❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

WA2204 vs klient AR9285 -> restarty AP

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
forkman
antispam: Ano

WA2204 vs klient AR9285 -> restarty AP

Příspěvekod forkman » 15 years ago

Ahoj pánové, až do včerejška jsme bez problémů používali jako domácí AP pro členy našeho sdružení Zcomaxy WA2204A-TX (ty modré, jestli to na to má vliv :-) ). Včera mi ale jeden člověk volal, že si domů přinesl nový notebook a od té doby mu pořád vypadává wifina. Vyjel jsem to řešit a zjistil jsem, že pokud je připojen jen "starý" notebook, všechno šlape jak má, ale jakmile se připojí nový s wifinou Atheros AR9285, po chvilce se oba ntb odpojí cca na minutu. Nakonec se ukzalo, že se 2204 prostě restartuje a takhle pořád dokola. Je tam nejnovější firmware 1.4.7.
Chtěl bych se zeptat jestli už se s tím někdo nesetkal, rád bych to vyřešil, nebo bychom začli používat něco jiného, klidně i trochu dražšího, ale hlavně aby se to neopakovalo. Nemáte tip na levné domácí AP pro nenáročné uživatele s čipsetem Atheros?
Dík za každou odpověď.
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 15 years ago

Řešili jsme stejnej problém. Ze začátku se 2204 tvářily jako levnej ale spolehlivej kousek, ale cca po roce provozu jsme je postupně od klientů začali stahovat a nahrazovat TP-Linkem http://www.ipmedia.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=440. Začaly u nich problémy s DNS, kousaly se, stejně jak bylo uvedeno výše - po připojení druhého wifi notebooku se to začalo odpojovat nebo vypadl net uplně. Výměna za TP-Link a okamžitě vše jelo a ještě mnohem lepší signál než 2204. TP-Linky už jedou skoro rok a zatím žádný problem. Takže cokoliv se jmenuje 2204 - nesmí mě na oči. V polovině případů v nich byly nafouknutý kondíky, u dalších nebylo zjevně nic vidět.
0 x