. Ak niekto pouziva takto aktivne poe, napiste co pouzivate s cim ste spokojny.
0 x
-
askeboy píše:caute, pouziva tu niekto ubnt poecka na mikrotiky? Uvazujem ze na jedno AP by som dal miesto normalneho zdroja takyto UBNT z bulletu 24V 1A. Ak niekto pouziva takto aktivne poe, napiste co pouzivate s cim ste spokojny.
zdroje z ubnt (integrovane poe) pouzivame k mikrotiku normalne, stejne jako i jine poe zdroje. neni v tom zaden problem. poe napajeni nekde zlobi s delsim kabelem a 12v - to je smrtici kombinace, mikrotik uz to nekdy nedava i kdyz papirove ma psano ze jede tusim od 10v.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji
az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

Já mám nasazený na jedný bytovce RB 493 a je napájen tím POE z Nanostation - 15V - 0,8A a je to 30 metrů od sebe a jede to bez problémů. Je na tom jenom jedna bytovka + další sektor na vysílání, tak si myslím, že bude tohle stačit jinak na hlavní AP mám nasazený zdroje od EMKA Praha ty na 24V se zálohou. Zdraví Trandák
0 x
je jenom jedna podmínka, sunny zdroje a minimálně 18V. Pro klienty kupujem extra zdroje s integrovanym poe co maji na i4wifi. Nic jinýho nekupujem 

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
hapi píše:je jenom jedna podmínka, sunny zdroje a minimálně 18V. Pro klienty kupujem extra zdroje s integrovanym poe co maji na i4wifi. Nic jinýho nekupujem
myslis tohle? http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=746
ja posledni dobou davam ke klientskym RB tohle http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=1325 a zatim zadny problem. Cenove to vychazi na pulku, co ta Alfa.
0 x
jo ten první myslim, ten kupujem. Rádi si za klid v duši připlatíme a utahen to klidně i RB493 pro víc klientů. Ty mrchy neodchází ani po 3 letech nebo bouřkách což myslim někdo o těch ubntu zdrojích psal že občas odchází. Navíc maji idiockej konektor pro 230V kterej se mi doma jen tak neválí ale počítačový kabely se daji sehnat všude.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
Maji ty Alfy svod prepeti? Chci je taky nasazovat.
Ahoj Lada
Ahoj Lada
0 x
0 x
-
RB433AH s jednou kartou r52hn mi jel na zdroji od UBNT 24V/1A. Se dvema kartami r52hn dochazelo k restartum. Po vymene zdroje vse OK.
POE cca 12m
Jinak u klientu pouzivam ubnt 15V a zatim bez problemu.
POE cca 12m
Jinak u klientu pouzivam ubnt 15V a zatim bez problemu.
0 x
RB112 (nebo 133 ?
) 12V/1A nejaky noname zdroj, ale cca. 45m UTPka a vse svisti zcela ok,prijemne prekvapeni, ona 1 karta asi zadny moc vitr neudela...
jinak me taky trosku zarazi, proc neosazuje UBTN bezne zasuvky, jako maji PC zdroje
jinak na nejaka vetsi hnizda - apcka neni spatne dat zdroj od Notebooku, sem tam neco k mani je a pokud jde o starsi kusy, tak ty jsou vyrabeny vesmes "kvalitneji", nez dnesni kusy...
PW

jinak me taky trosku zarazi, proc neosazuje UBTN bezne zasuvky, jako maji PC zdroje

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Tam, kde je víc karet, používám zdroj UBNT 24V/1A. Mám jich nasazeno kolem 25ks. U RB s jednou kartou používám 15V/0,7A nebo 24V 0,5A.
U dvou 24V/1A se ale vyskytla zajímavá závada v datovém přenosu:
S jedním zdrojem při zapnutém auto negotiation šel LAN port jen 10Mbit/s, u druhého se pořád přepínal mezi 10 a 100 a neustále se ztrácely pakety (připojený Mikrotik nebo Rocket M5 - úplně jedno). Když jsem zkusil auto negotiation vypnout a nastavil 100, už jsem se připojil jen přes bezdrát
Kabel byl kolem 20m, stejně se to ale chovalo i na stole s 5m kabelem. A kontrolka LAN buď nesvítila vůbec, nebo blikala.
Nejhorší bylo, že zdroje jsem vybalil z krabice zcela nové a vůbec mě nenapadlo, že by mohly být špatné. Závadu jsem hledal všude jinde, jen ne v nich
U dvou 24V/1A se ale vyskytla zajímavá závada v datovém přenosu:
S jedním zdrojem při zapnutém auto negotiation šel LAN port jen 10Mbit/s, u druhého se pořád přepínal mezi 10 a 100 a neustále se ztrácely pakety (připojený Mikrotik nebo Rocket M5 - úplně jedno). Když jsem zkusil auto negotiation vypnout a nastavil 100, už jsem se připojil jen přes bezdrát

Nejhorší bylo, že zdroje jsem vybalil z krabice zcela nové a vůbec mě nenapadlo, že by mohly být špatné. Závadu jsem hledal všude jinde, jen ne v nich

0 x