❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Bittorrent protocol (down) blokuje ostatní služby.. ?
Re: Bittorrent protocol (down) blokuje ostatní služby.. ?
pokud mas negarant / tedy sdilenku, kde je s nejvetsi pravdepodobnosti prave kvuli torrentum nastaven limit na konexe tak se pak nesmis divit.
0 x
crash píše:Jistě, s tím by se dalo souhlasit, pokuď bych měl linku nově. Linku mám negarantovanou, ale mám jí přes rok a půl a nikdy jsem neměl tyhle potíže. Z logickýho pohledu to není moje chyba.
Nebuď najivní... nastavení linek se mění... někdo častěji, někdo třeba vůbec. Je to věčný boj mezi zákazníkem a ISP. ISP se snaží omezit "stahovače" jak jen to jde, aby mohl nakupovanou konektivitu prodat třeba 300 lidem místo 120-ti. A zase obráceně zákazník se snaží "přechcat" ISP a vycucat sdílenou linku co nejvíce různýma turbo-downloaderama, případně jinak obejít nastavení ISP, aby tahal do plného. Proto se řeší různé priorizování toku...
crash píše:A jak jsem si asi mohl zacpat linky xxx připojeníma, když stačí spustit uTorrent na kterým bude spuštěnej jeden torrent (směr down) a na něm budou jen dva peerové (já a seed), a linka se stane nepoužitelná? To je to co se snažím celou tu dobu naznačit.
Kdybych si otevřel 100 torrentů, každej o obsahu 10 000+ peerů tak neřeknu ani slovo...
Toto je zvláštní, prvně mě napadlo počet omezení spojení v OS Windows.. ale i tam je nastavená v defaultu větší hodnota než jen 3.
0 x
Tak jedině to nastavili teď nedávno a to se dá brát jako porušení smluvních podmínek. Ještě si počkám nějakej ten den, než vytáhnu do boje... Ale vzhledem k tomu že tohle je už hardcore, tak pokuď to nezmění tak nebudu zůstávat ani vteřinu.
P.S.: To o tom blokování... Myslel sem to tak jako že mi řekli že nijak neomezujou p2p, jen sem to blbě napsal :/
P.S.2: Zase takovej stahovač nejsem. Poslední dobou trochu víc uploadu ale jinak normální user.
P.S.: To o tom blokování... Myslel sem to tak jako že mi řekli že nijak neomezujou p2p, jen sem to blbě napsal :/
P.S.2: Zase takovej stahovač nejsem. Poslední dobou trochu víc uploadu ale jinak normální user.
0 x
reknu to asi takto : pokud ISP zadnym spusobem neomezuje nebo nepriorityzuje P2P protokol, tak je blbej.
jinak pochybuju ze mas sanci neco vyhrat pokud nemas smlouvu na garant. konekt. maximalne muzes odejit a zkusit jak fungujou priority u konkurence
jinak pochybuju ze mas sanci neco vyhrat pokud nemas smlouvu na garant. konekt. maximalne muzes odejit a zkusit jak fungujou priority u konkurence
0 x
level píše:reknu to asi takto : pokud ISP zadnym spusobem neomezuje nebo nepriorityzuje P2P protokol, tak je blbej.
Ve smlouvě není nic o omezování jak p2p nebo jakýchkoliv služeb, tudíž by se jednalo o porušení smluvních podmínek v bodě plnění povinností ze strany ISP
Znám trochu konkurenci tady v okolí a neslyšel jsem že by lidi měli podobný problémy.
Jinak, k tý první větě, to není pravda. Omezování p2p je starej, vymřelej komunistickej způsob prodávání služeb

P.S.: uTorrent verze 2 je navržená tak, že už nezahlcuje sítě jako původní verze, tudíž ISP nemají žádný důvody k omezování:
Kód: Vybrat vše
http://torrentfreak.com/utorrent-2-0-to-elimininate-the-need-for-isp-throttling-091031/
0 x
crash píše:Ve smlouvě není nic o omezování jak p2p nebo jakýchkoliv služeb, tudíž by se jednalo o porušení smluvních podmínek v bodě plnění povinností ze strany ISP.
mrkni se jeste do vseobecnych pravidel provozu u ISP , tam urcite bude neco o omezeni (treba v pripade pretezovani) a tim padem o zadne poruseni nejde .
crash píše:P.S.: uTorrent verze 2 je navržená tak, že už nezahlcuje sítě jako původní verze, tudíž ISP nemají žádný důvody k omezování:Kód: Vybrat vše
http://torrentfreak.com/utorrent-2-0-to-elimininate-the-need-for-isp-throttling-091031/
to takhle rici nemuzes, zalezi hodne na hromade veci.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
jses ISP ? nejsi
rozumis sitim ? nerozumis
tudis bys to proste nepochopil proc se to dela.
rozumis sitim ? nerozumis
tudis bys to proste nepochopil proc se to dela.
0 x
reset píše:crash píše:Ve smlouvě není nic o omezování jak p2p nebo jakýchkoliv služeb, tudíž by se jednalo o porušení smluvních podmínek v bodě plnění povinností ze strany ISP.
mrkni se jeste do vseobecnych pravidel provozu u ISP , tam urcite bude neco o omezeni (treba v pripade pretezovani) a tim padem o zadne poruseni nejde .crash píše:P.S.: uTorrent verze 2 je navržená tak, že už nezahlcuje sítě jako původní verze, tudíž ISP nemají žádný důvody k omezování:Kód: Vybrat vše
to takhle rici nemuzes, zalezi hodne na hromade veci.
Koukal jsem do smluvních podmínek několikrát, v podstatě to dělám vždy když je nějakej problém. Nic takovýho tam není.
Nicméně, čeknu to večer znova. Raději

Četl jsi ten článek? Testoval něco z toho?
0 x