homer : Ahoj, ja som sa tak daleko este nedostal,.. stale neplaticov odpajam na centrale v NAT manualne

. ALE, ked som sa o to v minulosti zaujimal, tak som prisiel nato, ze pravidlo/pravidla sa nezapisuju na central, ale do vysielacu. Z coho vypliva, ze klient ktory neplati,.atd,.. sa pravidla zapisu na AP, na ktory je napojeny a az potom, vlasne klientovy skoci, ze je neplatic,.. proste ten vysielac to presmerovava.
Ked som sa to dozvedel, tak som nechapal, ako take dakto moze vymysliet, ale, takaje pravda,.. Dufam, ze som ti aspon troska pomohol...

Uz rok mam ISP admina a stalee vsetky vysielace nemam na automatike,.. je to pracna a zdlhava cesta..

aby som siet prisposobil ISPadminovi...
PS: teraz som to i vyskusal,.a je to tak, ako pisem,.. tak to ide,..

PS2: staci, ak mas na routeri zapnute: API, pripadne nastavene SSH a router je aktivny. Potom to ide...

Nesmies mat zakliknute policko "Len monitorovanie routera" potom ti to nepojde. Pravidla sa zapisu az ked na tom routery bude nejaky klien, ktoremu pozastavis sluzbu,..a ak klientovy zrusis pozastavenie, tak zase pravidla v NAT sa vymazu a nebude tam nic,..

Teraz si si to i ja uz konecne nastavim

,..ake jednoduchce, len toho casu je stale malo a malo,..ako keby sa ten 24hodinovy den skracoval,.. Mozno, som jediny,..ale mne sa tak zda,.