❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
5 GHz spoj v režimu station pseudobridge
heh, no když si chceš snížit už tak mizernou efektivitu wifiny tak prosim.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Nekde se to tu kdysi resilo, ze je to verene tajemstvi a je mozne na bridge pripojit vice klientu stejne jako na apbridge. Osobne jsem to ale nezkousel, nebot RB411 pouzivam pouze a vyhradne na klienty.
0 x
Nejde taky ve výsledku ani tak o RB411 ale o RB711 která má některé zajímavé fce a je cenově dostupnější vezmeme-li v uvahu slušnou integrovanou Nkartici.
0 x
já myslel že funkce má operační system a ne hw.
0 x
Ale notak hapi
funkce nebo vlastnosti dyť je to defacto jedno , jen jsem se ptal zda to někdo zkoušel na 4.11 u RB711 případně jiné 4.xx verzi.

0 x
jedno to neni.
0 x
To máš pravdu hapi,chtělo by to vědět zda tu fci RB711 v lvl 3 má
.

0 x
přidej si 500,- za L4 a neřeš. APček oproti klientům moc neni.
0 x
No a jeste si pridej wifi kartu a uz to je dalsi petistovka... A to uz tam muzu dat za ty prachy UBNTecko a nemusim nic resit.
Pokud to virtual AP prida jenom jedno, tak to propustnost nijak nedegraduje.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."
U sebe v eshopu vidím rozdíl mezi lvl3 a lvl 4 u RB711 cca 815Kč s DPH a to mě za 32MB paměti navíc přijde vcelku dost.
Tedy jinak - kdyby to na té RB411 v 4.11 slo udelat virtualni AP tak je nějaký zásadní důvod proč tak nečinit?
Tedy jinak - kdyby to na té RB411 v 4.11 slo udelat virtualni AP tak je nějaký zásadní důvod proč tak nečinit?
0 x
Selič píše:No a jeste si pridej wifi kartu a uz to je dalsi petistovka... A to uz tam muzu dat za ty prachy UBNTecko a nemusim nic resit.
tak za prví, RB711 má kartu na sobě.
za druhý, virtualní AP je sice hezká věc ale snižuje přenosovou rychlost APčka. Přečti si jak funguje komuniakce na wifině a dojde ti to. Jestli nemáš 800,- na licenci, tak radši nic nestav protože takový lidi ušetřeji i na anténě a pak to všechno stojí za prd.
0 x