❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Spoj ze dvou RB411 TP-LINK TL-WN562AG ?Upgrade?

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Tom@sek
antispam: Ano

Spoj ze dvou RB411 TP-LINK TL-WN562AG ?Upgrade?

Příspěvekod Tom@sek » 15 years ago

Dobrý den,
mám spoj ze těchto jednotek
http://www.wifi-shop.cz/kompletni-klien ... e-mikrotik
Jen karta je tam TP-LINK TL-WN562AG.
Máte někdo zkušenost jak to může valit na cca 400m.?
Chtěl bych to nějak upgradovat. Jede mi to max 15mbit. Verze firmware je 3.15(od koupě jsem s tím nic nedělal->valí spolehlivě)
Pomuže nějaká lepší wifikartička? nebo jen nastavení? Běží v nastavení transparentního bridge. nerušen.
Díky
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

hmm, pokud to máš nerušený, tak to musí chodit bez nstreme nad 20Mbit. Verze MK bych nějak neřešil protože od 3.10 schodí všechno ok ale skusit to můžeš a prvně na 3.25 a pak až na 3.30 po upgradu licence. Ovšem ani potom ti to určitě nepude a přijde na řadu výměna shit kartiček a pak shit anten. To se ti vyplatilo kupovat si tuhle blbou sadu kde jedinej kvalitní prvek je RB411 která ti ve finále zůstane z tý sady protože ostatní věci vyhodíš.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

berkoff
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod berkoff » 15 years ago

taky bych to asi vymenil za nejakou lepsi minipci, a urcite za anteny od maxilinku. s napr CM9 a antenami by ses mohl dostat na mnohem lepsi signal, anteny maji vybornou smerovost, napr oproti vaveantu :(. vsude to ted menime jak prdly, vaveant uz nikdy nebrat. upadavaj a hnijou tomu spicky.
0 x
Berkoff

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 15 years ago

berkoff píše:taky bych to asi vymenil za nejakou lepsi minipci, a urcite za anteny od maxilinku. s napr CM9 a antenami by ses mohl dostat na mnohem lepsi signal, anteny maji vybornou smerovost, napr oproti vaveantu :(. vsude to ted menime jak prdly, vaveant uz nikdy nebrat. upadavaj a hnijou tomu spicky.

Mam asi 10ks techto anten, i s radomem dva roky a zatim jedou. Ted uz davam taky maxlinke nebo prowax. Co presne ti tam hnije?
0 x

Tom@sek
antispam: Ano

Příspěvekod Tom@sek » 14 years ago

Tak a přišlo na výměnu.
Díval jsem se na ty antény maxlink ale zdá se mi to na 250m dost přehnané.
navíc jsem uvažoval jeslti nevzít ty dvoupolarizační..jeslti mi to pomůže. Chtěl bych se dostat aspon na 30-40mbit real HD.
Dovnitř nějakého MK(co poradíte) s R52Hn.
pak taky bude záležet na ceně. Jeslti to samé nezvládnou 2 NSM5.

Díky za rady.
A neroztrhejte se kvuli UBNT ;)
0 x

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 14 years ago

Tom@sek píše:Tak a přišlo na výměnu.
Díval jsem se na ty antény maxlink ale zdá se mi to na 250m dost přehnané.
navíc jsem uvažoval jeslti nevzít ty dvoupolarizační..jeslti mi to pomůže. Chtěl bych se dostat aspon na 30-40mbit real HD.
Dovnitř nějakého MK(co poradíte) s R52Hn.
pak taky bude záležet na ceně. Jeslti to samé nezvládnou 2 NSM5.

Díky za rady.
A neroztrhejte se kvuli UBNT ;)

Nanobridge proti sobe ti povali krasne tak jak chces, to je vyzkouseny. ale: prijdes o vyhody MK, takze pak sbohem a satecek ospf, mac telnete atd. :-) to je treba radne promyslet. s ubnt ti vyjde spoj na 2x 2 tisice. s MK urcite vic, ale ver ze to stoji za to :-) nicmene pokud si to musis vsechno jako ja vyzkouset nez uveris (coz je podle me sice drazsi varianta, ale je nejlepsi) tak si to zkus abys videl sam co to dela. Mimochodem pokud bude zkouset ubnt, tak vsechno do wds abys mel cisty bridge ...
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

250m? Hmm, 24dB jirousky s limcem, RB711, 802.11a + nstreme a hotovo. Žádný řešení dvou polarizací a podobný věci. Na ten kousek ti to stačí a stačí i L3 licence na mikrotiku. 40Mbit HD real určitě a v limitech.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků