❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Přes VPN do neveř. sítě za NAT

Návody a problémy s konfigurací.
Zbojnik
Kontaktovat uživatele:

Re: Přes VPN do neveř. sítě za NAT

Příspěvekod Zbojnik » 15 years ago

Nemoze to byt tym ze mas na tvojom pc povolene rdp len z nejakych subnetov??

skusil si uplne vypnut fw na tvojom pc a skusit to tak pripojit sa z vonka??

pripadne mas na tvojom pc routy aby vedel kam ma potom odpovedat??

ak by bolo pre teba realne mat rovnaku siet u priatelkyne a u teba (lokalnu) tak by som ti vedel poradit ako to urobit v bridge,

ale musis ratat s tym ze nejaku cast trafficu bude brat aj ten pptp tunel medzi vami ak bude trvaly.... (ale to je aj pri routovanom pptp)
mozno sa to da spravit aj tak ze sa to spoji az na zaklade nejakej poziadavky ale to som nerobil a trochu trva dokedy sa vytvori bridge...
0 x

Machca

Příspěvekod Machca » 15 years ago

tím že připojíš PC přímo VPN tunelem (PPTP) můžeš mapovat všechny služby ze svého PC na její veřejnou adresu
0 x
Machča
Všechno jde, jen dřevěná koza a malý děti něchtěj jít.

wasill

Příspěvekod wasill » 15 years ago

Nemoze to byt tym ze mas na tvojom pc povolene rdp len z nejakych subnetov??
skusil si uplne vypnut fw na tvojom pc a skusit to tak pripojit sa z vonka??

nn, konfigurace je pořád stejná, jak to fungovalo. FW jsem vypínal i ostatní věci.
pripadne mas na tvojom pc routy aby vedel kam ma potom odpovedat??
nechápu? routy mám obou RB a to mezi sítí přítelkyně (10.1.0.0/24) a mojí (10.0.0.0/24).

ak by bolo pre teba realne mat rovnaku siet u priatelkyne a u teba (lokalnu) tak by som ti vedel poradit ako to urobit v bridge,
ale musis ratat s tym ze nejaku cast trafficu bude brat aj ten pptp tunel medzi vami ak bude trvaly.... (ale to je aj pri routovanom pptp)
mozno sa to da spravit aj tak ze sa to spoji az na zaklade nejakej poziadavky ale to som nerobil a trochu trva dokedy sa vytvori bridge...Zbojnik

to jsem zkoušel, ale na RB112 se mi nepovedlo port VPN dát do bridge. jdou tam jen interfacy jako wlan a eth, ale pptp tunel nee :( a konektivita mě netíží, 50/50 :)

tím že připojíš PC přímo VPN tunelem (PPTP) můžeš mapovat všechny služby ze svého PC na její veřejnou adresu
moment, jako připojovat pc do mikrotika ne jako LAN ale VPN? To se mi moc nechce :( hele jít to nějak musí :) ty pakety tam projdou, ale prostě se nezobrazí nic. Zkoušel jsem i síť tiskárnu, s vlastním web rozhraním, a paket z mikrotika do tiskárny odejde, a měl by tam i dojít, ale stránka z venku se nezobrazí.
cesta je: --internet-->RB(pritelkyne)89.x.x.x:333 --> prelozi do tunelu --> tunel pritelkyne 10.0.103.1:333 -> tunel ja 10.0.103.2:333 -> prelozi z tunelu do LAN(10.0.0.0/24) --> posle na 10.0.0.4:80(PS tiskárny)... vsemi cestami packet proleze, a znovu to napíšu - nezobrazí se :) Napadlo mě, že udělám záložní konfiguraci obou zařízení a pošlu údaje a někdo z Vás se na to podívá přímo? Kdo se odváží? :)
0 x

wasill

Příspěvekod wasill » 15 years ago

hele a nezobrazí se mi ani druhej MTdoma port 80 web administrace RB?!?! Tzn, z internetu přeložím jen do tunelu a nasměruji na 2. mikrotika. Nic nic nic... nechápu sakra :( když sedím v LAN u přítelkyně dostanu se tunelem domů. Ale z venku nee.. musí být chyba u přítelkyně, jinak nevím... :evil:
Už potřebuji opravdu pomoct. Nastavím routery a někomu kdo si troufne pošlu loginy a zkuste prosím :( Děkuji
0 x

Machca

Příspěvekod Machca » 14 years ago

udělej demo u přítelkyně podívám se na to
/system users
vytvoř účet demo heslo demo
a oprávnění read
jo a ten lepší mikrotik bys měl dát jako server
0 x
Machča
Všechno jde, jen dřevěná koza a malý děti něchtěj jít.