no ale je to bohužel pravda...
pásmo 2,4 je v čoudu díky tomu, že každý doma pálí signál do těch všesměroveček, ano mám také domácí AP mám výkon na -3dB s anténkou 6dB a normálně to funguje tak nevím proč to tak nemůžou udělat všichni. ovšem největším vrcholem je pálit outdoor Gčko a to ještě přes normu.
no a s nástupem 5G AP se to dostává do stejného scénáře jako u 2,4 s tím, že to je možná o něco pomalejší destrukce pásma, jelikož je tam přeci jen vícero kanálů než u 2,4 GHz.
jediné co to může zastavit je vysoká cena HW (v ČTU jsem přestal věřit). protože když bude vysoká cena nekupí si AP každej BLBEC.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Nanobridge
Re: Nanobridge
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Jenya píše:Tak hapi, klient - tim jsem myslel zarizeni v modu station.
Jinak lituju, ze jsem sem vubec neco psal.
z toho si nerob nic... hapi si na tomto honi doma cicinu. jeho alergia a odpor k UBNT je tu na fore znama. myslim ze reakcie, ake na to ma hranicia s chorobou. mal by si sa inak nechat vysetrit. ked mi neveris, tak skus vytlacit svoje prispevky za posledny mesiac a zober to odbornikovy (psychiater) a nechaj si poradit od neho.
je tu viac ludi, ktory nemaju UBNT v laske, ale toto co ty proste nerobia. vdaka tvojim debilnym prispevkom prestava pisat na forum kopec ludi, lebo ich proste odstrasis (vid Jenya).
podla mna si na fore jeden z mala, ktory vidia do problematiky sieti a MK, ale tymto co tu pises sa podla mna len zhadzujes. je to na tebe ci budes pokracovat.
0 x
hapi píše:zasere vzduch ještě víc a takhle to tady chodí všude.
vela ludi tu nechape jednu vec... 5ghz pasmo sa zasere postupne tak ci tak. proste cena 5ghz zariadeni klesla tak, ze by bol blby ten, co kupuje 2,4ghz. pripojok ma stale kazdy viac a viac, dokonca aj 2,4ghz klientov tu vacsina prerobila na 5ghz. aj poskytovatelov je stale viac a viac na trhu, takze mi nehovor, ze len koli UBNT je pasmo zasrane. proste klientov stale kazdemu pribuda a cim viac bude kazdy zapajat, tym viac to pojde do prdele.
UBNT a jeho nanostationy tam mozno pridali zrnko piesku navyse. tak isto na hovno sa sprava aj jirous box a kopec dalsich panelovych anten - mam otestovane v prevadzke a nie len na jednom kuse (pisal som o tom davnejsie). Keby kazdy daval na klienta prowax 24db s limcom, tak by mozno pasmo vyzeralo inak. ale 90 percent poskytovatelov pouziva panelove anteny a tam je to uuuuplne jedno co pouzije ako aktivnu cast, hoci vacsina sa tu bije do prs ze pouziva MK a aky su zhovievavy oni k pasmu... a najlepsie je, ked este aj na sektoroch pozapinaju nstream a potom to je len v prdeli. a ze setria pasmo... hahahaha, nenechaj sa prosim ta vysmiat. chce sa mi z toho grcat. pustis si 10x nstream spoj v nejakej lokalite a komplet pasmo je v prdeli a to som vobec neprehnal. tam kde ide nstream, tam uz nejde nic - pomaly ani ping.
0 x
já bych nemluvil o zrnku písku, ale o náklaďáku....
moc dobře vím, jak to vypadalo před vpádem těchto nesmyslů a jak to vypadá dnes...
navíc používat u klientů ty antény z nanostationu je jeden extrém a na opačné straně je další extrém používat u klienta prowax s límcem.
prostě platí to vždy a všude. pokud se někde šetří na nesprávném místě má to velký dopad a to je přesně ono.
moc dobře vím, jak to vypadalo před vpádem těchto nesmyslů a jak to vypadá dnes...
navíc používat u klientů ty antény z nanostationu je jeden extrém a na opačné straně je další extrém používat u klienta prowax s límcem.
prostě platí to vždy a všude. pokud se někde šetří na nesprávném místě má to velký dopad a to je přesně ono.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
víš mato1, jak dobře píšeš, vidim do wifin obzláště mikrotiku docela dost. Proto taky vidim co UBNTu dělá. Nevidět to může jenom blbec a ty se zastáváš někoho kdo evidentně překračuje nornu aby mohl na forum napsat 90Mbit.
Ono je docela dobrý tady kritizovat nstreme ale je to oprávněný? Jestli si někdo veme volnej kanál a pustí nstreme a ty pak přijdeš s brekem že kvůli nstreme nemůžeš do lokality, tak se na mě nezlob ale na tom kanálu nemáš stejně co dělat ne?
UBNTu zasírá pásmo protože vyrábí karty který maji obrovskej výkon kterej je k ničemu. Pak přijde lojza a většina majitelů těchto karet a nechá default. Schválně si stahni UB5ku pod 12dBm a uvidíš co se stane. Ta karta to fyzicky neumí z čehoš vyplívá že se nedá použít legálně na anténu 20dB a vejš. To samí je i u ostatních jejich karet. Místo toho aby upravily registry chipsetu a přizpůsobily koncovej stupeň, tak jenom napojeji přídavnej zesilovač. Jediný co by měly vylepšovat je citlivost karty a s tim různý techniky selekce kanálů ale oni to vzaly jinou cestou. Vzali to takovou cestou, že to pásmo bude v háji ještě dřív čimž se dostáváme k tomu že přibejvaji zákazníci na 5GHz a o to víc by jsme se měly starat o čistotu pásma. Ten výkonovej limit tam neni z prdele. Určuje právě dosah signálu tak aby se sítě tolik nerušily a signály nebyly slišet na několik desítek kiláků. Popřemejšlej o tom. Nechci taky nějak NSka kritizovat protože po HW stránce někdo trochu přemejšlel protože zařízení je malý a přímo u antény ovšem jeho důsledky jsou destruktivní pro pásmo.
Panelová nebo parabolická anténa u klientů nehraje roly. Ten kanál je zabranej už i tak pokud se teda někdo nesnaží připojovat klienta nad 1km kde zaplácá hodně velkej plac uplně zbytečně. To samí lidi, co vemou panelku na 5km ptp. Prostě vodstřelit. To pásmo nám to vrátí, tak jako nám to vrací 2.4GHz a to bude velmi rychle.
Ono je docela dobrý tady kritizovat nstreme ale je to oprávněný? Jestli si někdo veme volnej kanál a pustí nstreme a ty pak přijdeš s brekem že kvůli nstreme nemůžeš do lokality, tak se na mě nezlob ale na tom kanálu nemáš stejně co dělat ne?
UBNTu zasírá pásmo protože vyrábí karty který maji obrovskej výkon kterej je k ničemu. Pak přijde lojza a většina majitelů těchto karet a nechá default. Schválně si stahni UB5ku pod 12dBm a uvidíš co se stane. Ta karta to fyzicky neumí z čehoš vyplívá že se nedá použít legálně na anténu 20dB a vejš. To samí je i u ostatních jejich karet. Místo toho aby upravily registry chipsetu a přizpůsobily koncovej stupeň, tak jenom napojeji přídavnej zesilovač. Jediný co by měly vylepšovat je citlivost karty a s tim různý techniky selekce kanálů ale oni to vzaly jinou cestou. Vzali to takovou cestou, že to pásmo bude v háji ještě dřív čimž se dostáváme k tomu že přibejvaji zákazníci na 5GHz a o to víc by jsme se měly starat o čistotu pásma. Ten výkonovej limit tam neni z prdele. Určuje právě dosah signálu tak aby se sítě tolik nerušily a signály nebyly slišet na několik desítek kiláků. Popřemejšlej o tom. Nechci taky nějak NSka kritizovat protože po HW stránce někdo trochu přemejšlel protože zařízení je malý a přímo u antény ovšem jeho důsledky jsou destruktivní pro pásmo.
Panelová nebo parabolická anténa u klientů nehraje roly. Ten kanál je zabranej už i tak pokud se teda někdo nesnaží připojovat klienta nad 1km kde zaplácá hodně velkej plac uplně zbytečně. To samí lidi, co vemou panelku na 5km ptp. Prostě vodstřelit. To pásmo nám to vrátí, tak jako nám to vrací 2.4GHz a to bude velmi rychle.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
hapi ty ze sebe delas strasnyho vodbornika, 5Ghz mravokarce a jak vidno ted jeste fusujes do filozofie, avsak na shodu podmetu s prisudkem spoustis generator nahodnych y/i.
Na zaklade svych domnenek neurvale napadas a obvinujes ucastniky fora. Jsem zvedavy jake sve "schopnosti" nam jeste odkryjes. Bav me dal.
Na zaklade svych domnenek neurvale napadas a obvinujes ucastniky fora. Jsem zvedavy jake sve "schopnosti" nam jeste odkryjes. Bav me dal.
0 x
Jenya píše:hapi ty ze sebe delas strasnyho vodbornika, 5Ghz mravokarce a jak vidno ted jeste fusujes do filozofie, avsak na shodu podmetu s prisudkem spoustis generator nahodnych y/i.
bav? už napíšeš zisk antén?
Hlavně že ty seš odborník kterej ani neví jakej je limit na 5GHz.
O generátor y/i se nestarej, mám ještě generátor s/z.
Mimochodem nejsem sám kterej to vidí uplně stejně.
Takže pro vás je normální přepalovat výkonem?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
no chlapci, doufám že se Vám to brzy vlivem UV záření ten plast (nanobridge) rozpadne!!
0 x
okoun píše:no chlapci, doufám že se Vám to brzy vlivem UV záření ten plast (nanobridge) rozpadne!!
Ale prosimtě, nevim co všichni tak nadáváte na produkty UBNT, jako hold to že to kupují všichni a někdo kdo tomu nerozumí nechává výkon na maximum a neřeší to to je sice pravda, ale přímo s výrobky ani kvalitou produktů UBNT to nijak nesouvisí...
osobně nanobridge doufám tento týden nasadím na jeden páteřní spoj, tak uvidíme jak to bude fungovat...
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček
už mě to přestává bavit, myslím že když si projdeš toto fórum tak to zjistíš proč na to každý nadává....
0 x
rouchi píše:okoun píše:no chlapci, doufám že se Vám to brzy vlivem UV záření ten plast (nanobridge) rozpadne!!
Ale prosimtě, nevim co všichni tak nadáváte na produkty UBNT, jako hold to že to kupují všichni a někdo kdo tomu nerozumí nechává výkon na maximum a neřeší to to je sice pravda, ale přímo s výrobky ani kvalitou produktů UBNT to nijak nesouvisí...
osobně nanobridge doufám tento týden nasadím na jeden páteřní spoj, tak uvidíme jak to bude fungovat...
dalsi lojza
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
hapi píše:víš mato1, jak dobře píšeš, vidim do wifin obzláště mikrotiku docela dost. Proto taky vidim co UBNTu dělá. Nevidět to může jenom blbec a ty se zastáváš někoho kdo evidentně překračuje nornu aby mohl na forum napsat 90Mbit.
tak pod tohle se klidne podepisu
0 x
Tady se clovek pobavi
Nicmene kazdej komu aspon trochu funguje mozek , o teto problematice vi sve.

0 x
ludia poznam bezdrotove siete, kde sa pocitaju zakaznici na 4000 a viac a pouzivaju vylucne UBNT produkty... su tam ludia, ktorych osobne poznam a netrufal by som si ich nazvat "lojza" a pod. fakt maju v hlave nasypane pomerne dost. je vseobecne jasne, ze regulacia UBNT nie je este dotiahnuta korektne do finalneho stavu. ale to neznamena, ze sa to casom nedorobi... myslim, ze aj pomocou MK sa daju robit dost brutalne bordely v pasme, takze nehadzete vsetkych pouzivatelov UBNT do jedneho vreca a vsetkych pouzivatelov MK do druheho vreca (samozrejme toho lepsieho).
viacery tu pisu, ze najlepsia volba je CM9 + MK a vsetko od UBNT je hovno... napriklad taky uzivatel "Lukáš Hrnčíř" vyslovene napisal v nejednom prispevku, ze on sam pouziva a podla neho je jedna z najlepsich volieb v tej cenovej kategorie prave karta od UB5. tiez si myslite ze je to truhlik a lojza? podla mna nie... je to tiez clovek, ktory ma dost nasypane v hlave a vidi do problematiky dost.
ako som pisal... su siete, ktore UBNT pouzivaju na tisice a su spokojny...
viacery tu pisu, ze najlepsia volba je CM9 + MK a vsetko od UBNT je hovno... napriklad taky uzivatel "Lukáš Hrnčíř" vyslovene napisal v nejednom prispevku, ze on sam pouziva a podla neho je jedna z najlepsich volieb v tej cenovej kategorie prave karta od UB5. tiez si myslite ze je to truhlik a lojza? podla mna nie... je to tiez clovek, ktory ma dost nasypane v hlave a vidi do problematiky dost.
ako som pisal... su siete, ktore UBNT pouzivaju na tisice a su spokojny...
0 x
Mato1 obávám se že regulace je to poslední co budou v UBNT řešit. Koukni se na to jejich fórum, na jaký vzdálenosti po smažej, v Americe to prostě neřešej.
0 x