❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

sundávaní anten

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Ajfel

Re: sundávaní anten

Příspěvekod Ajfel » 14 years ago

net.work píše:mam podobny problem - chteli bychom jit na 2 bytovky - majitelem je obec... uz X krat jsem psal a i osobne byl za starostkou s tim ze tam chceme umistit antenu a vybudovat svody ke klientum (a nebylo by jich malo) ale bohuzel mi to vzdy na zasedani zamitly... Jak bych mel postupovat proti takovemu rozhodnuti? staci povoleni domovnika, nebo to musi schvalit obec, jakozto vlastnik nemovitosti?

DIky za info!

Tusim v tom zakone je to nejak tak, ze majitel budovy musi povolit umisteni anteny,pokud se s nim neda dohodnout, rozhoduje stavebni urad co a jak. Jestli je to obec s vlastnim stavebnim uradem, asi bych se obratil na nadrazeny urad pro zaujatost uradu, protoze majitel je vlastne tataz instituce. Ale asi to bude beh na dlouhou trat,pokud obec pod tihou zakona neustoupi.
0 x

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 14 years ago

Dle toho vynatku ze zakona maji majitele domu utrum a kdyz se tam chce nasackovat treba deset provideru, tak tam budou jenom kabely a lidi budou celi happy.
Jsem ISP, ale toto se me moc nelibi co tam pisou je to jenom pro podnikatele a ty vlastniku jsi mimo.
U me na pozemku chtel telecom pred 7mi lety po me udelit vecne bremeno protoze jsem krajni a aby se mohli sirit dale, ale ja nesouhlasil to by si taky uprostred zahrady bez povoleni mohli postavit stozar apod., jak me potvrdili a tak jsem se jich ptal jestli to musim podepsat a rikali ze nemusim tak jsem to nepodepsal a jsem vklidu. Pak jsem se stal ISP :-) ale takove veci nedelam ze zasady.

Jinak s tim ze vas vyhazuji z baraku kde jste predtim byl je prasarna.

Ahoj Lada
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 14 years ago

Ladik píše:Dle toho vynatku ze zakona maji majitele domu utrum a kdyz se tam chce nasackovat treba deset provideru, tak tam budou jenom kabely a lidi budou celi happy.
Jsem ISP, ale toto se me moc nelibi co tam pisou je to jenom pro podnikatele a ty vlastniku jsi mimo.
U me na pozemku chtel telecom pred 7mi lety po me udelit vecne bremeno protoze jsem krajni a aby se mohli sirit dale, ale ja nesouhlasil to by si taky uprostred zahrady bez povoleni mohli postavit stozar apod., jak me potvrdili a tak jsem se jich ptal jestli to musim podepsat a rikali ze nemusim tak jsem to nepodepsal a jsem vklidu. Pak jsem se stal ISP :-) ale takove veci nedelam ze zasady.

Jinak s tim ze vas vyhazuji z baraku kde jste predtim byl je prasarna.

Ahoj Lada

V tom zakone jde ale o to, ze pokud si vas najemnik vybere jako ISP, majitel domu to musi povolit, nemluvim o tom, ze ti musi umoznit tam udelat apecko pro okoli
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

jo přesně tak, neni to právo ISPíka ale právo nájemníka. Net pouze pro něj, ne APčko pro šíření netu.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Martin_H

Příspěvekod Martin_H » 14 years ago

Zdravím mám podpbný problém se sundáváním antén ale problém je v tom že nemovitost na které mám retranslace umístěné se bude bourat. Jenže problém je v tom že se tam měnili vlastníci a puvodní majitel se na nas vykaslal a po prodeji nam rekl ze novy majitel to bude bourat, mame sice jednani s novym majitelem ale sejdeme se az za tyden tak bych chtel vedet jak se branit pokud bude chtit aby jsme to sundali kdyz to nemam kam prehodit ani sundat. Je na to nejaky zakon ktery mi umozni to tam nechat alespon do doby nez neco postavime nebo vymyslime, nebo jako majitel nemovitosti to proste bud sunda nebo zboura i s tim a pak se s nim budu 10let soudit. Jinak zbourat nam rekl ze to musi do konce roku ma na to pry demolicni vymer. Pripadne nevite o nekom kdo umi rychle vybudovat tel. stožár? myslim že by mi stačil i 15m samozřejmě pokud by jsme s nim dokazali domluvit a povolil by nam nekde vedle na pozemku to vybudovat.

Diky za odpovedi
0 x

hapi

pokud seš veřejná síť a pokud máš s majitelem smlouvu, tak musí na svoje náklady zajistit přendání jinam či dokonce vybudovat 15m stožár. Pokud nejseš veřejná síť, tak musíš odejít. To je jako když se něco někde staví, taky musí ten co staví přendat na svoje náklady různí přípojky a kabely a podobně. Pak se na netu oběvujou takový krásný fotky třeba jak převěs telefoniky prochází skrz postavenej panelák atd.
0 x

Martin_H

Příspěvekod Martin_H » 14 years ago

Veřejná sit jsme ale smlouvu jsem mel jen s puvodnim majitelem s tim novym nemam. Nicmene nevite paragraf nebo zneni zakona ktery toto osetruje?
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 14 years ago

Jenomze pokud si dobre vzpominam tak narok na vybudovani od noveho/puvodniho majitele by mel pouze a jen tehdy pokud by tam mel zrizene vecne bremeno. A to si dovolim jeste polemizovat zdali to vecne bremeno by mu nezaniklo prave tim zbouranim. To zalezi jak by mel to vecne bremeno zaspecifikovane ve smlouve prilozene v katastru.

Ale urcite pocitam ze vecne bremeno nema.

Smlouvu mel sepsanou s puvodnim majitelem a pokud nemel specifikovano jak se bude postupovat pri prodeji nemovtosti ma bohuzel smulu.
0 x

hapi

no řekl bych že nemá smůlu. Je veřejná síť a jestli má smlouvu o umístění zařízení, tak s tim nikdo nic nenadělá protože je veřejná síť a ta slouží lidem takže s tim hnout nesmíš. Smlouva s původním majitelem automaticky přechází na nový majitele stejně jako zvazky.
0 x

hocimin1

a muzes mi ukazat v zakone kde ma pravo verejna sit na to, ze kdyz mu dovolis umistit zarizeni, ze ti to misto nesmis zrusit/vypoveded ? (To jako verejna sit je vic nez vlastnicke pravo )

Smlouva prejde na noveho majitele pouze a jen tehdy pokud je to ve smlouve ujednano, jinak neprechazi. Smluva je sepsana na puvodniho majitele a misto, bohuzel puvodni majitel po prodeji neni majitelem nemovistosti a smlouva zanika

Pokud neni smlouva zapsana na katastru, neprechazi automaticky na noveho majitele
0 x

hapi

to je kravina, všechny závazky a smlouvy vždy přecházeji na novýho majitele bez sepisování nových smluv. To by se asi firma která má novýho majitele první měsíc zbláznila ne?

Zbytek ti asi budu muset najít, práva veřejného poskytovatele jsou opravdu velký, proto si O2 může dělat defakto co chce a když ho jednou pustíš na pozemek, už ho odtud nedostaneš. Každopádně ve smlouvě bejvá výpovědní lhůta ne? A nebo platnost smlouvy.
0 x

hocimin1

to jo tom mas pravdu ze kdyz O2 pustis na pozemek tak uz se ho nezbavis, ale bohuzel O2 si vzdy zridi vecne bremeno.

smlouva neprejde na noveho majitele. To mas stejny jako kdyz koupis barak a po koupi ti soused rekne, ze mel se sousedem sepsanou smlouvu ze tam muze vozit hnuj a hazet schnili jablka a vozit hovna. Takze podle tebe jelikoz ta smlouva byla sepsana s puvodnim majitelem uz nejde zrusit a ty to musis trpet bohuzel. Tak to je pekna blbost.

Vypovedni lhuta byva, tak zalezi co si ujednali

Budu rad kdyz me ty prava sem nalinkujes. Myslim ze bude rado vic lidi
0 x

hapi

no musíš to trpět. To bych jako majitel pravidelně každej měsíc přehazoval objekt mezi dvěmi majitely a schazoval závazky. Nesmysl. To je jako když jedna firma koupí druhou tak jí koupí i se zaměstnanci a nepodepisuje se nová pracovní smlouva protože automaticky přecházeji pod novýho majitele.
0 x

hocimin1

tak to pozor to placas dve veci dohromady.

Pri prodeji nemovitosti prechazeji pouze to co je zapsano v Katastru nemovitosti. Jinak bohuzel nic. To co neni v Katastru to bohuzel neexistuje, skus se tam na to zeptat. (apropo to mluvim ze skusenosti). To by slo zpetne spekulovat a sepsivat smlouvy o tom ze se tam mohlo a nemohlo to a to. Myslim, ze v tom mas peknej bordel.

Muzes si kazdej mesic prehazovat mezi dvema majiteli nemovitost, ale nezapomen ze budes muset zaplatit dan z prevodu nemovitosti a dan z primu (prodej nemovitosti) navic trva mesic prepis nemovistosti na katastru, dale budes potrebovat notarsky overene smlouvy a zaplatit notare. A nebojim se rizt ze puvodni myslenka byla dobra, ale cenove dost nevyhodna

Trosku jeste repjnu. Puvodni majitel bude mit sepsanou smlouvu s firmou na sekani travy kolem domu (100m2) cp. xxxx a to za cenu 10.000,- Mesicne. Ty ten dum koupis a prijde tam firma poseka travu a vyfakturuje ti 10 tacu. Tak uz te vidim jak jim to zaplatis a nebudes se zdrahat

ja jsem domluvil. Vy-linkuj sem zakon kde bude jednou postavis uz nikdo nezboura a smazu zpet vsechny prispevky.
0 x

shimmi
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod shimmi » 14 years ago

V zákoně není přímá povinnost že Vás musí majitel pustit na střechu četli jste si to přesně?
Povinnost je tam dána vágně, mnohoznačně a spory řeší stavební úřad spolu s ČTÚ.
V případě, který je popisován, bych se objednal k domovníkovi, kam bych sezval zároveň mé klienty, a před nimi ho "vyřval" (OK, zateplujete, jsme schopni přesunout na střechu. Proč nemůžeme? Jak si to představujete, vy jste od konkurence něco dostal? že omezujete podnikání? Víte že existuje trestný čin poškození veřejné prospěšného zařízení?). Dál bych se s nim spojil soukromě a pohrozil žalobou (na jeho osobu/SVJ) za ušlý zisk, (dá se to znalecky kvantifikovat na 8tis/klient), takže jestli Vám odpojil 4 tak bych žaloval o 40k
0 x