Zasadni problem je v atherosech a pouziti na 2.4 jako APcka. Bohuzel pokud se proti atherosu povesi vice ruznych neatheros klientu, tak pri urcity nahodny kombinaci to proste zacne delat problemy bez zjevny priciny. Vetsinou tomu jeste dopomuze i slaby ruseni.
Atherosy jsou dobry na APcko tak do +-5 klientu, s vice se to chova podivne. Nekde kde to mame naprosto neni zadnej problem, nekde to dela uplny blbosti, na klienty jsou nahodne velky pingy, sem tam se nepripoji, mala propustnost, packetloss, proste haluze.
Tam kde byly nejvetsi problemy a slo to, tak jsem zpatky vratil XI-626 a od ty doby neni jedinej problem.
Pokud uz je stoprocentne nutny pouzit atheros, tak bych doporucil ten 2.4kovej TP-Link, ma sice o malinko horsi citlivost a nebeha v rozsirujicich redukcich na RB, ale chova se v bcku o 100% lip nez CM9/CM10.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Min. signal klientů na CM9 a problémy s odezvou.
megy píše:Zasadni problem je v atherosech a pouziti na 2.4 jako APcka. Bohuzel pokud se proti atherosu povesi ......
.........Pokud uz je stoprocentne nutny pouzit atheros, tak bych doporucil ten 2.4kovej TP-Link, ma sice o malinko horsi citlivost a nebeha v rozsirujicich redukcich na RB, ale chova se v bcku o 100% lip nez CM9/CM10.
Chlape, myslis tuto kartu: Atheros TP-LINK WN560G miniPCI 2,4 GHz (ATHEROS AR5006X)?
http://www.tplink.com/product/show.asp?ProductNO=389

0 x
megy píše:Zasadni problem je v atherosech a pouziti na 2.4 jako APcka. Bohuzel pokud se proti atherosu povesi vice ruznych neatheros klientu, tak pri urcity nahodny kombinaci to proste zacne delat problemy bez zjevny priciny. Vetsinou tomu jeste dopomuze i slaby ruseni.
Atherosy jsou dobry na APcko tak do +-5 klientu, s vice se to chova podivne. Nekde kde to mame naprosto neni zadnej problem, nekde to dela uplny blbosti, na klienty jsou nahodne velky pingy, sem tam se nepripoji, mala propustnost, packetloss, proste haluze.
Tam kde byly nejvetsi problemy a slo to, tak jsem zpatky vratil XI-626 a od ty doby neni jedinej problem.
Pokud uz je stoprocentne nutny pouzit atheros, tak bych doporucil ten 2.4kovej TP-Link, ma sice o malinko horsi citlivost a nebeha v rozsirujicich redukcich na RB, ale chova se v bcku o 100% lip nez CM9/CM10.
No uplne nesouhlasim. Na danem AP a vlastne na vsech jinych MK AP mam 99 procent neatheros PCI nebo HW klientu (ovislink 1120,5450,5460, USR PCI, XI626, TP LINK PCI = ten jediny ma atheros nepletuli se) a jede to vse jak ma. No ale ted co napisu tak, to Vas asi dostane a zastrelite me. Vse jsem rpobiral ze skrebonem, takze spis jde jen o to, co si o tom myslite Vy. Problem mi zpusobuje LAN karta. Dany MK ma 1xCM9 na 5 GHz (propojeni s jinym MK) , 1xCM9 na 2,4 (jako AP) a 1x LAN (zde mam pridany switch a do toho switche dve HW AP, ktere siri signal dal). Zjistil jsem, ze problem v dobe narustu odezvi na klienty do neunosnych hodnot, ktery je spojeny i s PL, je spojen s provozem na teto karte (asi, i kdyz provoz tam neni zas tak velky, v prumeru kolem 800k/150k a pakety tak v prumeru 80-100/60-80). Kdyz jsem tuto kartu dal do disable, tak jsem pozoroval, ze ping z vysokych hodnot ihned naskocil na nizke 1-2 ms a bez PL a vse jelo nadherne. Zapl jsem onu LAN a zase ping vyskocil. Netusim cim to vubec je. Da se podle toho usoudit ze ona lan karta je spatna??? IRQ LAN karty je myslim na 11 a je spolecne s grafikou, 5 GHz CMP ma IRQ 10 a 2,4 GHz ma IRQ 12. Je mozne aby nejak LAN karta uplne na jinem IRQ ovlivnovala jinou PCI kartu kartu??
A nebo mam z toho nejak usoudit, ze ona LAN karta je nejak natukla (spatna) a nejak blbne cely system???
Ano muzu koupit novou, to neni problem, ale bylo mi poradeno at uz nejdu do toho co tam mam ted Realtek 8139, ale do nejake 3COM (ano diskuzi o sitovkach jsem cetl). Ona 8139 tam byla 2 mesice. 2 mesice bez problemu.
Dalsi ma otazka zni, zkouseli jste provoz PC a MK bez grafiky. Je to zalezitost PC a biosu, ale darilo se vam to rozjet? Diky vsem a prosim o vase nazory co si myslite o tom, co jsem ted napsal.
0 x
pepulis píše:megy píše:Zasadni problem je v atherosech a pouziti na 2.4 jako APcka. Bohuzel pokud se proti atherosu povesi vice ruznych neatheros klientu, tak pri urcity nahodny kombinaci to proste zacne delat problemy bez zjevny priciny. Vetsinou tomu jeste dopomuze i slaby ruseni.
No uplne nesouhlasim. Na danem AP a vlastne na vsech jinych MK AP mam 99 procent neatheros PCI nebo HW klientu (ovislink 1120,5450,5460, USR PCI, XI626, TP LINK PCI = ten jediny ma atheros nepletuli se) a jede to vse jak ma. No ale ted co napisu tak, to Vas asi dostane a zastrelite me. Vse jsem rpobiral ze skrebonem, takze spis jde jen o to, co si o tom myslite Vy. Problem mi zpusobuje LAN karta. Dany MK ma 1xCM9 na 5 GHz (propojeni s jinym MK) , 1xCM9 na 2,4 (jako AP) a 1x LAN (zde mam pridany switch a do toho switche dve HW AP, ktere siri signal dal). Zjistil jsem, ze problem v dobe narustu odezvi na klienty do neunosnych hodnot, ktery je spojeny i s PL, je spojen s provozem na teto karte (asi, i kdyz provoz tam neni zas tak velky, v prumeru kolem 800k/150k a pakety tak v prumeru 80-100/60-80). Kdyz jsem tuto kartu dal do disable, tak jsem pozoroval, ze ping z vysokych hodnot ihned naskocil na nizke 1-2 ms a bez PL a vse jelo nadherne. Zapl jsem onu LAN a zase ping vyskocil. Netusim cim to vubec je. Da se podle toho usoudit ze ona lan karta je spatna??? IRQ LAN karty je myslim na 11 a je spolecne s grafikou, 5 GHz CMP ma IRQ 10 a 2,4 GHz ma IRQ 12. Je mozne aby nejak LAN karta uplne na jinem IRQ ovlivnovala jinou PCI kartu kartu??
A nebo mam z toho nejak usoudit, ze ona LAN karta je nejak natukla (spatna) a nejak blbne cely system???
Ano muzu koupit novou, to neni problem, ale bylo mi poradeno at uz nejdu do toho co tam mam ted Realtek 8139, ale do nejake 3COM (ano diskuzi o sitovkach jsem cetl). Ona 8139 tam byla 2 mesice. 2 mesice bez problemu.
Dalsi ma otazka zni, zkouseli jste provoz PC a MK bez grafiky. Je to zalezitost PC a biosu, ale darilo se vam to rozjet? Diky vsem a prosim o vase nazory co si myslite o tom, co jsem ted napsal.
Trosku flame asi, ale podle toho co vim, je problem atherosich karet hlavne v tom, ze mikrotik nekoupil od atherosu kompletni zdrojaky, takze ty ovladace nejsou co by mely.
To samozrejme u 626ky neplati.
A co se tyce neatheros klientu, nejvetsi pruser jsou kramy s chipsetem ralink, to je fakt peklo....
0 x
Cau Pepulis.
Tak co se tyce LAN karty nevim, ale mozne je, ze je spatna. To ze je 8139ka chipset spatny jako takovy, to si nemyslim, ale na to mohou odpovedet jini borci lepe (mohou takovou kartu s 8139kou protezovat vice a tim padem mohou podat presnejsi odpoved).
Je mozne, ze vf se ovlivnuji dane karty v pocitaci a na ping to vliv muze mit. Jednotlive karty v PC asi nejak rozumne odstinit nepujdou, ovsem zamenou karty za jineho vyrobce a s jinym usporadanim komponent na karte, se muze problem odstranit. Vyzkousel bych jinou zakl. desku a treba i zcela totoznou se stejnym usporadanim (poradim) PCI karet tak, aby si mohl vylucovaci metodou zjistit, ze to treba neni zakl. deskou. Treba to dela spatne vyfiltrovanej zdroj na zakl. desce (odchazi nejaky kondik). V pocitaci je zdrojem VF ruseni i procesor a i ten by teoreticky mohl pri urcitem vytizeni rusit karty v pocitaci. Je mozne, ze zmenou poradi karet, se problem muze odstranit tez.
3COM je 3COM a neplati se zde jen za znacku, ale i kvalitu, kterou rozhodne ma.
Provoz PC bez grafiky je mozny u mnoha zakl. desek. Je vsak dulezite zda to dana deska umi v BIOSu. Jedna se o to, ze se musi spravne nastavit polozka Halt On Error (hlseni chyby a stop nabehu systemu). Pokud je to nastaveno, nemusi byt jak graf. krata, tak i treba klavesnice. MK se da rozbehnout a to tu i mam jen se zdrojem z PC, CF (CompactFlash kartou) zapichlou v redukci IDE/CF a bez grafiky a bez klavesnice, FDD i CD-ROM. Takto orezany pocitac bezi tim padem s velmi nizkou spotrebou. V pripade ATX zdroju, jen pripominam, ze se musi propojit zeleny a cerny vodic z duvodu nastartovani pocitace po vypadku el. proudu. Pokud se na tyto vodice pripoji GSM pager, je mozne na dalku ATx zdroj a tim padem PC restartovat. Jinak GSM resetator pouzivam :
http://ses.stuchly.cz/elektronika/pages/gsm/pg03/
http://ses.stuchly.cz/
Tak co se tyce LAN karty nevim, ale mozne je, ze je spatna. To ze je 8139ka chipset spatny jako takovy, to si nemyslim, ale na to mohou odpovedet jini borci lepe (mohou takovou kartu s 8139kou protezovat vice a tim padem mohou podat presnejsi odpoved).
Je mozne, ze vf se ovlivnuji dane karty v pocitaci a na ping to vliv muze mit. Jednotlive karty v PC asi nejak rozumne odstinit nepujdou, ovsem zamenou karty za jineho vyrobce a s jinym usporadanim komponent na karte, se muze problem odstranit. Vyzkousel bych jinou zakl. desku a treba i zcela totoznou se stejnym usporadanim (poradim) PCI karet tak, aby si mohl vylucovaci metodou zjistit, ze to treba neni zakl. deskou. Treba to dela spatne vyfiltrovanej zdroj na zakl. desce (odchazi nejaky kondik). V pocitaci je zdrojem VF ruseni i procesor a i ten by teoreticky mohl pri urcitem vytizeni rusit karty v pocitaci. Je mozne, ze zmenou poradi karet, se problem muze odstranit tez.
3COM je 3COM a neplati se zde jen za znacku, ale i kvalitu, kterou rozhodne ma.
Provoz PC bez grafiky je mozny u mnoha zakl. desek. Je vsak dulezite zda to dana deska umi v BIOSu. Jedna se o to, ze se musi spravne nastavit polozka Halt On Error (hlseni chyby a stop nabehu systemu). Pokud je to nastaveno, nemusi byt jak graf. krata, tak i treba klavesnice. MK se da rozbehnout a to tu i mam jen se zdrojem z PC, CF (CompactFlash kartou) zapichlou v redukci IDE/CF a bez grafiky a bez klavesnice, FDD i CD-ROM. Takto orezany pocitac bezi tim padem s velmi nizkou spotrebou. V pripade ATX zdroju, jen pripominam, ze se musi propojit zeleny a cerny vodic z duvodu nastartovani pocitace po vypadku el. proudu. Pokud se na tyto vodice pripoji GSM pager, je mozne na dalku ATx zdroj a tim padem PC restartovat. Jinak GSM resetator pouzivam :
http://ses.stuchly.cz/elektronika/pages/gsm/pg03/
http://ses.stuchly.cz/
0 x
Diky moc za nazory. Snad se mi podari dneska sehnat 3COMku, vecer ji tam dam. Ten PC co tam je Intel PIII 500 MHz, zdroj je tam uplne novy. CPU je tak max. do 10 procent vytizene. Jsou tam i dalsi vetracky navic, ktere by mely pomerne vse dobre chladit. Nejhorsi je ze je to na miste kde nemam porad pristup. Je to v rodinnem domku na pude. Drive to delalo tak 1x za den. Ted to dela i vicekrat, ale je zajimave ze vyskyt tohoto problemu se neda presne urcit, proste na ci popud vznikne. Vcera jsem se hral z nastavenim cm9 apod. a jelo to dve hodinky za vetsiho provozu ok. Provoz pak ustal (byl mensi) a pingy sli nahoru na klienty na tom danem AP. Zitra budu (popr. dnes vecer) snad moudrejsi.
0 x
No ted jsem nasel, nebo spise diky znamemu, forum, kde se tyhle sitovky, problemy s narustanim pingu apod. resi. Je to konkretne na http://www.linux.cz/mailing-list a docetl jsem se zde, ze to muzou zpusobovat i spatne pakety, viry apod. (samozrejme tuhle problematiku znam, ale zazivam ji poprve a to uz lidi na siti meli viry).
Cituji co je v jednom prispevku napsane:
Staci aby jeden pocitiac chytil cerva a zacal floodovat a router je
nepouzitelny (myslene doslovne, nereaguje ani na klavesnicu dokym nevytiahnes
sietovy kabel). V normalnom stave (experimentalne zisteny priemerny packet
size okolo 500 bytov) dava 4Mbps linka ca 1000 paketov za sekundu, co taka
konfiguracia este zvladne (zda sa mi nepravdepodobne, ze skutocne kazdy paket
prejde 2500 pravidiel, ak su v jednom chaine tak pri cisto nahodnom prenose
to bude statisticky polovica, navyse linka mozno nie je stale plna). Ked vsak
nastane nejaky vykyv a pride vela malych paketov, mas problem, nastava
podobny efekt ako pri rtl8139 (neumerne vysoke zatazenie CPU).
Skus si vypocitat nejakeho floodera s 10000 "zlymi" paketami za sekundu (zle
== nematchuju ziadne pravidlo). Teda za sekundu musi router vyhodnotit 25
milionov pravidiel a to uz taka sranda nie je.
Klucovy pojem je predvidatelnost. Pokial mas na routri podobne problematicke
miesta, predpovedatelnost chovania prenosu je stazena. Pri dizajnovani
shurdixu sa snazim na to dohliadat, a merania ukazuju, ze napriklad vyvoj
latencie je skoro gaussova krivka a linearna korelacia medzi zatazenim linky
a latenciou je (len) 0.09.
Ako vzdy, poziadavky su individualne. Niekomu vysoke zatazenie CPU nevadi
resp. berie do uvahy, ze to moze z casu na cas "zblbnut", a potom nech kludne
pouziva aj tie realteky aj miliony pravidiel v jednom chaine. atd. atd.
Zeptam se tedy jinak, mate nejakou obranu proti tomuhle? Ja na routru ve firewallu samozrejme mam kopu veci, ktere zakazuji nepovolene veci, ale mozna mi neco unika (neco duleziteho).
Cituji co je v jednom prispevku napsane:
Staci aby jeden pocitiac chytil cerva a zacal floodovat a router je
nepouzitelny (myslene doslovne, nereaguje ani na klavesnicu dokym nevytiahnes
sietovy kabel). V normalnom stave (experimentalne zisteny priemerny packet
size okolo 500 bytov) dava 4Mbps linka ca 1000 paketov za sekundu, co taka
konfiguracia este zvladne (zda sa mi nepravdepodobne, ze skutocne kazdy paket
prejde 2500 pravidiel, ak su v jednom chaine tak pri cisto nahodnom prenose
to bude statisticky polovica, navyse linka mozno nie je stale plna). Ked vsak
nastane nejaky vykyv a pride vela malych paketov, mas problem, nastava
podobny efekt ako pri rtl8139 (neumerne vysoke zatazenie CPU).
Skus si vypocitat nejakeho floodera s 10000 "zlymi" paketami za sekundu (zle
== nematchuju ziadne pravidlo). Teda za sekundu musi router vyhodnotit 25
milionov pravidiel a to uz taka sranda nie je.
Klucovy pojem je predvidatelnost. Pokial mas na routri podobne problematicke
miesta, predpovedatelnost chovania prenosu je stazena. Pri dizajnovani
shurdixu sa snazim na to dohliadat, a merania ukazuju, ze napriklad vyvoj
latencie je skoro gaussova krivka a linearna korelacia medzi zatazenim linky
a latenciou je (len) 0.09.
Ako vzdy, poziadavky su individualne. Niekomu vysoke zatazenie CPU nevadi
resp. berie do uvahy, ze to moze z casu na cas "zblbnut", a potom nech kludne
pouziva aj tie realteky aj miliony pravidiel v jednom chaine. atd. atd.
Zeptam se tedy jinak, mate nejakou obranu proti tomuhle? Ja na routru ve firewallu samozrejme mam kopu veci, ktere zakazuji nepovolene veci, ale mozna mi neco unika (neco duleziteho).
0 x
Měl jsem podobnej problem. Ping na klienta s dobrým signálem skákal v průměru mezi 300 - 2000ms i při minimálním zatížení AP. Jako AP mám PC osazené PCI kartami, tak jsem začal laborovat. První varianta jako CPU Duron 800, VIA chipset na bordu, SparkLan s Atheros 5414 (CM10). Výsledek??? Katastrofa! PINGy naprosto nestabilní a 2000ms no problem. Pak jsem se kdesi dočetl, že Atheros má problém s VIA chipsetem, tak jsem našel starší desku s Intel 440BX a zkusil jsem osadit CPU VIA CIII Samuel 933MHz (moc jsem tomu nevěřil ale stačí tomu malej pasivní chladič, na volnoběh jede i bez chladiče) a jako karty použil WNC VZA-81 s Atheros 5213. O malinko se to zlepšilo ale pořád se ještě projevovala nestabilita pingů. Nakonec jsem tam už z čirého zoufalství šupnul SMC SMCWPCIT-G s Atheros 5212 (nebo tak nějak), která umí jen 2,4GHz 802.11g Turbo. A od té doby pohoda, klídek.... Takže zřejmě bude něco pravdy na tom, že obojetná karta (2,4 + 5G) může mít probléma s prací na 2,4G. Ale pravděpodobně to bude záležet i na mašině, ve které je osazená. Částečně se mě vyřešil i problém se samovolným odpojováním se a připojováním klientů. Dělá to sice pořád ale u menšího počtu klientů a ne tak často.
0 x
Repkins píše:Měl jsem podobnej problem. ..................... ne tak často.
Tak to me ale uvtrzujete, ze se jedna o problem s VF rusenim a mozna i ne zcela dobrym zpracovanim miniPCI karet pro 2,4GHZ a 5GHz pasmo. Pokud uz jste to takto testoval, tak jste mel i otestovat prohazovani pozic miniPCI karet na PCI slotech u dane zakl. desky. V kazdem pr. kazdy, kdo trochu cuchl k VF bastleni potvrdi, ze zarizeni o 2 pasmech asi nikdy nepujde udelat tak kvalitne, jak kdyz bude pro jedno pasmo ci jen kanal. Pocitac je zdrojem mnoha VF ruseni a i pouha zmena pozice WiFi karty muze pomoci.
0 x
Buchar píše:Repkins píše:Měl jsem podobnej problem. ..................... ne tak často.
Tak to me ale uvtrzujete, ze se jedna o problem s VF rusenim a mozna i ne zcela dobrym zpracovanim miniPCI karet pro 2,4GHZ a 5GHz pasmo. Pokud uz jste to takto testoval, tak jste mel i otestovat prohazovani pozic miniPCI karet na PCI slotech u dane zakl. desky. V kazdem pr. kazdy, kdo trochu cuchl k VF bastleni potvrdi, ze zarizeni o 2 pasmech asi nikdy nepujde udelat tak kvalitne, jak kdyz bude pro jedno pasmo ci jen kanal. Pocitac je zdrojem mnoha VF ruseni a i pouha zmena pozice WiFi karty muze pomoci.
No, já nepoužívám miniPCI ale rovnou PCI. Samozřejmě vím, že se můžou wifi karty mezi sebou rušit, proto je dávám prokládaně, 5G-2,4G-5G a mezi ně strčím ještě ETH aby byly co nejdál od sebe. Prohazování karet mezi sebou už jsem taky vyzkoušel... Dokonce můžu říct, že v některým slotu karta nejela, přičemž v sousedním jela. Ale to může být dáno základovkou... Už jsem uvažoval i o stínění jednotlivých karet mezi sebou, ale musel bych ještě dořešit chlazení těch karet. už takhle docela topí a ještě kdybych mezi ně zastrčil plech...
0 x
No, já nepoužívám miniPCI ale rovnou PCI. Samozřejmě vím, že se můžou wifi karty mezi sebou rušit, proto je dávám prokládaně, 5G-2,4G-5G a mezi ně strčím ještě ETH aby byly co nejdál od sebe. Prohazování karet mezi sebou už jsem taky vyzkoušel... Dokonce můžu říct, že v některým slotu karta nejela, přičemž v sousedním jela. Ale to může být dáno základovkou... Už jsem uvažoval i o stínění jednotlivých karet mezi sebou, ale musel bych ještě dořešit chlazení těch karet. už takhle docela topí a ještě kdybych mezi ně zastrčil plech...[/quote]
A muzou se karty rusit mezi sebou tak ze jedou x tydnu ok a pak z niceho nic se zacnou rusit? ja to mam 2,4-5-LANka.
A muzou se karty rusit mezi sebou tak ze jedou x tydnu ok a pak z niceho nic se zacnou rusit? ja to mam 2,4-5-LANka.
0 x
Ahoj, já měl taky takovou malou záhadu (Pupelis ví), nebyl v tom MK ale dva Compexy WPE54AG na 5ghz, ty jeli cca 3 měsíce slušně pak se začaly zvysovat pingy, ale jen na 10-20s a pak to zase jelo paradně. Ale po dalším měsíci jeli pingy trvale 50-100ms, ale za AP uz skoro neprošlo nic, nebo teda byly obrovský výpadky. A pingy ještě větší.
Tak jsem si pujčil jednoho nového Compexe, kabel a anténu a dal to na jednu strany abych vyloučil jednotlive věci a stale stejné, Tak to same na druhou stranu. A take stále stejné no a tak jsem už v zoufalstvý zdemontoval 2 AP TrendNet které mi jeli jinde a dal je tam a padáda.
Koupil jsem teda 2 nove TrendNety a od té doby o tom spoji nevím.
Je to pro mne také stále záhada jak můžou jet najednou blbě obě AP.
Ale jiné vysvětlení nemám. Ted jsou obě na reklamaci a tak čekám jak to dopadně. Každopádně doma na stole jeli normálně.
Je možné aby snížily třeba citlivost???
Vím , že to nemá s pupelisovým problémem v podstatě nic společného, alespon je zde jeden příklad co je také možné. Možná by to mělo nějaké technické vysvětlení ale s normální technikou mohu konstatovat jen, je to - ZÁHADA.
Ahoj Jirka
Tak jsem si pujčil jednoho nového Compexe, kabel a anténu a dal to na jednu strany abych vyloučil jednotlive věci a stale stejné, Tak to same na druhou stranu. A take stále stejné no a tak jsem už v zoufalstvý zdemontoval 2 AP TrendNet které mi jeli jinde a dal je tam a padáda.
Ale jiné vysvětlení nemám. Ted jsou obě na reklamaci a tak čekám jak to dopadně. Každopádně doma na stole jeli normálně.
Vím , že to nemá s pupelisovým problémem v podstatě nic společného, alespon je zde jeden příklad co je také možné. Možná by to mělo nějaké technické vysvětlení ale s normální technikou mohu konstatovat jen, je to - ZÁHADA.
Ahoj Jirka
0 x
JirkaRTJ píše:Ahoj, já měl taky takovou malou záhadu (Pupelis ví), nebyl v tom MK ale dva Compexy WPE54AG na 5ghz, ty jeli cca 3 měsíce slušně pak se začaly zvysovat pingy, ale jen na 10-20s a pak to zase jelo paradně. Ale po dalším měsíci jeli pingy trvale 50-100ms, ale za AP uz skoro neprošlo nic, nebo teda byly obrovský výpadky. A pingy ještě větší.
Ahoj Jirka
2ks compexů mě udělali téměř to samé, asi po půl roce se zmenšila propustnost, nepomohlo ani prostřídání jednoho nového compexu postupně na obě strany, dokonce ani nové antény a svody a ladění na různé kanály. Pomohlo nasazení mikrotiku na tento spoj, od té doby jede v pohodě. Ty compexy sem pak zkoušel po jednom jako klienty a jeli bez problémů na plnou rychlost tak jak mají.... druhá ZÁHADA

0 x