❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ORCAVE ma novy 10GHz FOD spoj

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
net.work
Kontaktovat uživatele:

Re: ORCAVE ma novy 10GHz FOD spoj

Příspěvekod net.work » 15 years ago

Jasně, rozumím - zeptám se proto trošku jinak - je reálné aby byli k máni do ledna 2011? ;)
0 x
Jan Ptáček

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 15 years ago

Tak toto o IS11 uz slysim cca pul roku. Takze me zarazi dalsi cekani.

Ahoj Lada
0 x

ocior

Příspěvekod ocior » 15 years ago

Ladik píše:Tak toto o IS11 uz slysim cca pul roku. Takze me zarazi dalsi cekani.

O 1S11 se zacalo mluvit jeste driv nez nekdo videl 1S10. Bohuzel to bylo jen ve smyslu "vime jak se to bude jmenovat", vnitrni usporadani ODU totiz neumoznuje "predelani" do 11GHz. Coz, jak nam to za chvili vysvetli Insider, je proste chyba a velka skoda vyrobce.
0 x
Dan Skoupý

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

to neni chyba výrobce. O to jsou podstatně levnější jednotky ne? Vždycky věci určený pro jednu věc jsou levnější než věc která toho umí hodně. Docela chápu že to tak udělaly a jsem tomu rád. Jenom vymění střeva a bude zase odu za stejnou antenu. Mě se tohle líbí. Nepotřebuju odu která umí ladit přes 5 pásem. K čemu? Beztak musim vyměnit antény když jdu daleko od původního pásma a když už tam dávám 10GHz tak snad to tam nějakou dobu vydrží a nebudu měnit pásma každej rok. Jasně, ceragon co nabízí insider je prostě hustá a luxusní záležitost. Ovšem taky poměrně drahá a když za to dostanu ve finále stejně datově fungující pojítko, tak je to dost předražený.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

ocior

hapi píše:to neni chyba výrobce. O to jsou podstatně levnější jednotky ne? Vždycky věci určený pro jednu věc jsou levnější než věc která toho umí hodně. Docela chápu že to tak udělaly a jsem tomu rád. Jenom vymění střeva a bude zase odu za stejnou antenu. Mě se tohle líbí. Nepotřebuju odu která umí ladit přes 5 pásem. K čemu? Beztak musim vyměnit antény když jdu daleko od původního pásma a když už tam dávám 10GHz tak snad to tam nějakou dobu vydrží a nebudu měnit pásma každej rok. Jasně, ceragon co nabízí insider je prostě hustá a luxusní záležitost. Ovšem taky poměrně drahá a když za to dostanu ve finále stejně datově fungující pojítko, tak je to dost předražený.

Ja bych se v tom nerad patlal, tohle je spis takova pivni debata. Nestezuju si, ze nemuzu preladit z 10 do 11GHz, o tom zadna, souhlas s tebou. Ale pri navrhu 10GHz se vubec nepocitalo s 11GHz, takze to vypada, ze 11GHz verze nepouzije "nic" z 10GHz. A o to bude 1S11 pozdeji a drazsi.
Spoje od Insidera me nezajimaji a zajimat nebudou dokud do nebude vypadat aspon trosku jako profi zarizeni. V tomhle smeru klobou dolu pred RAYem.
0 x
Dan Skoupý

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

co na to nevypadá jako profy? Mě to přijde jako klasika IDU + ODU. Ať to vypadá jak chce ale fakt že dokáže ject na kanálech vedle sebe jeden spoj je uctyhodný a hlavně když jednotky nejsou párovaný a hlavně odemčený pro jakoukoliv rychlost.
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 15 years ago

ocior píše:Ja bych se v tom nerad patlal, tohle je spis takova pivni debata. Nestezuju si, ze nemuzu preladit z 10 do 11GHz, o tom zadna, souhlas s tebou. Ale pri navrhu 10GHz se vubec nepocitalo s 11GHz, takze to vypada, ze 11GHz verze nepouzije "nic" z 10GHz. A o to bude 1S11 pozdeji a drazsi.
Spoje od Insidera me nezajimaji a zajimat nebudou dokud do nebude vypadat aspon trosku jako profi zarizeni. V tomhle smeru klobou dolu pred RAYem.

No jeste aby te zajimaly, kdyz je pouziva Vase nejvetsi konkurence :) Mimochodem, ty 5GHz ve spodnim pasmu, to je Vase ?
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

ocior

Insider píše:No jeste aby te zajimaly, kdyz je pouziva Vase nejvetsi konkurence :) Mimochodem, ty 5GHz ve spodnim pasmu, to je Vase ?

A nepletes si me s nekym? Nemame tu v 5GHz jediny spoj. Jinak tu "konkurence" skutecne pouziva tvoje spoje, co to ma spolecneho s jejich kvalitou nebo mou volbou technologie?
0 x
Dan Skoupý

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 15 years ago

ocior píše:A nepletes si me s nekym? Nemame tu v 5GHz jediny spoj. Jinak tu "konkurence" skutecne pouziva tvoje spoje, co to ma spolecneho s jejich kvalitou nebo mou volbou technologie?

Jak mám asi vědět, že se pletu, když se ptám jestli jsou ty 5GHz Vaše..Já to nevím, jenom vím že jsem tam minulý týden dávali další spoj a kolega tam kvuli tomu strávil o 4 hodiny navíc. A co to má společnýho´s výběrem, třeba víc než si pořád připouštím.. :roll: Ale rozhodně jsou tvoje soudy o kvalitě naší technologie, bez toho abys s tím měl jakoukoliv osobní zkušenost troufalé.
0 x

ocior

Insider píše:A co to má společnýho´s výběrem, třeba víc než si pořád připouštím.. :roll: Ale rozhodně jsou tvoje soudy o kvalitě naší technologie, bez toho abys s tím měl jakoukoliv osobní zkušenost troufalé.

Tak to mas spis problem s tim, ze ocekavas utok ze vsech stran. Ja ti naopak spoj pochvalil, s tim ze je laditelny pres 10 a 11GHz a vubec ho v laditelnosti proti orcavu vyzvedl. Ne tak okate, jak by se ti to asi libilo, ale je to tak.
A na to co jsem rekl, neni potreba zadna osobni zkusenost. Ja nerikam, ze je to technicky spatne. Jen rikam, ze to porad nevypada jako profi zarizeni. LNB otocene o 90 stupnu schovane pod plechovou striskou proste vypada priserne. Musim ale uznat, ze je to obrovsky pokrok od toho co jsem videl v asure napruzeny tistak mezi spatne vyvrtanymi otvory pro Fka. A kdyz jsme u F konektoru, naseho stareho sporu, koukni na Cablecon maji krasne kompresni Nka i Fka.
0 x
Dan Skoupý

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

Jak je to aktualne s temito spoji a kanalovanim jak psal insider? Je mozno pouzit u 100Mbitu paralelni spoj na vedlejsich kanalech, nebo ne?
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

matně si vzpomínám ale běží mi tu vedle sebe MP90 a 1S10, jedna teda v H a druhá ve V a jsou vedle sebe a neovlivňujou se. Jasně, ptáš se asi na V a V vedle sebe., to bude jiná písnička a bude taky záviset na uhlu směrů.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 14 years ago

MP90 vyzkousena V 4/10 a V 3/9 stejna vzdalenost ...
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

hapi: myslim 2 paralelni spoje - stejny smer, stejna polarizace, kanaly vedle sebe, tak jak psal Dade_Marfi ale orcave
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 14 years ago

Leeonek píše:hapi: myslim 2 paralelni spoje - stejny smer, stejna polarizace, kanaly vedle sebe, tak jak psal Dade_Marfi ale orcave

A stejne anteny... Ne takto 1s10 nefunguje. Masky lezou do sebe..
0 x