❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Legálnost 40MHz kanál (turbo)

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
honzam

Re: Legálnost 40MHz kanál (turbo)

Příspěvekod honzam » 15 years ago

mato1 píše:
OndrejSkipala píše:spoje (RB411AH) proste nestihali a pri trafficu 20-25 mbit sli odozvy do nebies. Siet je komplet postavena RB, takze veeeelmi dlho ho trebalo prehovarat na vyskusanie bullet m5

Nevím jak u vás (licenčně) ale u nás pokud ti někde teče přes 20Mbit tak tam nebudu rvát (přehulený) 5Ghz Bulet ani nic jiného ale budu se poohlízet po 10Ghz spoji protože v té lokalitě bude dost klientů kteří to zaplatí a spolehlivost je v tu ránu o řád jinde

mato1 píše:
level píše:a co tech 43° na antene to ti nevadi ?

myslis ze taky jirous box ma menej???

Gentlebox má 20stupnů což je mín než polovina
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 15 years ago

honzam píše:Nevím jak u vás (licenčně) ale u nás pokud ti někde teče přes 20Mbit tak tam nebudu rvát (přehulený) 5Ghz Bulet ani nic jiného ale budu se poohlízet po 10Ghz spoji protože v té lokalitě bude dost klientů kteří to zaplatí a spolehlivost je v tu ránu o řád jinde

u vas je 10ghz a u nas nie - pochop tento obrovsky rozdiel. a predsa nebudem tlacit 40 mbit traffic cez licenc, ked skoro to iste mam aj za zlomok ceny vo free pasme... to je tiez troska postavene na hlavu, nemyslis?

Gentlebox má 20stupnů což je mín než polovina

tak papier znesie vsetko - a hlavne vsetko ohladne znacky jirous... mam to nasadene ako sektor, ver mi.
0 x

level

Příspěvekod level » 15 years ago

tak asi takto : od jirouse pouzivam jen duplex paraboly
ke klientum schibox nebo elbox 19dBi oba dva 20° ted uz jen schibox a to mi ver ze ty uhly jsou znat jednou na to mozna prijdes
0 x

mato1

level píše:tak asi takto : od jirouse pouzivam jen duplex paraboly
ke klientum schibox nebo elbox 19dBi oba dva 20° ted uz jen schibox a to mi ver ze ty uhly jsou znat jednou na to mozna prijdes

znacku schibox od prowaxu ti neberiem... to je ina trieda. ale nech mi tu nejde niekto nadavat ze pouzivam nanostation a on bezi na jirous boxoch, lebo to ma ide natiahnut.
0 x

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 15 years ago

Hapi pěknej scan sítí... jen byhc tak trošku chtěl dodat že pokud se nemýlim tak min. 90% těch sítí co jsem vyscanoval je na tvou opěvovaném MK (včetně těch co porušují VO a vysílají na vnitřních kanálech)
UBNT sem tam neviděl snad žádný, nelíbí se mi to vaše smýšlení že všichni UBNTáři jsou porušovači VO a MKtikáři jsou ti poctivci co všechno držej v limitu...
ja používam výhradně UBNT, mam na síti poslední dva MK433 jako APčko ale jelikož je už hezky tak brzo půjdou i tihle poslední mohykáni pryč a místo nich UBNT... ubnt dávam i na AP a nestydim se za to. prostě bullet s jakoukoli anténou je podle mě kvalitní zařízení... na jednu anténu připojuju max tolik lidí, aby se mi tam nezvedali latence a já i lidi jsou spokojený. Jinak ano Jirouš je skvělá sto stupňová sektorka taky jí mám tak nasazenou a chodí mi to moc dobře.. :-)
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 15 years ago

rouchi myslim ze se o tomto nemusime bavit vsem je to jasne ;)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

už zase? jak můžeš vědět že ta kartička v Routerbuardu neni od UBNT? Všechni klienti jsou na UBNTu od všech sítí co jsem naskenoval. To že mikrotik má v listu vnitřní kanály je snad jasný protože ho můžeš použít i ve vnitřních prostorách ne?

Já se nehádám o to, že na mikrotikách se nedá přepalovat. Hádám se o to, že na UBNTu hardwaru což se týká i UBNTu kartiček a UBNTu doporučovaném HW se nedá nepřepalovat. Školitelé na i4wifi by měly dostat přes držku jako první. Ani oni se neuvědomujou že zasíraji pásmo bastlama a jak se bude plnit pásmo, tak se budou stenčovat jejich zisky. Ovšem je normální že si češi vždycky budou srát pod nohy.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

mato1

hapi píše:Hádám se o to, že na UBNTu hardwaru což se týká i UBNTu kartiček a UBNTu doporučovaném HW se nedá nepřepalovat. Školitelé na i4wifi by měly dostat přes držku jako první. Ani oni se neuvědomujou že zasíraji pásmo bastlama a jak se bude plnit pásmo, tak se budou stenčovat jejich zisky. Ovšem je normální že si češi vždycky budou srát pod nohy.

uz coskoro vyjde nova verzia FW, kde je bude regulacia dotiahnuta uplne do konca. uz v niektorych beta verziach to funguje ok.
0 x

hapi

nikde to nefunguje a ani nemůže. Offset výstupu se nedá softwarově stahnout.
0 x

maacher222
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maacher222 » 15 years ago

Na UBNT zariadeniach by bola velmi dobra vec keby sa vykon reguloval tak ako ma :) sam mam v sieti 2x rocketM5 anteny Dish orginal UBNT, spoj na 700m , 40Mhz sirka kanalu a priepustnost 50Mbit TCP FDx a 90-95Mbit UDP FDx 8) ziaden problem ping 0-1 ms 8)
0 x

hapi

maacher222 píše:Na UBNT zariadeniach by bola velmi dobra vec keby sa vykon reguloval tak ako ma :) sam mam v sieti 2x rocketM5 anteny Dish orginal UBNT, spoj na 700m , 40Mhz sirka kanalu a priepustnost 50Mbit TCP FDx a 90-95Mbit UDP FDx 8) ziaden problem ping 0-1 ms 8)

vidíš, ty zasereš pásmo a vůbec se nedíváš na to, že to samí se dá udělat ve 20MHz kanále. Ono by ti to totiž mělo dát v TCP 50Mbit FD na MIMO 2x2 20MHz. Ale asi si myslíš že máš něco extra, nechám tě v tom i když jsem napsal zrovna to, že ten spoj ti jede blbě.
0 x

maacher222
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:
maacher222 píše:Na UBNT zariadeniach by bola velmi dobra vec keby sa vykon reguloval tak ako ma :) sam mam v sieti 2x rocketM5 anteny Dish orginal UBNT, spoj na 700m , 40Mhz sirka kanalu a priepustnost 50Mbit TCP FDx a 90-95Mbit UDP FDx 8) ziaden problem ping 0-1 ms 8)

vidíš, ty zasereš pásmo a vůbec se nedíváš na to, že to samí se dá udělat ve 20MHz kanále. Ono by ti to totiž mělo dát v TCP 50Mbit FD na MIMO 2x2 20MHz. Ale asi si myslíš že máš něco extra, nechám tě v tom i když jsem napsal zrovna to, že ten spoj ti jede blbě.

Kupil som si UBNT a ide to kvalitne a spolahlivo uz 1 ROK a nelutujem to, ved na to je pasmo aby sa vyuzilo a nie aby sa setrilo :wink: vykon nemam na maximum(27dbi) ale na 14dbi a staci to uplne.
Naposledy upravil(a) maacher222 dne 29 Apr 2010 22:54, celkem upraveno 4 x.
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 15 years ago

když ti to je jedno tak aby tě nekdo brzy neklepnul přes prsty, nejlépe by ovšem bylo aby si dostal pokutu z CTU alespon 50 tánců :!: je to porušení vyhlášky.... :cry:
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

hapi

fajn, konečně někdo přiznal že je mu všechno uplně fuk. Dish má minimálně 29dB a při výkonu 14dB máš venku 43dB. Při 40MHz z toho vytahneš jako při 20MHz. Obecně vzato nemůžu na 700m říct vůbec nic dobrýho a už vůbec ne že to jede kvalitně protože ten spoj jede dost blbě a tvůj nick tady na foru tě přesně vystihuje... akorá bych za něj připsal ještě něco.
0 x

maacher222
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:fajn, konečně někdo přiznal že je mu všechno uplně fuk. Dish má minimálně 29dB a při výkonu 14dB máš venku 43dB. Při 40MHz z toho vytahneš jako při 20MHz. Obecně vzato nemůžu na 700m říct vůbec nic dobrýho a už vůbec ne že to jede kvalitně protože ten spoj jede dost blbě a tvůj nick tady na foru tě přesně vystihuje... akorá bych za něj připsal ještě něco.

Tu 20Mhz kanal som mal a islo to tak ako pri 40Mhz ale pasmo je nezarusene max. pri skenovani 4 siete v 5G ... neviem co si myslel tym ze ten spoj neide vobec dobre. :wink:
0 x