❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Spoj na 7km, zarusene pasmo
Re: Spoj na 7km, zarusene pasmo
já bych neřekl že ukazují nekorektně, třeba 54Mb to jede při -75 což je super
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Mam to pusteny v Nku ale zkousel jsem to i vAcku a to delalo uplne to same...
Fakt me jedine napada ze jsou jete ty karty a nebo je tam zakopanej pes
Spis me nejvic drti to ze se to na jinou antenuvidi a na antenu od Jirouse nic....a to pritom anteny od Jirouse mam vsude a nemuzu si je vynahvalit....
Fakt me jedine napada ze jsou jete ty karty a nebo je tam zakopanej pes

Spis me nejvic drti to ze se to na jinou antenuvidi a na antenu od Jirouse nic....a to pritom anteny od Jirouse mam vsude a nemuzu si je vynahvalit....
0 x
- stouracpetr
http://www.nanoboot5.cz/mereni/100617/scan0004.gif
Mozna je pes zakopan v nekterem z vyraznych postrannich laloku,kterymi se mj.tato antena muze ,,pochlubit,, a na nejz muze v danych prijmovych podminkach nachytat vice rusiveho signalu,nez nektera jina.Nedavno jsme provadeli mereni vyzarovacich diagramu ruznych anten,mj.PROWAX 29 dBi.Vysledky budou uverejneny cca za 14 dnu na nanoboot5.cz.
Petr Stourac
Mozna je pes zakopan v nekterem z vyraznych postrannich laloku,kterymi se mj.tato antena muze ,,pochlubit,, a na nejz muze v danych prijmovych podminkach nachytat vice rusiveho signalu,nez nektera jina.Nedavno jsme provadeli mereni vyzarovacich diagramu ruznych anten,mj.PROWAX 29 dBi.Vysledky budou uverejneny cca za 14 dnu na nanoboot5.cz.
Petr Stourac
0 x
Tak jsem zkusil nasadit mikrotiky na spoj 9km s antenama Jirous 24 extrem, kabelove svody 7m a karticky CM9 + RB 433UAH a problem je v tom ze se to sotva vidi a proste to neleze, prima viditelnost a jde to pres mirne zarusene pasmo, v indor kanalu se to sotva spoji a pokud pres to neco chci sipat tak se to odkonektuje...ted otazka, jsou spatne karticky a nebo to chce pouzit lepsi anteny??? Treba jirous 29 extrem??? Staci mi tam protahnout tak 10FD kdyz pujde vic tim lip
jo mam to ve wds. dik za rady a zkusenosti.

0 x
Tak to rozhodne lepsi anteny, pak zadny kabely jen pigtail a jeste pochybuju ze to bude mozne realne provozovat v limitu.
0 x
Vzdyt tady na foru se kolikrat bavite o spoji na 10-15km a jak vam to sipe...tak ze na 9km bych to nerozjel??? Jake tedy doporucujete anteny???
0 x
24 dB na 9 KM je bláznovina o to nemluvím o ziskové ztrátě na 7 metrovék kabelu to se ta anténa potom chová jako 14 dB
normálně kup JRC 29 extreme a hnedle za to krabici a pojede to třeba 17 Mb HD v normě.
na kabely 7 metrů dlouhé koaxy mají být nahrazeny vlnovodem

normálně kup JRC 29 extreme a hnedle za to krabici a pojede to třeba 17 Mb HD v normě.
na kabely 7 metrů dlouhé koaxy mají být nahrazeny vlnovodem
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Kdo me vyrobi vlnovod? Dekuji byl bych vdecen kazdemu
Ale na to musi byt i antena jaksi uzpusobena coz zadna neumi (mimo sektorky operatoru:)).
Ahoj Lada

Ahoj Lada
0 x
24 dB na 9 KM je bláznovina o to nemluvím o ziskové ztrátě na 7 metrovék kabelu to se ta anténa potom chová jako 14 dB
No jest-li bezne pouzivas RG58, tak asi ano. Jinak se to bezne vejde do -4dB na tuhle vzdalenost.
(Nebo jest-li pouzivas waveanty, tak ten signál nesvadej na kabely.)
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."
Kabel tam mam konkretne tento http://www.penta.cz/pigtail-r-sma-nmale ... 30102.html, je to CFD240, dnes jsem nasadil anteny Jirous 29dbi + 7m kabelu a karticku R52n a RB 433AH. Je to spojeny za hodnoty -73 - 74 a to jak na jedne strane tak i na druhe, karticka je zapnuta jen v pasmu 5Ghz v N neni a mam tam Nstream a fixnul jsem data rate do 36mb a v regulation domain jsem nastavil antenu na 15dbi, netusim tedy kolik presnahuju ale takto ten spoj slape a mam tam 15FD a 20-25HD zalezi z jakeho smeru to jede. Tak co na to rikate je to O.K. na 9km a nebo spatne??? Dik za rady....
0 x
- stouracpetr
Podle Jirousovske kalkulacky vychazi vyzareny vykon na cca 29 dBm pri :
9 km
utlum kabelu cca 4,5 dB
vykon z karty 5 dBm
bez pigtailu +- 1dB
Petr Stourac
9 km
utlum kabelu cca 4,5 dB
vykon z karty 5 dBm
bez pigtailu +- 1dB
Petr Stourac
0 x
stouracpetr píše:http://www.nanoboot5.cz/mereni/100617/scan0004.gif
Petr Stourac
Nenasel sem nejak na strankach ty vysledky tech prowaxu 29dB je to tam nekde?
0 x
- stouracpetr
2ks parabolické antény (průměr 55cm) pro systémy v ISM pásmu 5,6GHz. Vynikající provedení, plný reflektor s radomem a límcem, výborné parametry vyzařovací charakteristiky, předurčují tyto antény do...
ASPA,skoda ze jsem je tam ty vyborne parametry nenasel.Ale i tak je to bajecne a skvele.
Ale vazne,ty vyzarovaci diagramy spolu s dalsimi od jinych anten lezi na stole vedle me.Po promereni znacne casti toho,co se na trhu nabizi ve tride 30-65 cm jsem upravil puvodni formy z A.D.2000 a vyrobil nultou serii parabol s limcem pro pasma 5,47-5,72 9,2-10 10,3-10,6 GHz ,s parametry minimalne srovnatelnymi s tim nejlepsim,co se nabizi na trhu
a s trmeny,ktere pri montazi potesi.Cele to zabralo pomerne dost casu,pripravujeme i novou stranku nanoboot5.cz,na ktere bude mozne shlednout vyse uvedene.Coming soon.
Petr Stourac
ASPA,skoda ze jsem je tam ty vyborne parametry nenasel.Ale i tak je to bajecne a skvele.
Ale vazne,ty vyzarovaci diagramy spolu s dalsimi od jinych anten lezi na stole vedle me.Po promereni znacne casti toho,co se na trhu nabizi ve tride 30-65 cm jsem upravil puvodni formy z A.D.2000 a vyrobil nultou serii parabol s limcem pro pasma 5,47-5,72 9,2-10 10,3-10,6 GHz ,s parametry minimalne srovnatelnymi s tim nejlepsim,co se nabizi na trhu
a s trmeny,ktere pri montazi potesi.Cele to zabralo pomerne dost casu,pripravujeme i novou stranku nanoboot5.cz,na ktere bude mozne shlednout vyse uvedene.Coming soon.
Petr Stourac
0 x
A ktery parametry nesjou bajecne a sqele?
zatim co jsem od nich pouzil bylo proti vsemi co jsem zatim zkousel bajecne a skvele. Dokonce sme nechali i par vecicek zmerit ze ty papiry co ktomu oddavaj souhlasej a souhlasily bez vaznejch odchylek .Naskenuj cos nameril a posli to nejak at se pokocham co tam je blbe 

0 x