❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

r52hn spoj na 8 km

Návody a problémy s konfigurací.
ppp76
Kontaktovat uživatele:

Re: r52hn spoj na 8 km

Příspěvekod ppp76 » 15 years ago

nko na 3 km cca 80mb jednosmerne TCP, jeste si s tim musim pohrat
0 x

cin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cin » 15 years ago

Hm ja som z toho ledva dostal na n-ku 20Mbit HD na 8 km :( neviem mozno mam nieco zle nastavene anteny mam tiez prowax 24Dbi.
0 x

trandak
antispam: Ano

Příspěvekod trandak » 15 years ago

cin píše:Hm ja som z toho ledva dostal na n-ku 20Mbit HD na 8 km :( neviem mozno mam nieco zle nastavene anteny mam tiez prowax 24Dbi.

A jaký máš signál při těch prowaxech? Myslím si, že na osm kilometrů jsou 24 málo nebo se mýlím? Já dávám ted 29 na 6,5 km tak doufám že to bude v pohodě.
0 x

David Liška
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod David Liška » 15 years ago

24 je málo na 8km.
0 x

cin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cin » 15 years ago

signal mam okolo 74 az 76 takze postacujuci
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 15 years ago

cin píše:Hm ja som z toho ledva dostal na n-ku 20Mbit HD na 8 km :( neviem mozno mam nieco zle nastavene anteny mam tiez prowax 24Dbi.

na tuhle dalku bych radeji volil nstreme dual klasickej , dat tam na tx 24dB na rx 29dB udelas slusnej spoj a zustanes v limitech , me na podobnou vzdalenost jeden cca 35Mb a ping to ma 1 ms. Pokud by se tu objevil stoura jak muzu mit nekde 29dB antenu a bejt v limitu pripominam ze je to pouze Rx antena ktera nic nevysila pouze prijima a tam klidne muzu mit 50dB :D
Jo a zkousel uz ste nekdo nko v nstreme dualu? jdu to asi zkusit :wink:
0 x

radic
antispam: Ano

Příspěvekod radic » 15 years ago

testoval som tieto karty, a dospel som k niekolkym zaverom:
1. signal je super
2. vedia chodit aj s jednou antenou, ak je nastavene ht-txchains=0 a ht-rxtchains=0 ide funguje ok, pri ht-txchains=1 a ht-rxtchains=1 je to horsie.
3. vela kusov je vadnych, niektore os vobec nerozpozna, niektore sa velmi hreju niektore idu len sem tam, ale ak trafite dobru, tak je to ok, ak sa karta hreje rovno ju reklamujte.
4. fungujem na ros 4.5 a 4.6 a ziadne problemy zo zobrazovanim signalu som nezaznamenal.
5. spoj na 8 km ide plnou rychlostou 270 Mb. a relana prepustnost 120Mbps (upload + download, kedze su tam len 100Mb sietovky) s 29dB duplexnymi antenami
6 Pri stoziarkoch s viacerymi antenami priepustnosti velmi pomoze kovova krabica.
7. WDS funguje v pohode

zo zaciatku mi to neslo ale treba to poriadne ponastavovata hlavne ht-guard interval=long a hw-retries=15, a ak nie je stabilna rychlost pri 20MHz, treba nastavit 40MHz kanal (funguje ovela stabilnejsie ako 20MHz )
0 x