❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jak rozšířit RB433AH o další kartičky

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Tom@sek
antispam: Ano

Jak rozšířit RB433AH o další kartičky

Příspěvekod Tom@sek » 15 years ago

mám RB433AH 128MB DDR SDRAM, 680 MHz, 3x miniPCI, 3x LAN, vč. L5
v tom R52Hn miniPCI karta 802.11n, Atheros AR9220 (2,4/ 5 GHz, 25 dBm)
a chtěl bych přístupový bod rozšířit o další anténu.(už je na ní 20 klientů) jen nevím jak to udělat. jeslti jen dokoupit stejnou kartičku nebo musím kupovat celý nový RB. což se mi moc nechce.
zarušení není žádné a komplet funguje nad moje očekávání.
děkui za radu
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 15 years ago

pokud v tom RB mas volny slot minipci, tak jen dodas a nastavis kartu a muzes mit dalsi sektor
0 x

Tom@sek

jj volno tam mám. ja myslel spíš jeslti tam nevznikne nějaké rušení nebo jiné skryté problémy.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 15 years ago

U 433 rady jsou poblemy s tim ze se karty rusi mezi sebou, ja jich teda take par mam a nic nepozoruji, mozna se to vyskytuje jen pri vyssim TX power a treba ne u vsech nevim, ale mam na 1 433 2x ap + 1 p2p s Nstreme pres kterej tece asi 10-15M a nic tam take nepozoruju.
0 x

Tom@sek

a můžu do toho zkusit zasunout kartičru z compexu WPE54AG ? bude to fungovat? pujde to nastavit? to mě jen tak napadlo protože jsem jeden rozebral a vidím že jde vysunout
http://www.compexshop.com/product_info.php?currency=USD&cPath=21_64&products_id=149&language=cz
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

nejsem si jistej ale myslim že v compexech nebyl atheros. Původně tam byl ještě prism GT a pak teda fakt nevim ale atheros to asi nebyl.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků