❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Kontrola ČTÚ

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
miki9

Kontrola ČTÚ

Příspěvekod miki9 » 15 years ago

Dobrý den,

Čeká mě kontrola ČTÚ, prý budou chtít vidět účetnictví a budou chtít mluvit s mými zákazníky.

Mají prý podezření, že podnikám v rozporu se zákonem o elektronických komunikací.

Licenci mám :-(

Mají na to právo ? Netušíte někdo ?
0 x

Stanislav Hrncir

Příspěvekod Stanislav Hrncir » 15 years ago

Jsi veřejná síť ? Jinak nevidím důvod proč by je třeba zajmali zákaznící a spol, pokud teda nedáváš nějaké uplné haluze do výkazů, které ČTU posíláš když otravují, či snad nekalá konkurence a nějaký spor přímo na udání ?
0 x

miki9

Ano, bohužel, jedná se o veřejnou síť.

Ne ne, budu převádět lidi z OSVČ na s.r.o. a když jsem žádal o osvědčení u ČTÚ pro s.r.o., tak se podívali na mé stránky a viděli, že už vystupuji pod s.r.o :-(

A tak hned započali správní řízení, že poskytuji služby bez osvědčení. Na OSVČ samozřejmě osvědčení mám.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 15 years ago

Nejsem si jistej jestli maji pravo koukat do ucetnictvi :evil: podle me na to ma pravo financak nikdo jinej .
0 x

Standula
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Standula » 15 years ago

Ahoj,

kdyz uz tu resite kontrolu ctu, asi to nebude presne k tomuhle tematu, ale zajimal by me Vas pristup k nasledujici situaci:
Klasicky preprodavac ADSL, na baraku, ktery je obrostly stromy jsou 4 vsemerovky, na dalsich 3 bodech rovnez vsesmerovky, vetsina 5GHz. Takze ac sme u nas takrka 2 ISP, diky tomuto subjektu je cele pasmo skoro plne. Vestina spoju tohoho ISP, bezi mimo pridelene kmitocty, napr. 5100-5200. Nekolik vsemerovek je dokonce cca 150 metru od sebe a bezi na stejnem kanale. Vcera jsem dokonce nasel spoj j na frekvenci 5765 Mhz. Na vsesmeroky posazene velice vysoko, pripojuje klienty velice blizko, takze urcite mimo rozsah vsesmerky. Navic je v ceste jeste pomerne dost vzrostly a kosaty strom :-). Tato instalace neni ojedinela, prakticky kazda je takova, od propalovani stromu UBNT vyrobky, az po nejaky UBNT previt, jen tak lezici na prapetu okna.

Takze si uz nejakou dobu kladu otazku, zavolat ci nezavolat CTU ?
0 x

Selič
antispam: Ano

Příspěvekod Selič » 15 years ago

Nech ho bejt, a dekuj vsemohoucimu, ze neobjevil v nastaveni regulatory domain czech republic, aby mu jely jen ty "spravne" frekvence. Takhle taky jede nejvetsi fanda Nekrotiku u nas, taky vyhradne kolem 5,3 a 5,8GHz plnym vykonem :)
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."

miki9

To si právě také domnívám. Všeobecně mi přístup ČTÚ přijde dosti neadekvátní :-(
0 x

Stanislav Hrncir

Příspěvekod Stanislav Hrncir » 15 years ago

Má ten ochechula přeprodávač nějaký papír či vůbec ŽL či něco jiného aby mohl oficiálně neco prodávat / přeprodávat/ ? Protože na podobné fiškulíny většinou platí oznámení na živnostenský úřad skrz nedovolené podnikání, či je trošku podráždit tak jak dráždila jedna konkurence u nás / VAP s automaticky generovanou mac adresou, takže v éteru bylo 128 stejných SSID akorát s jinou mac adresou a klienti vesele tuhli../ a nebo si to vyřídit osobně.. případně s mírným poplatkem nechat jeho bod přestěhovat někam do příkopy některým s tmavějších spoluobčanů
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 15 years ago

Tady ho najdes? http://www.ctu.cz/ctu-online/vyhledavac ... vneni.html

Standula píše:Ahoj,

kdyz uz tu resite kontrolu ctu, asi to nebude presne k tomuhle tematu, ale zajimal by me Vas pristup k nasledujici situaci:
Klasicky preprodavac ADSL, na baraku, ktery je obrostly stromy jsou 4 vsemerovky, na dalsich 3 bodech rovnez vsesmerovky, vetsina 5GHz. Takze ac sme u nas takrka 2 ISP, diky tomuto subjektu je cele pasmo skoro plne. Vestina spoju tohoho ISP, bezi mimo pridelene kmitocty, napr. 5100-5200. Nekolik vsemerovek je dokonce cca 150 metru od sebe a bezi na stejnem kanale. Vcera jsem dokonce nasel spoj j na frekvenci 5765 Mhz. Na vsesmeroky posazene velice vysoko, pripojuje klienty velice blizko, takze urcite mimo rozsah vsesmerky. Navic je v ceste jeste pomerne dost vzrostly a kosaty strom :-). Tato instalace neni ojedinela, prakticky kazda je takova, od propalovani stromu UBNT vyrobky, az po nejaky UBNT previt, jen tak lezici na prapetu okna.

Takze si uz nejakou dobu kladu otazku, zavolat ci nezavolat CTU ?
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 14 years ago

miki9 píše:Ano, bohužel, jedná se o veřejnou síť.

Ne ne, budu převádět lidi z OSVČ na s.r.o. a když jsem žádal o osvědčení u ČTÚ pro s.r.o., tak se podívali na mé stránky a viděli, že už vystupuji pod s.r.o :-(

A tak hned započali správní řízení, že poskytuji služby bez osvědčení. Na OSVČ samozřejmě osvědčení mám.

Kdo vede kontorolu ?
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz