❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Co místo hyperterminálu

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
TOMIK

Co místo hyperterminálu

Příspěvekod TOMIK » 15 years ago

Co bych měl použít za program místo hyperterminálu v 7 win není.Při instalaci mk přes netinstal.
0 x

andreas4all

Příspěvekod andreas4all » 15 years ago

putty?
0 x
Pripojenie na Slovensku.
http://www.citicom.sk

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

putty, jenom je horší, že když člověk chce použít terinál přes seriak, musí si najít rychlost.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

TOMIK

hapi píše:putty, jenom je horší, že když člověk chce použít terinál přes seriak, musí si najít rychlost.

tak co bys doporucil jineho
0 x

jpg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jpg » 15 years ago

ten co byl ve WXP funguje i pod Vista/W7, takze starci zkopirovat hypertrm.dll a hypertrm.exe
0 x

baz

Příspěvekod baz » 15 years ago

jasne, pouzivam ve win7pro 64bit zkopirovany hyperterm z xp a zadny problem. spis je problem s prevodnikem usb-com port, na ten nemam drivery :(
0 x

TOMIK

baz píše:jasne, pouzivam ve win7pro 64bit zkopirovany hyperterm z xp a zadny problem. spis je problem s prevodnikem usb-com port, na ten nemam drivery :(

tak to maka i s tim z xp ale zas je problem ze serial funguje a le ne lan nelze s ni bootovat no jo no asi ten blby chipset ... nebo poradilo se to nekomu s chipsetem realtek
0 x

TOMIK

BIGG píše:
TOMIK píše:
baz píše:jasne, pouzivam ve win7pro 64bit zkopirovany hyperterm z xp a zadny problem. spis je problem s prevodnikem usb-com port, na ten nemam drivery :(

tak to maka i s tim z xp ale zas je problem ze serial funguje a le ne lan nelze s ni bootovat no jo no asi ten blby chipset ... nebo poradilo se to nekomu s chipsetem realtek

zrovna včera jsem to dělal, mám tady 2 NB s realtek lan kartou, seriák USB-Com a na každém PC v pohodě. Na jednom mám W7 a tam jsem narazil na problémjak již výše kolega popsal, tak jsem to udělal na druhém NB s Win-XP. Ale než jsem si dal ty W7, tak jsem vše dělal jen přes tento NB.
Tak v tom bych problém neviděl.

divné skouším ro na notebooku s xp karta ale uz neni realtek ale marwel yukon (notebook vaio) a nic pres konzoli se pripojim v poho lae ethernet nic jestli jsem to podle manualu pochopil musi karta mit funkci PXE že ? nebo se pletu
0 x

RaMa

Příspěvekod RaMa » 15 years ago

Rozhodne bych doporucil Putty, telnet z Win stoji za starou backoru.
0 x

zofre

Příspěvekod zofre » 15 years ago

Pánové prosím o radu. Na novém PC již není COM port, který jsem používal v případě potřeby pro připojení MK. Problém je v tom, že se mi nedaří rozchodit komunikaci pomocí redukce USB to Serial. Ovladače OK. Pokud použiju klasický laplink kabel, který jsem používal bez problému u starého PC, tak mi leze v putty z MK jen pár různých znaků. Pokud použiju přímý sériový kabel tak neleze nic. Zkoušel jsem to jak na PC tak booku a s dvěma různýma redukcema USB to Serial. Systém je Win 7. Nakopněte mě kde bych mohl dělat chybu nebo jak správně nastavit COM port.

Díky předem.
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 15 years ago

zofre píše:Pánové prosím o radu. Na novém PC již není COM port, který jsem používal v případě potřeby pro připojení MK. Problém je v tom, že se mi nedaří rozchodit komunikaci pomocí redukce USB to Serial. Ovladače OK. Pokud použiju klasický laplink kabel, který jsem používal bez problému u starého PC, tak mi leze v putty z MK jen pár různých znaků. Pokud použiju přímý sériový kabel tak neleze nic. Zkoušel jsem to jak na PC tak booku a s dvěma různýma redukcema USB to Serial. Systém je Win 7. Nakopněte mě kde bych mohl dělat chybu nebo jak správně nastavit COM port.

Díky předem.

Zkousel jsi nastavit rychlost a tak ?
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 15 years ago

jo, pár různých nesmyslných znaků to vyblije když je špatná rychlost
0 x

zofre

Měnil jsem všechny parametry. Rychlost taky ale zkoušel jsem jen hodnoty 9600 a 2400. Jdu tedy zkusit i další. Jaké používáte hodnoty?
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 15 years ago

zofre píše:Měnil jsem všechny parametry. Rychlost taky ale zkoušel jsem jen hodnoty 9600 a 2400. Jdu tedy zkusit i další. Jaké používáte hodnoty?

Ja to nepouzivam, ale zkusil bych 38400
0 x

zofre

Děkuji mnohokrát za spolupráci. Nakonec zabralo nastavení rychlosti 115200b.
0 x