nějak jsem hledal ale nenašel zde, na co je u klasického 5G ten mód 5G-10 MHz, 5G-5 MHz ? nejspíše to bude nějaká šířka kanálu, má to nějaký zásadní vliv třeba na rychlost nebo k čemu je to dobré?
ještě by mě zajímalo na co je políčko "antenna gain:" (anténní zisk) je tam vyplněná 0 .
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
5G - 10 MHz
5G - 10 MHz
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
když napíšeš do antenna gain zisk antény tak ROS na základě country select určí maximální výstupní výkon z karty.prostě nepřepálíš.a kté šířce kanálu - normal je 20MHz,když to snížíš na 10 nebo 5,snížíš přenosovou rychlost,ale zvedneš citlivost karty a teoreticky si vytvoříš ve stávajích kanálech další jakoby podkanál...
0 x
takže turbo bude mít nejspíš 40 MHz ?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
lubo píše:když napíšeš do antenna gain zisk antény tak ROS na základě country select určí maximální výstupní výkon z karty.prostě nepřepálíš.a kté šířce kanálu - normal je 20MHz,když to snížíš na 10 nebo 5,snížíš přenosovou rychlost,ale zvedneš citlivost karty a teoreticky si vytvoříš ve stávajích kanálech další jakoby podkanál...
no nepřepálíš, co takhle dbii karty s offsetem 7dBm? tam budeš vždy nad 7dBm nad a při použití silných antén a UBNT karet to zase pro změnu nezreguluje pod i když výrobce offset neudává.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
no já tedy nevím ale nastavil jsem tam anténu 27 dal jsem výkon na 15 u všech rychlostí a ejhle to šlo nad normu, nemusí být ještě něco jinde nastaveno? CZ mám nastaveno
0 x
dbii ani ubnt karty nepužívám,takže offset neřeším.mám všude R52 nebo CM9. zisk antény mám nastaven na všech RB,jak AP tak client.někde mám karty v defaultu kde má právě fungovat automatická regulace dle nastavenýho zisku,někde manual dle potřeby.mě to asi chodí jak má,když zadám parametry antén a vzdálenosti do wifikalkulátoru,tak +-bus sedí to co ukazuje ROS.mám štěstí že nikde nemusím hulit přes.spíš mě přišlo,že spoj chová lépe,když ten zisk nastavím.toť vše.jak moc ta funkce je spolehlivá,těžko říct.to by musel někdo změřit jak se to chová v reálu.
0 x
tak jsem to udělal jak píše, zadal jsem zisk antény dal jsem default a smaží to jako kráva takže nevim, nevim 

0 x
3.30, 1. koukám se co to píše ve výkonech 2. kontroluji na každé straně aktuální hodoty signálu a porovnávám to s nastavením na manualu v normě
0 x
jakmile dáš kartu do defaultu,tak na kartě se zobrazí automaticky všechny rychlosti a k tomu odpovídající výkony.proto je to default.nicméně mě i přes toto zobrazení to ros zreguluje.hodnotím podle toho,jak se obě protistrany slyší,když si ten spoj spočítám,dosadím hodnoty antén,přibližně vzdálenost,kabeláž a výkon,tak mi vyjde -+db úroveň kterou mi zobrazuje ros na obou stranách.
0 x
no a co když se ti to někde po cestě utlumuje a v celku to vypadá že máš signál v normě ale výkon to překračuje, takhle to prostě měřit nelze, musíš se kouknout co máš za anténu a kolik tam pouštíš, to je vše
0 x
Antenna Gain funguje, jen musíš mít ve Frequency Mode nastaveno "regulatory domain" a country "czech republic". tx power mode pak není funkční a je jedno co tam máš nastaveno. Pak se můžeš podívat, že čim větší gain dáš, tim se Ti tx power automaticky snižuje aby součet dal 27 dBi. Pokud máš ve Frequency Mode nastaveno "manual TX power" tak to pak bere natvrdo co nastavíš v tx power tabulce, antenna gain ho pak nezajímá.
0 x
tak toto funguje
0 x
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Zkousel jste nekdo, kolik na uzsich kanalecch prenesete ? Zda to je treba pouzitelne 64QAM (N-Streme) ? V zajmu usetreni frekvenci ?
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...