❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

MS400870M-1A - 26xSFP

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
lukas

Re: MS400870M-1A - 26xSFP

Příspěvekod lukas » 15 years ago

Jo, muze to byt IPTV = DVB-X posilane po IP vrstve do site. A ze je to vlastne DVB-S, nebo T jenom na jinem mediu? A co jako? Co je mi po tom, ja chci prodat balicek sluzeb internet - telefon - televize a cim min lidi se na tu televizi bude divat, tim lip, me jeji provoz "nic" nestoji.
A vlastne - jakej si myslis, ze je rozdil v tom, kdyz budu mit IPTV od nekoho, od Ria, nebo kdo to vsechno velkoobchodne prodava? Dobre, nejake televize mozna berou kabelem nekde u nich v distribuci, ale velkou cast stejne tahaj nejakym headendem ze sataku a posilaji mi to po okruhu unicastem na muj streamer. A ten jejich headend je vlastne takove "lepsi" moje linuxove PCcko. Tady mam tu vyhodu, ze to lidem dam vesele zadarmo. Respektive v balicku s internetem, na kterem mam tu svoji marzi. Problem by mohl byt v tom, ze muzu jen ty "free" televize... Ale jak to tak sleduju, tak moc lidi o "placenou" televizi nestoji, alespon zatim ne.
0 x
Lukas Kristek

lukas

Jinak teda ten Microsens jsem dneska objednal, nekdy pristi tyden by to melo dorazit, tak uvidime...

Tady je datasheet, kdyby to nekdo chtel testovat taky. Ten na tech webkach nejak nefakci. http://www.proficomms.cz/my_files/microsens/19_Switch_24FE_GBE_SFP_datasheet_en_4809.pdf
0 x
Lukas Kristek

Sherlock
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Sherlock » 15 years ago

Ahoj, taky si na tento switch už dlouho brousím zuby, a dnes jsem ho taky objednal :)
Už se těším na testování.
0 x
Aleš Sobieský, BartNET Zlín

lukas

Jojo, me ma prijit zitra, dneska to expedovali. Chteli platbu predem, tak jsem musel cekat na pripsani. Docela se na tu masinku tesim :)
0 x
Lukas Kristek

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 15 years ago

Tak jsem zvedavej na reference, budu potrebovat 3 kousky neceho takoveho jako poddruzne switche k centralnimu L3 switchy. Hlavne aby to dobre zvladalo multicast. :)
0 x

lukas

Tak ja ho mam konecne tady a jsem prijemne prekvapenej. Osazenej vypada primo uzasne :) 24 gigovych optik v 1U switchi + 2 gigove uplinky :) Super. Manazement nezaostava, vybornej, jednoduche, vsechno je mozny udelat pres web (na rozdil od debilniho signamaxu, nebo 3comu ala ios). Multicast beha tak, jak ma, ale zatim jenom na stole. Na realny provoz si jeste bude muset dobrej mesic, dva pockat.
0 x
Lukas Kristek

devicebusy

Příspěvekod devicebusy » 15 years ago

Zdravim,
chcel som sa opytat na nazor na ten switch po neakom case prevadzky - ci vsetko funguje co pisane v datasheetoch, a aky mate subjektivny nazor.
0 x

lukas

Do Pondeli mi to hucelo v kanclu, teklo pres to asi 150Mbit zkusebne, z toho 60mbit multicast. Fungovalo to vyborne, muj osobni pocit je dobrej, mam konecne dojem, ze jsem koupil neco, co neni nekde odrbany :) Ale jako uvidime az tak za pul roku...
0 x
Lukas Kristek

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

jak testuješ ten multicast? Osobně nepochybuju že tam normální multicast proteče ale co ten co má několik multicast skupin a pouští se podle požadavků?

Jinak ten management mi připomíná signamax s 24xSFP porty.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

lukas

K tomu jsem nedosel, kolega si s tim chvili hral a prej to fungovalo, ale jenom na stole. Posilam pres sit unicastem na komp v kanclu s VLC a z nej to palim do toho switche na multicast adresu a z toho to berou compy taky s VLC. Jako jo, neni to idealni, to mas pravdu, ale lip to proste nejsem schopnej otestovat. Na druhou stranu - toto na signamaxu nefunguje, nebo spis nefunguje moc dlouho, po case to vetsinou zdechne. Edge-Cory to treba davaji. Jako zakladni test mi to staci, vic proste az v provozu, ale to jeste nemam postaveny a vypadek na stavajici siti kvuli tomu delat rozhodne nebudu. No jako ja vidim obrovskej rozdil proti SFP switchi od signamaxu (ted myslim ten "enterprise"), to je konzole a pres web udelas kulovy. Neco podobnyho jako na 3comu 4000 serie, nez jsem nakonfiguroval svuj prvni, stravil jsem u toho pul dne (z toho 2 hodiny jsem delal adresu a branu), todle je pohoda. Ten levnej, co prodavaji i na i4ce, to je zase docela sracka.
0 x
Lukas Kristek

miract
Kontaktovat uživatele:

Ahoj, chápu to dobře, že si u tohoto switche můžu vybrat, zda použiji SFP nebo Gbit port pokud neosadim SFP?
Jaká je prosím hloubka switche?

Děkuji.
0 x

sela77
antispam: Ano

Příspěvekod sela77 » 15 years ago

Ahoj .. po zasunuti SFP jedes pres SFP, i kdyz mas pripojeny TP

rozmery: 436 x 310 x 44mm (WxDxH)
do racku hl 400 bych to nedaval, min 500

Ales
0 x

lukas

miract: Cau Miro, presne tak, v mng si nastavis, co ma byt pouzivano, default je SFP, ovsem pokud pripojis TPčko, vezme si to TPčko. Jestli to je 1G, nebo 100M SFP si pozna sam, ale je mozny to taky nastavit v mng.
0 x
Lukas Kristek

lukas

Nemam tady metr, ale ty rozmery by sedet mohli + pocitej vzadu 10cm rezervu pro ty 2 zadni SFP na uplink.
0 x
Lukas Kristek

miract
Kontaktovat uživatele:

Diky za info, na dvou mistech mam 60cm rack, ale na jednom 40cm, tak koupim jeden kousek a zkusim, kam se vleze. :)

Edit: Tak tam mam tento rack http://www.ipmedia.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=836 tudis se to tam vleze vpohode.
0 x