❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jak omezeni počet connections?

Návody a problémy s konfigurací.
McCall
Kontaktovat uživatele:

Re: Odpověï

Příspěvekod McCall » 19 years ago

pepulis píše:
Fíkus píše:Ahoj,
to jsem zkusil. Jen bych tedy pro upřesnění - je to v Advenced a pak v položce Scr. Adress List ta adresa. Pred ní by měl být tedy v tom okýnku vykřičník, jako vyjímka??

Nad pravidlo s omezenim poctu spojeni dej accept pravidlo pro danou ip. Pak to musi jit.

nebo dej před toto pravidlo jine pravidlo kde vyjmenujes danou(e) IP a dej jim vice connections ... tak to mam udelane ja a funguje to ... tomu prvnimu pravidlu jsem dal asi 20 000 connections ... a to snad kazdemu musi stacit ... a pokud ne .. je to jeho problem ... vsem ostatnim davam 200 connections .. .
0 x
SW správa sítě Hlucin.net

mashinepistole2

Příspěvekod mashinepistole2 » 19 years ago

Ako sa da obmedzit UDP konektion , niektore p2p softy ich vedia spravyt celkom dost :roll:
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 19 years ago

mashinepistole2 píše:Ako sa da obmedzit UDP konektion , niektore p2p softy ich vedia spravyt celkom dost :roll:

Nevim zkusil bych to pres porty omanglovat to a priradit tomu nejakou rychlost. Takhle to delam pro ruzne hry a nastavuju jim priority.
0 x

NickRabit

Příspěvekod NickRabit » 19 years ago

mam problem s omezenim DC++ ktery jede na jednom pc v siti.... nejak se me nedari omezit pocet spojeni :(. mam to nastavene takto
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

poradite nekdo pls co s tim? dik
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 19 years ago

PRoc tam nemas action = drop ?
0 x

NickRabit

jj to jsem tam mel taky, ale stejne pocet spojeni vesele rostl :(
0 x

StoupaLutin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod StoupaLutin » 19 years ago

udělej to bez P2P-all a omezuj všechno .. tím nic nepokazíš
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 19 years ago

NickRabit píše:jj to jsem tam mel taky, ale stejne pocet spojeni vesele rostl :(

s action=drop to musi fungovat... ale aj tak som nevidel este, ze by jeden user robil 200 spojeni cez dc++. tento programik nie je az tak zakerny ako torrenty a podobne vecicky. nema ten uzivatel za sebou viac pc (nat)?

alebo skus spravit este to, ze miesto "all-p2p" zvol len samostatne "direct connect"
niekto to tu myslim raz spominal, ze lepsia detekcia p2p je prave tak, ked sa oznaci samostatne kazda siet - ale nie som si isty...

inak ja mam na p2p len 50 spojeni. Je to trocha malo, ale ako centralny shaper mam zatial rb532 a koli slabemu procesoru nechcem zvysovat pocet spojeni. ale 100 spojeni je na p2p akurat - mam odskusane na sebe (som totiz notoricky tahac :-) )
0 x

NickRabit

nene, za natem nikoho urcite nema, tohle je moje sit a ten kompl je vyhrazenej na stahovani, http server. Jo jeste tam mam namapovanej port 7777 aby ten DC++ byl active. proste potrebuju omezit jenom ten dc++, zbytek omezovat nepotrebuju. Kdyz dam drop, dest. port 7777 a druhy pravidlo drop, src. port 7777, tak me pocet spojeni roste a roste...je to horsi nez kdyz tam zadny pravidlo neni. jak to udelat s tema mapovanejma portama? dik
0 x

skrebon
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skrebon » 18 years ago

mato1 píše:
NickRabit píše:jj to jsem tam mel taky, ale stejne pocet spojeni vesele rostl :(

inak ja mam na p2p len 50 spojeni. Je to trocha malo, ale ako centralny shaper mam zatial rb532 a koli slabemu procesoru nechcem zvysovat pocet spojeni.

Keby si vypol kontrolu poctu spojeni, tak rb532 dostane druhy zivot a zije o trochu dlhsie... Ver mi, kontrola poctu spojeni je kill bill cpu :D
0 x

MareC3k

Příspěvekod MareC3k » 18 years ago

t.kulich píše:Chodí to supr. Díky.
Jenom pro upřesnění
ip firewall filter> add chain=forward protocol=tcp connection-limit=250,32 action=drop \
\... comment="kontroluje 250 spojeni pre kazdu ip prichadzajucu na router ,zakaze 251 spojenie" disabled=no

Takto presne mam nahodene to pravidlo na connection limit a nechce mi to omedzovat spojenia... Je mozne ze je to kvoli tomu, ze dva interfacy mam v mode bridge a shaping nat a ostatne veci bezia na inom stroji, tento sluzi len ako AP?? MK v2.9.27
0 x