❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

rozdílná konektivita a propustnost sítě

Návody a problémy s konfigurací.
Scout
antispam: Ano

rozdílná konektivita a propustnost sítě

Příspěvekod Scout » 14 years ago

Zdravím, řeším problém.

Proč na klientském mikrotiku nezměřím rychlost internetu více než 11Mbps, buď měřákem nebo pomocí Btest na mikrotik umístěný za NIXsem v jiné síti, když na mikrotiky v naší síti ale cestou přes hlavní bránu na Btest změřím 20Mbps.

Spoj WIFI 5Ghz - v pořádku max. propustnost 20M.

Na hlavní bráně změřeno 100M - konektivity je pro situaci dost.

Od klienta k bráně v cestě
- klient RB433 -> spoj 5Ghz -> RB600A -> kabel - eth100M -> RB450 -> kabel - eth100M -> Brána Router PC

Pro test jsem vypnul všechny queuse včetně mangle pravidel. Na Bráně mám školící fiewall filter. Každý RB vč. klienta má svou veřejnou IP, přes kterou routuje ven.

Je to pro mě záhadou, rád bych u klienta naměřil konektivitu tolik co může propustit spoj tzn. 20M a ne jen 11M.

Já pátrám po chybě v Bráně, ale jestli je problém ve školícím firewall filtru nebo kde, nevim. Takové rozdíly v rychlosti interntu oproti propustnosti sítě mám na každém klientovi, ale jen 2M - 3M (internt 14M - síť 17M).

Napadne Vás ,kde hledat problém? ( HW , nastavení brány, u našeho ISP )
Díky
0 x

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 14 years ago

Koukni na ethernety v /interface/ethernet/status jestli nahodou neni problem tam a nemas je propojeny jen na 10Mbps.
Me se to stalo dokonce s original patch kabelem a prave ve spojeni s RB450G ze jsem mel link jen 10Mbps.
Jinak kdyz mas vsude mikrotiky tak by to mela byt hracka zjistit, kde je uzky hrdlo, zkus btest na jednotlivy rozhrani kazdyho RB nejlip od brany az ke klientovi....
0 x