❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jak správně omanglovat pakety

Návody a problémy s konfigurací.
Hallo
Kontaktovat uživatele:

Jak správně omanglovat pakety

Příspěvekod Hallo » 15 years ago

Zdravím,
řeším následující situaci,chtěl bych nezávisle oříznout oba druhy provozu.Chtěl bych,aby každá Ip měla svoji rychlost do netu a do lan/wlan,popřípadě alespoň omezovat pouze Net.Síť je routovaná a má více konektivit.Všechny pc mezi sebou na sebe dopingnou odkudkoliv.Potřebuji na hraničních routrech nastavit správně mangly a Queue.Do teď jsem to používal na SQ kde se ořezával jakýkoliv provoz jako Net,tudíž když chci tahat mezi PC které jsou na jednom routeru,tak už to queue ořezává.Jediné co funguje je na jednom lan portu dat switch a pc na switchy komunikuji mezi sebou bez omezeni.
Očekávám že nejspíš bude nutné předělat síť na Queue Tree a správně omanglovat provoz,pokouším se o to,ale vždy mi v paket marku naskakuji bajty když dělám něco na síti,takže počítám s tím že dělám někde chybu.
Díky za nápady
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hallo » 15 years ago

Tak si odpovím sám,
Chain Forward,Dst adress 192.168......,in interface WAN,action packet mark new packet mark Down Pro download a
Chain Forward,Src adress 192.168......,out interface WAN,action packet mark new packet mark UP Pro upload.V Queue Tree Vytvořit Strom Down Net parrent gloubal out a pod nej dát nove queue s rodicem down a vytvorenym packet markem a pridelit mu rychlost,to same pro upload a toto vytvorit pro vsechny potrebne ip.Tím sem docílil,že ip je omezovana jen na vystupním iface,nikoliv na kazdem jak tomu bylo u Simple Queue.(pri pokusu v SQ pouzit jen omezeni na WAN mi to nepocitalo nic a ip nebylo omezovano).Následně,pokud bych chěl vytvořit limity pro komunikaci v síti,tak je potřeba vytvořit další mangle s
Dst adress(klientske pc) a Src adress(vzadlene pc) ,action packet mark down lan pro rychlost down v siti a naopak
Src adress(klientske pc) a Dst adress(vzadlene pc) ,action packet mark up lan pro rychlost up v siti a znovu pridelit queue Down LAN a vytvorit queue kde bude rodic Down LAN a packet mark down lan a to same pro up.
0 x