What's new in 4.7:
*) fixed problem - wireless packet bridging with nstreme enabled
sometimes was very slow on RB1xx, RB5xx and RB4xx;
*) fixed problem - ipv6 traffic was not bridged if ipv6 package was not enabled;
*) '/user active' now lists type of api connections as 'api'
*) fixed getting interface stats in dude
*) fixed metarouter stability problem on RB400s & RB750s;
*) fixed metarouter - it didn't work on RB1000 with 2Gb;
*) fixed metarouter - it locked up on RB800;
*) fixed problem - SFQ queues did not work on interfaces (wireless) if none
of simple or tree queues were added;
*) fixed RB800 temperature;
*) silentboot feature updated;
*) multicast - fixed possible crash during PIM startup;
*) ospf - changed "/routing ospf route" to show type 2 metric instead of
internal metric for type 2 external routes;
*) report platform name in "/sysrem resource";
*) fixed problem - vlans were not working on RB750 ether1;
*) fixed mac address handling on RB750, some specific arp requests did not work;
*) more than two dns servers allowed in /ip dns;
*) sniffer and torch could process packet from other interfaces;
*) dns cache rotates order of records in reply messages;
*) ospf - fixed DR and BDR election;
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Verze 4.7
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Hmmm, tak to zni slusne ... Jdu to zkusit do labky na RB433
dam vedet

0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...
433 s 4.5 --> 4.7 OK
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
u me zacly po prechodu ze 4.5 a 4.6 na 4.7 problemy s OSPF v dane casti site. Nahral jsem nove soubory, restart.... a ejhle, na mikrotik se dostanu, ale klienti co byli pripojeni, jsou prihlaseni, ale nejde s nima komunikovat . Routy jsou nastavene stejne jako predtim, ale nejde na ne ani ping z mikrotiku. Dokonce nejde ping ani z mikrotiku ve stejne siti. Co to je???
0 x
tak jsem na to asi prisel. Problem je v tom, ze mam jednotlive rozhrani rozdelene do bridge a kdyz kouknete na obrazek, u bridge2_OUT neni prostredni_OUT_sektor pripojeny - je inactive i kdyz na nem jsou pripojeni klienti.
0 x
Nějak v týhle verzi haprujou DHCP servery. Jsou zobrazený červeně a nejde s tim nic udělat - downgrade. Projevilo se to na RB433AH, RB411 a RB133.
0 x
DHCP servery na mikrotikach nemam. Jinak ten svuj problem s bridge byl vyresen jednoduse tim, ze jsem disabloval bridge, enabloval nebo uplne smazal a vytvoril znovu bridge a uz to jede. Necham to bezet na 4.7 a jestli se to bude nekdy opakovat, tak pak downgrade. Udelalo mi to na 433 a 433AH. U RB750 to funguje v pohode, takze mam pocit ze to bude mit souvislost hlavne s minipci kartami
0 x
Udělal jsem na týhle 4.7 nově Vitual AP (to asi chodí) ale když ve winboxu se na to chci podívat/změnit, tak winbox lehne...
Nevíte děje se to tak i v předchozích verzí??
Nevíte děje se to tak i v předchozích verzí??
0 x
Jára
no právě sleduji, že můj winbox je také nějak pomalejší, ale že by lehnul to zase ne
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Ze Virtual AP shodi cely winbox jsem si vsimnul uz minimalne u verze 4.5, urcite fungoval dobre v verzich 3.xx
0 x
acho jo, zase downgrade
Note! The recently released RouterOS v4.7 contained an uncommon DHCP server problem in some non standard installations, until a fix can be provided, you can use RouterOS v4.6
Note! The recently released RouterOS v4.7 contained an uncommon DHCP server problem in some non standard installations, until a fix can be provided, you can use RouterOS v4.6
0 x
okoun píše:acho jo, zase downgrade
Jsou to hold eskamotéři.
0 x
nechápu proč tomu říkají STABLE verze když tam jsou takové to chyby!! to je do nebe volající. tohle je prostě DEVEL a basta....
0 x