❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Wlan Klient-Masqreade kolize na AP

Návody a problémy s konfigurací.
Hallo
Kontaktovat uživatele:

Wlan Klient-Masqreade kolize na AP

Příspěvekod Hallo » 15 years ago

Zdravím,
dnes se mnou můj provider řešil problém.Beru od něj konekt wlanem v RB,wlan je v režimu client a dostanu pres dhcp ip,dělám na něj masqreade.Na Lan používám rozsahy 192.168.1 -168.7,údajně jsem mu touto konfigurací shazoval síť (prý taky používá v síti stejné rozsahy a prý se někdy moje ip za Masqerade oběví u něj v ARP listu a hodí mu kolizi ip.Dočasně jsme to vyřešily způsobem že místo clent je client-psoudobridge v bridgi s bridgem2 a src-nat na bridge2.Podle mě je toto řešitelné nějak firewallem,nechci zbytečně požívat pseoudobridge který může dělat problémy.Zdá se mi to divné,nestačilo by místo Masqerade použít jen SRC-NAT a režim client a nějaká pravidla do FW ?
Díky za nápady
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

IP od něj dostávám v řadě 172.19.1.X a na ni mám namapovanou veřejku,kde používá tu trojkovou síť nevím,každopádně přeadresování u mě je nesmysl,to by pak mohlo udělat to samé v jiném rozsahu.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

tak použij něco z 10.0.0.0/8
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 15 years ago

pokud mas statickou verejnou tak klidne muzes pouzit srcnat, pokud se vse od tebe ven natuje neni mi tedy jasne kde by se u nich vzaly ip z tveho rozsahu.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

pokud máš routery s naty u klientů, tak se podívej na APčko na last ip z toho klienta. Občas tam proběhne ip adresa z vnitřního rozsahu klienta a to bude ten problem. On veřejnou nemá, ISPík mu jí mapuje.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Ta trojková síť je u mě na baráku po lan z RB,přeadresovat to nemá smysl,co když si přidá další síť někde a zrovna zas tu co použiju já.Myslím si že říkal že maj Bridgovanou síť,takže to pak může shodit kdekoliv cokoliv.Spíš by mě zajímal nějaký nápad jak to ošetřit ve firewalu.Stejně se mi to nějak nezdá,v případě použití Masqerade bych to pochopil,ale src-nat by to měl dělat jen jednosměrně ne?
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:tak použij něco z 10.0.0.0/8

Toto používaj na hlavní GW a pokud je celá jejich síť na bridge,tak bych toho mohl shodit daleko víc :-D,vím,měl bych to řešit s ním,nejspíš by bylo nejlepší,aby mi přidělil nějaké ip rozsahy,které si zapíše a nebude je používat,ale přeci jen,podle mě,co je za NAT,tak by nemělo ovlivňovat jeho síť,nebo se pletu?
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Jinak jediná wifina,na které bliká Last IP,je právě ta,kde beru konekt,spíš mi to přijde,že problém mají oni na te jejich bridgované síti...
0 x

level

Příspěvekod level » 15 years ago

tvuj problem je stara znama vec u Mikrotiku a jsem fakt zvedav kdy konecne se s tim nekdo z Litvy popere
Naposledy upravil(a) level dne 22 Sep 2010 22:50, celkem upraveno 1 x.
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

A ten problém je v té Masqerade a použití dvou stejných subnetu na ruzných sítích?Ten src-nat za masqerade to řeší,nebo jen to řešení s bridge?
0 x