❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
rb711
Re: rb711
ap půjde pouze na jednoho klienta tedy -> bridge
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
To je mi jasne ze nastavim bridge, a na to virtual AP, potrebuju vedet jestli to bude chodit s tim virtualAP jako AP
Na 3x verzich to tak slo pokud se nemylim.

0 x
-
Zdravim
Udelal jsem AP s RB711 jako antenu jsem pouzil JC-219 MMCX.
Problem je, ze chci pripojit 4 klienty na vzdalenost cca 1.3 km a po pripojeni prvniho klienta je sila signalu v limitu nekde u 86 dB. Musim to o 10 dB prestrelit.
Klient ma eapstation s rb 711. Dokonce chyta lepe sektorovku na stejnem vysilaci (v limitu), ale smerujici min o 90 stupnu jinam (nevim presne typ, ale uplny smejd to nebyl).
Zkousel jsem i doma dva jirousy jc 219 s rb711 proti sobe (vcetne protokolu nv2) a zadna slava. Signaly byly uplne jine i na ty tri metry nez meli byt. Myslem jsem ze je to prebuzeny.
Takze se ptam jsou ty jc-219 smejdy, nebo jsem natrefil na spatny rb 711?
Dela vam to taky nekde tenhle problem?, kde by jste hledali chybu?
Muzu udelat jeste jeden vysilac s jinou antenou, ale to by byl alubox s rb7111 a skalarnim sektorem.
Zvladne byt rb 711 AP pro cca 10 klientu s 20 firewall pravidly a 40 Mangle s GT ?
Dekuji za reakce
Jeste zitra mrknu na polarizaci, ale mam na AP ty pruhy svisle ( coz je doufam u jirousu vertikal) a u klienta mam 100% vertikal
Udelal jsem AP s RB711 jako antenu jsem pouzil JC-219 MMCX.
Problem je, ze chci pripojit 4 klienty na vzdalenost cca 1.3 km a po pripojeni prvniho klienta je sila signalu v limitu nekde u 86 dB. Musim to o 10 dB prestrelit.
Klient ma eapstation s rb 711. Dokonce chyta lepe sektorovku na stejnem vysilaci (v limitu), ale smerujici min o 90 stupnu jinam (nevim presne typ, ale uplny smejd to nebyl).
Zkousel jsem i doma dva jirousy jc 219 s rb711 proti sobe (vcetne protokolu nv2) a zadna slava. Signaly byly uplne jine i na ty tri metry nez meli byt. Myslem jsem ze je to prebuzeny.
Takze se ptam jsou ty jc-219 smejdy, nebo jsem natrefil na spatny rb 711?
Dela vam to taky nekde tenhle problem?, kde by jste hledali chybu?
Muzu udelat jeste jeden vysilac s jinou antenou, ale to by byl alubox s rb7111 a skalarnim sektorem.
Zvladne byt rb 711 AP pro cca 10 klientu s 20 firewall pravidly a 40 Mangle s GT ?
Dekuji za reakce
Jeste zitra mrknu na polarizaci, ale mam na AP ty pruhy svisle ( coz je doufam u jirousu vertikal) a u klienta mam 100% vertikal
0 x
-
ppp76 píše:V prvni rade si dej poradny anteny a myslim ze to vyresi vetsinu tvyho problemu
napr. ?
Pouzivam vsude skalarni sektor a jsem spokojeny. Jen jsem myslel ze pro par domecku, ktere jsou u sebe a 1 km od vysilace mi antena se ziskem 19 dB od vehlasneho vyrobce s uhlem 20° staci. Priznavam , chtel jsem si usetrit praci a penize . Moznost dat rb do anteny mi vyhovovala. Eap anteny u klientu se mi osvedcili. Nebo mam pouzivat nanostation?

0 x
skus jinej Gentle, ja uz jsem mel 2x u gentleboxu vadnej pigtail a to jsem nedostal lepsi signal nez 84 dB na 600m. dyz jstem tam dal jinej hnedle jsem byl na 62dB.
Poslal na reklamaci a vratili se opraveny a slapou jak vitr
Poslal na reklamaci a vratili se opraveny a slapou jak vitr
0 x
gentlebox neni nijak zazracna antena
Ja si v cely siit uz dlouho frcim jedine neco od prowaxu nebo dcomu a nic jinyho me zatim nepresvedcilo ze by bylo lepsi . Eap taky neni zadnej zazrak
Hlavne pokud jedes rb tak si do site neser zbytecne neco od ubnt. Ja osobne jedu strategii jednoho vyrobcea uz se mi to osvedcuje ... nemam ted problem s prechodem na tdma od tiku . Jak znamo tdma od tiku nechodi s tdma od ubnt a naopak . Pravda tik prisel s tdma opozdeneji ale jak to jde tak ho poustim a sem jen spokojenej .

Hlavne pokud jedes rb tak si do site neser zbytecne neco od ubnt. Ja osobne jedu strategii jednoho vyrobcea uz se mi to osvedcuje ... nemam ted problem s prechodem na tdma od tiku . Jak znamo tdma od tiku nechodi s tdma od ubnt a naopak . Pravda tik prisel s tdma opozdeneji ale jak to jde tak ho poustim a sem jen spokojenej .
0 x
prisel mi RB711 Level 4 a vedle ETH portu resp. LEDek ma i Power Jack, asi nejaka extra edice
aspon co jsem vsude videl, tak se nevyskytoval...

0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
ppp76 píše:Pravda tik prisel s tdma opozdeneji ale jak to jde tak ho poustim a sem jen spokojenej .
Ahoj a jak jsou na tom klientské RB s procesorem při zapnutém TDMA? Chápu že 711 a 411 to asi dávají v poho. Ale co třeba starší 133 a 133C?? Vím že na ofic. foru někdo brečel že mu 532 nestíhá. Tak mu radili at si koupí lepší stroj

0 x
honzam píše:ppp76 píše:Pravda tik prisel s tdma opozdeneji ale jak to jde tak ho poustim a sem jen spokojenej .
Ahoj a jak jsou na tom klientské RB s procesorem při zapnutém TDMA? Chápu že 711 a 411 to asi dávají v poho. Ale co třeba starší 133 a 133C?? Vím že na ofic. foru někdo brečel že mu 532 nestíhá. Tak mu radili at si koupí lepší stroj
no pokud do 133c nejakym zazrakem narves verzi 5 tak myslim ze to nepobezi zrovna extra , slaby procaky , malo pameti, jinak 5rc1 mam v 532 je na ni cca 25 klientu a stiha v pohode ... je to teda 532 se 400 mhz procakem ne stara 266
0 x
hapi píše:takže sis odpověděl ne?
To jo ale pisatel se ptal jestli do budoucna optimalizují NV2 aby mu stíhala na rb532 jako AP. Což mu samozřejmě odpověděli že ne.
Ale já řeším klienta jestli bude stíhat, né vysílací AP
0 x
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Jak vubec RB711 s tim novym Atheros procakem funguje ohledne vykonu ? V porovnani treba s RB411 ... 

0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...