❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ISPADMIN - zkušenosti, nasazení, problémy

RADIUS, CAPsMAN, The Dude, AirControl, UniFi, Zabbix atd.
george.tu

Re: ISPADMIN - zkušenosti, nasazení, problémy

Příspěvekod george.tu » 15 years ago

soucez píše:odreportováno, bez reakce, placená podpora

já už se reakce dočkal také mám placenou podporu, nahlášeno pár drobných poznatků a jeden z nich je, že v určité kombinaci při zapnutí DHCP přestane ISPadmin do mikrotiku zapisovat přes API poslední dropující pravidla, tudíž nepoužívané IP se stanou povolené a o co hůř, rychlostně neomezené. Pokud si uživatel zkusil dát nepoužívanou IP měl vyhráno. Proto jsem bohužel DHCP zase rychle vypnul. Rekace byla tato:

Dobry den,
bohuzel jsem ponekud zaneprazdnem, takze nestiham odpovidat na maily
pripravujeme spusteni healpdeskoveho systemu + moznost predplaceni podpory ve ktere je individualni reseni pozadavku s garantovanou reakci, tak snad bude potom individualni reseni roblemu mozne.
Proztim se o zmenach dozvite z pripadneho changelogu

takže si budem asi muset platit 2 podpory, paráda ne? :?
0 x

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 15 years ago

george.tu píše:pripravujeme spusteni healpdeskoveho systemu + moznost predplaceni podpory ve ktere je individualni reseni pozadavku s garantovanou reakci, tak snad bude potom individualni reseni roblemu mozne.
Proztim se o zmenach dozvite z pripadneho changelogu

takže si budem asi muset platit 2 podpory, paráda ne? :?

mozna vas bude zajimat co vse to je "pripravovane zmeny", takze vice tady: http://www.ispadmin.eu/download/verze_srovnani.pdf

no a pokud by si nekdo chtel vyzkouset ispadmina (do sto klientu) zcela zdarma, tak k tomu nepotrebuje nic jineho nez registraci verze FREE na http://www.ispadmin.eu/administrace-isp ... e-edition/

Jinak co se tyka HELPDESKU, tak Sumperk brzo nabidne vlastni call centrum pro nase zakazniky, tedy lide budou volat na linku, zvedne to vycviceny operator, ten se pokusi vyresit problem, pokud problem nevyresi, pak jej zapise do planovani do ispadmina a pak uz si to resime sami - takova je ve zkratce teorie, uvidime jak to bude vypadat v praxi, mozna to neni zla myslenka.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 15 years ago

Hmm, a co znamena ta polozka moznost aktivace SMS brany za 1500,- Kc ??
0 x

dantasik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dantasik » 15 years ago

Chybu ve vypisu routeru mame taky. Ani jsem nereportoval pac vim ze to bude zbytecne na dlouho. Mikrotik ani DHCP nastesti nepouzivame a na linuxu vse zatim slape dobre. Ale nemozny upgrade iptables a vyhozeni imq :(Coz bude mozna tak za pulroku aby se dal nasadit latest kernel a otunit misto imq tu ficuru v kernelu primo.

MK ma jeste problem v tom ze pres to api nenacpe moc pravidel. Zkouseli jsme to a vic jak 2000pravidel do fw nepobral...takze asi tak. Nebo je tam cpal hodne moc dlouho a stejne neuplne ze se v pulce zasekl.
Takze jsme vicemene hozeni na pospas dokud v sumperku nepriberou lidi resp pokud nebude reseni jen na p.Sysovi. Spoustu veci umi udelat ostatni zamestnanci a ti jsou pruzni napr na fakturaci reagovali rychle:)
0 x
Daniel Tasáry

george.tu

hmm nová verze 3.42, to byl fofr za jeden den a je tu další verze :o) DHCP opraveno
0 x

dantasik
Kontaktovat uživatele:

Jj uz ji sypu taky. Ale nez si to prebere tak to je dlouhy :)
Ale celkem se divim jak tu psal nekdo ze mu to nestiha.
Ja tam mam tedko momentalne jen 1xHDD pac mi ten prvni odesel takze degraded raid, Q6600 coz neni nic new a beha to slusne i s hostingem cca 100domen.

Takze update hotov, problem s mysql prikazem neopravi ale uz jsem si poradil sam .)Opravil jsem si tu chybu primo v sql tabulce rucabo.Ten problem budou mit asi jen lidi co pouzivaji to interni snmp.
0 x
Daniel Tasáry

kaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kaddy » 15 years ago

dantasik píše:Jj uz ji sypu taky. Ale nez si to prebere tak to je dlouhy :)
Ale celkem se divim jak tu psal nekdo ze mu to nestiha.
Ja tam mam tedko momentalne jen 1xHDD pac mi ten prvni odesel takze degraded raid, Q6600 coz neni nic new a beha to slusne i s hostingem cca 100domen.

Takze update hotov, problem s mysql prikazem neopravi ale uz jsem si poradil sam .)Opravil jsem si tu chybu primo v sql tabulce rucabo.Ten problem budou mit asi jen lidi co pouzivaji to interni snmp.

Poradíš prosímtě kde a jak tu chybu odstranit? Nerad bych čekal další měsíc na nový update :) Díky moc
0 x

dantasik
Kontaktovat uživatele:

Jestli aspon trochu chapes SQL, tak do tabulky ispadmin > snmp_string a vsecko dej na utf_czech. Melo by pomoct. Projistotu se mrkni na tu chybu tam je ta tabulka napsana. Neni v tom nic extravagantniho staci si to jen precist 8)

A jestli si s sql nikdy nic nedelal a netusis co stim tak to radsi nech na update abys to tam vic nepokonil to uz bys to mel uplne....

Imho, k te rychlosti jak tu nekdo psal - zkusils dat new kernela, mas zapnuto AHCI s NCQ?Mame si myslim +- vseho a system bezi OK, navic s hostingem kde je i dalsi jeden slozity system kterej hodne vyuziva sql. Pak mail server a vselijaky ficury.
0 x
Daniel Tasáry

george.tu

dantasik píše:Jestli aspon trochu chapes SQL, tak do tabulky ispadmin > snmp_string a vsecko dej na utf_czech. Melo by pomoct. Projistotu se mrkni na tu chybu tam je ta tabulka napsana. Neni v tom nic extravagantniho staci si to jen precist 8)

A jestli si s sql nikdy nic nedelal a netusis co stim tak to radsi nech na update abys to tam vic nepokonil to uz bys to mel uplne....

Imho, k te rychlosti jak tu nekdo psal - zkusils dat new kernela, mas zapnuto AHCI s NCQ?Mame si myslim +- vseho a system bezi OK, navic s hostingem kde je i dalsi jeden slozity system kterej hodne vyuziva sql. Pak mail server a vselijaky ficury.

kernel tam mám 2.6.28, tento tam dal pan Sýs, protože předchozí kernel nedetekoval správně počet jader použitého xeonu. Jinak dnes jsem zapnul v biosu AHCI a systém je o poznání rychlejší, takže se zdá být problém vyřešen i bez doporučovaných SAS disků a řadiče. Díky za radu
0 x

dantasik
Kontaktovat uživatele:

Ono jen o AHCI to neni....jeste je tam hnedka zpanuta NCQ coz podle me znacne urychli...
0 x
Daniel Tasáry

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 15 years ago

Mam jeden dotaz, mozna budu vypadat jako lama.
Chci v ISPadminu nastavit tarif 1M/1M, takze jsem nastavil:
Download (k uživateli): 1024 kb/s
Upload (od uživatele): 1024 kb/s
coz bych bral ze je spravne ale ispadmin mi do QTree zapise hodnotu 1228800bits/s coz mi vychazi jako 1,228Mbit tedy rychlost o neco vetsi....
0 x
Bývalý ISP...

kaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kaddy » 15 years ago

Thomeless píše:Mam jeden dotaz, mozna budu vypadat jako lama.
coz bych bral ze je spravne ale ispadmin mi do QTree zapise hodnotu 1228800bits/s coz mi vychazi jako 1,228Mbit tedy rychlost o neco vetsi....

Nemáš v nastavení systému nastaven násobek rychlosti?
0 x

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 15 years ago

kaddy píše:

defaultne je tusim nastaveo 1.2 nasobek
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 15 years ago

michal.siman píše:
kaddy píše:

defaultne je tusim nastaveo 1.2 nasobek

jj
diky uz jsem to nasel
0 x
Bývalý ISP...

goblajz

Příspěvekod goblajz » 15 years ago

ISPadmin FREE edition je nyní k dispozici pro každého, a to do 100 klientů zcela ZDARMA !
0 x