❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jakeho dodavatele 10GHz vybrat

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
hapi

Re: Jakeho dodavatele 10GHz vybrat

Příspěvekod hapi » 15 years ago

popiš parametry spoje za 115k. rychlost, dosah... předpokládám že to je bez DPH.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 15 years ago

hapi píše:popiš parametry spoje za 115k. rychlost, dosah... předpokládám že to je bez DPH.

Kompletni popis je na http://pojitko.cz/cenovy-konfigurator/p ... 1Q28M7.pdf
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 15 years ago

proco mi ten web interface pripomina ATH? :-D
0 x
Jan Ptáček

Insider
Kontaktovat uživatele:

net.work píše:proco mi ten web interface pripomina ATH? :-D

Hmm, tak tp nevim :lol:
0 x

baz

Příspěvekod baz » 15 years ago

tak jsme se konecne dockali nejakeho linku, byt je zase jen na polovicni rychlost, o 310mbitech ani slovo, ani o sw rozsireni na 310mbit /prohledaval jsem pdf na vyskyt retezce 310/
a pises, ze uz DOKONCE 3 visi :)
krucis, to je tedy proverena spolehlivost. pripomina mi to racoma, taky novinka bez referenci a cekaj, ze jim lidi utrhnou ruce.
diky, nechci ani za 115k, neprovereny hw uz neberu, vyucil jsem se vlastnimi chybami. ted uz nakupuju jen to, co ma dobre reference.

uvidime az prodas par set spoju, jake budou reference, pak mozna. zatim urcite ne.

nerozumim te kapacite ve vyssich pasmech - v 11g - 40MHz 210mbit a vyssi az ve 13g - chces rict, ze to neumi jako ostatni vyrobci uz v 11g udelat 310/360mbit pri 56MHz ?
mam ted cerstve objednany ceragony, poptaval jsem alcomu, ath a stratex a vsichni vyrobci to umeli.
regulace na pul decibelu je zbytecna blbost, scannerem je myslen jednoduchy spektrak predpokladam.
dalsi fotky? drzak a provedeni, at vidime kvalitu.
co ta minipci - je tam? 8)
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

baz píše:tak jsme se konecne dockali nejakeho linku, byt je zase jen na polovicni rychlost, o 310mbitech ani slovo, ani o sw rozsireni na 310mbit /prohledaval jsem pdf na vyskyt retezce 310/8)

Ted se uz instaluje sedmy link Plzen Locho-Dobrany tento tyden, seriove cislo ma tusim 93, takze otestovane to jiz je, mrazama to proslo bez poskvrnky.
Co se tyce licence na 11GHz, tak je tam standardni kanal 40MHz, kterym momentalne protlacime 210mbit v 128QAM, kdyz si nekdo koupi dva kanaly vedle sebe, tak samozrejme muzete-li zabrat 56MHz tak i tech 310 v 128QAM, az bude script na 256QAM tak tech 360mbit. Modem to umi, mikrovlnyjsou sirokopasmove taky (vyzkouseno a funguje)
Tim se dotykas zkladniho paradigmatu, ktery jsi tu v zapalu nakousl.. Na jednu stranu tvrdis, ze zarizeni je "nacerno", kdyz zabira 2 kanaly, na druhou stranu tvrdis, ze na 11GHz lze provozovat pres 2 kanaly.. Trosku uber.. nekdo by se v tobe mohl dopatrat dvoj jakeho pristupu. Jaky by potom byl rozdil, kdyby zarizeni na 10GHz fungovalo na 2 kanalech s kapacitou 310mbit ? Na jednu stranu tvrdis, ze licence, ktera mluvi o 40MHz kanale lze ohnout na 80MHz kanal, kde budes provozovat 56MHz masku s prenosem az (400mbit*************) a na druhou stranu tvrdis, ze jet na 10GHz pres dva kanaly je, abych citoval: "prodavat to nacerno". Zkus pres viked popremyslet..
M7 spoju bude behat brzo ke stovce, takze naky vysledky uz jsou k dispozici. Bezbolestne to nebylo, ale urcite to bylo lepsi nez "napoprve", jak by rekla spanila divka..
Co se tyce rizeni vykonu s krokem 0,5dB, je to samozrejme malichernost, blbost je take 7 setistupnova automaticka prevodovka, kdyz staci rychlosti 1,2 a raketa rychlost + za prilatek zpatecka, stejna blbost je i 2 litorvy preplnovany motor s vykonem 130kW a uplne stejnou blbosti jsou barvy, kdyz staci 16odstinu sedi a memu dedovi to stacilo.
Analyza spektra je fajn, obzvlaste kdyz se bavime o 100KHz filtru a s presnosti mereni cca 1,5dB. I to je v podstate blbost, melo by stacit cervene vs zelene svetylko. Tyhle vsechny blbosti, ale vedou k tomu, ze si dneska nekoupim cernou Volhu s 3 rychlostni prevodovkou, 2 litrovym motorem s vykonem 56kW a spotrebou 15/100 a s jedinou indikaci poruchy motoru cervenym svetylkem.
A to je i o tech Ceragonech.. Citlivost pro 128QAM -69dBm se standardni MW (my se stejnym modemem mame -73dBm), spotrebou Ceragonu 80W na stranu, my mame 40W a Cenou bezmala 2 vyssi pri stejne uzitne hodnote.
Ale ja to beru je to Ceragon.. Kazdy ma pravo na sveho zlateho tygra. Taky snim o vlastnim letadle.

A k tomu PCI.. Samozrejme je tam! Bu bu bu bu bu..
0 x

baz

to je skvely, ze je to otestovany, ale ja radsi pockam par mesicu na odezvu realnych zakazniku, nez na reci vyrobce, sorry :)
kde jsem tvrdil, ze zarizeni je nacerno, kdyz zabira dva kanaly? muzes plz rict, ve kterem postu to bylo? nehlede na to, ze by to byla blbost, sam jsem ted podaval na ctu zadost na ceragony v 11GHz a prave spojeni do 80MHz tam bylo jako pozadavek, takze zadna cernota to neni. Take to CTU bez problemu akceptovalo :)
nesrovnavej zbytecny krokovani vykonu po pul dB /uplnou picovinu/ s dulezityma vecma, vypadas pak blbe, slusne receno... Radsi rekni, k cemu to v realu je ta moznost nastaveni po pul dB.
analyza spektra- nevim o jakym filtru mluvis, mne staci, kdyz vidim, jestli mnou planovane kanaly jsou k pouziti nebo ne. zas do toho pletes picoviny co s tim nesouvisi. MA TO TEDA JEDNODUCHY SPEKTRAK JAKO SUMMITY A ALCOMY? zbytecne to tam konkurence asi nema a ja to pouzivam. kdyz to tam nebude, chudaci lidi co uz maji okolo nejaky spoje. ten co si ty tvoje spoje koupi to proste prdne na nejaky kanaly co ho napadnou a poshazuje site okolo :(
ceragon jsem bral proto, ze mi dali slusnou cenovku a je to pro me etalon kvality, proste si myslim, ze je to lepsi nez ath nebo alcoma.

hele a ted vazne - ty fakt prodavas v 11GHz 310mbit spoje komplet za 115k? to je volovina ne? Proc bys to delal tak levne, kdyz veskera konkurence se toci minimalne kolem 180k ?
proc se teda temi lepsimi spoji nechlubis na webu a mas tam jen 10GHz? nenapadlo te treba, ze tim zbytecne prichazis o zakazniky, protoze oni nevi, ze treba umis i spoje do jinych pasem nebo vyssi rychlosti?
zajimave po strance marketingu...
pod jakym oznacenim se tvoje 11GHz spoje daji najit ve schvalenych zarizenich pro provoz v CR na webu CTU? mas link?
jestli totiz umis v 11G spoj za 115 litru tak bych ho bral, za tu cenu se da i riskovat, ze to nebude fungovat. na nedulezite misto se to pouzit da.
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

baz píše:to je skvely, ze je to otestovany, ale ja radsi pockam par mesicu na odezvu realnych zakazniku, nez na reci vyrobce, sorry :)
kde jsem tvrdil, ze zarizeni je nacerno, kdyz zabira dva kanaly? muzes plz rict, ve kterem postu to bylo? nehlede na to, ze by to byla blbost, sam jsem ted podaval na ctu zadost na ceragony v 11GHz a prave spojeni do 80MHz tam bylo jako pozadavek, takze zadna cernota to neni. Take to CTU bez problemu akceptovalo :)
nesrovnavej zbytecny krokovani vykonu po pul dB /uplnou picovinu/ s dulezityma vecma, vypadas pak blbe, slusne receno... Radsi rekni, k cemu to v realu je ta moznost nastaveni po pul dB.
analyza spektra- nevim o jakym filtru mluvis, mne staci, kdyz vidim, jestli mnou planovane kanaly jsou k pouziti nebo ne. zas do toho pletes picoviny co s tim nesouvisi. MA TO TEDA JEDNODUCHY SPEKTRAK JAKO SUMMITY A ALCOMY? zbytecne to tam konkurence asi nema a ja to pouzivam. kdyz to tam nebude, chudaci lidi co uz maji okolo nejaky spoje. ten co si ty tvoje spoje koupi to proste prdne na nejaky kanaly co ho napadnou a poshazuje site okolo :(
ceragon jsem bral proto, ze mi dali slusnou cenovku a je to pro me etalon kvality, proste si myslim, ze je to lepsi nez ath nebo alcoma.

hele a ted vazne - ty fakt prodavas v 11GHz 310mbit spoje komplet za 115k? to je volovina ne? Proc bys to delal tak levne, kdyz veskera konkurence se toci minimalne kolem 180k ?
proc se teda temi lepsimi spoji nechlubis na webu a mas tam jen 10GHz? nenapadlo te treba, ze tim zbytecne prichazis o zakazniky, protoze oni nevi, ze treba umis i spoje do jinych pasem nebo vyssi rychlosti?
zajimave po strance marketingu...
pod jakym oznacenim se tvoje 11GHz spoje daji najit ve schvalenych zarizenich pro provoz v CR na webu CTU? mas link?
jestli totiz umis v 11G spoj za 115 litru tak bych ho bral, za tu cenu se da i riskovat, ze to nebude fungovat. na nedulezite misto se to pouzit da.

Viz nacerno: Odeslatod baz v 09 bře 2010 03:39.
To ze to je blbost, moc dobre vim, a spojil jsem si to u tebe s tim prispevkem, proto jsem na to reagoval.. provozovat 10GHz pres dva kanaly je legislativne to same za predpokladu, ze to bude technicke a funkce oduvodnitelne.. pokud jsi mel na mysli neco jineho, dej vedet, co jsi tim myslel. nepochopil jsem asi ja tebe..
Krokovani po decibelu je pri ATPC Malleus maleficarum, protoze to znamena v podstate nespojity krok, ktery v pravidlu zpusobuje rozpad synchronizace demodulatoru.. Kapis? Pokud se dostanes pod amplitudovy rozdil konstelacniho diagramu mezi jednotlivymi body amplitudy, k rozpadu nedojde.. Mam pokracovat? Myslim, ze nemusim co ? nerozpadne se synchronizace - nedojde ke ztrate payloadu..
Co se scanu kanalu tyce.. Mozna neco vidis, ale skutecnost je jina.. Proto, aby se vysledek dal oznacit za verhodny.. o tom rozhoduje rozlisovaci schopnost vstupniho filtru a presnost mereni urovne a krok scanu.
Ano, nase reseni ma mereni urovni signalu v kanale.
Najdi mi kde tvrdim, ze prodavame 11GHz za 115 000 Kc, pokud to najdes, za tu cenu ti to prodam. Je to tvoje cista spekulace.
Jenom tvrdim, ze IDU JE schopna prenosu tohoto objemu dat v teto sirce pasma bez nutnosti vymeny.. To je vse co jsem rekl.. S vymenou ODU, lze tedy pokracovat dale, be toho aby se musel kupovat novy HW a vymeny podporujeme zapoctem cen ODU. Nabidky v tomto pasmu jsou predmetem individualniho jednani a zatim nejsou verejne. Objem, pocet a to jestli o zakazniky prichazim, nebo je ziskavam, neni predmetem tohoto hovoru a jedna se ciste o strategii moji firmy. Az budeme ve stavu, ze uzname, ze jsme pripraveni dat nabidku v pasmu 11GHz verejne, udelam to. Driv ne.
0 x

baz

sakrys ale ja v tom postu 09 bře 2010 03:39 nic o dvou spojenych kanalech prece nerikal, zrejme jsem uz asi uplne mimo, ale nic takovyho tam neni a ani nebylo. myslel jsem tim to, ze treba prodavas neco neschvaleneho a proto se s tim logicky nechlubis na webu, kdo by se taky cernotou chlubil, ze :) kazdy vyrobce se vzdy chlubi svymi vyrobky, jen ty je tajis, zrejme k tomu tedy mas duvod, proc je utajovat.
krokovani po pul db mi nevysvetluj, stejne tomu nerozumim :) jen je mi divne, ze konkurenci staci krokovani po 1dB, ale ty holt mas neco extra.
s tim spektrakem jsi poradne ZASE neodpovedel - mereni urovni signalu v kanale je co? ze mi to ukaze pouze uroven v jednom prave navolenem kanale, na kterem jednotka prijima /je na nej naladena/, nebo prehledne cele pasmo co jednotka umi, stejne jako to ma summit? popis to plz polopaticky, at to pochopi i obycejny bfu.
ad 11 GHz - zbytecne resit, proste to oficialne nenabizite, takze sance na dalsi konkurenci co by zamichala cenama bohuzel zase zmizela. vzhledem k tomu, ze jsi nepostnul nic o schvalenych zarizenich sve vyroby pro 11 GHz se dmnivam, ze zadne zarizeni pro 11GHz jeste schvaleno nemas. Je-li tomu jinak, mas sanci to dokazat. Vzhledem k tomu, ze vsechno tajis je ale asi zbytecne od tebe cokoli ocekavat a takto tajnustkarsky vyrobce mi je logicky velmi podezrely. Jina konkurence se ohani datasheety a papirama z CTU, aby prodala. Ty zrejme o zakazniky nemas nouzi, kdyz nepotrebujes dalsi.
S tou cenou 115k jsem myslel tvuj post od Insider v 10 bře 2010 11:37
konec postu: Takze si sve varianty strc za klobouk a premyslej.. za 115 i s antenama 65cm a instalaci muze byt tvoje..

takze si plz nech konecne vymluvy, kdyz nechces uverejnovat nabidky verejne dobre, posli mi pres PM. chci 11GHz 310 mbs spoj na vzdalenost 10km. aspon uvidim, jestli opravdu kecas nebo jsi fakt schopny neco dodat za rozumne ceny.
tady na foru pak jen zverejnim, jestli jsi jen kecal, detaily nabidky samozrejme ne.
a ted je to na tobe :D
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

baz píše:sakrys ale ja v tom postu 09 bře 2010 03:39 nic o dvou spojenych kanalech prece nerikal, zrejme jsem uz asi uplne mimo, ale nic takovyho tam neni a ani nebylo. myslel jsem tim to, ze treba prodavas neco neschvaleneho a proto se s tim logicky nechlubis na webu, kdo by se taky cernotou chlubil, ze :) kazdy vyrobce se vzdy chlubi svymi vyrobky, jen ty je tajis, zrejme k tomu tedy mas duvod, proc je utajovat.
krokovani po pul db mi nevysvetluj, stejne tomu nerozumim :) jen je mi divne, ze konkurenci staci krokovani po 1dB, ale ty holt mas neco extra.
tady na foru pak jen zverejnim, jestli jsi jen kecal, detaily nabidky samozrejme ne.
a ted je to na tobe :D

Co se takhle drzet tematu: Jakeho dodavatele 10GHz vybrat. Tvoje offtopic vypady laskave presun do licencovanych pasem.
0 x

baz

s insiderem zatim neuspesne komunikuju pres PM, snazi se vykecat jak se da, zadna nabidka zatim na obzoru. takze to vypada, ze opravdu kecal a nic v 11GHz neumi.
toto s tematem urcite souvisi - JAKEHO DODAVATELE 10GHz URCITE NEVYBRAT - nespolehliveho kecalka 1eerial, co neumi ani poslat pdf s technickymi udaji spoju.

nechapu pristup k potencialnim zakaznikum - misto toho, abys dodal potrebne udaje a snazil se zbozi prodat zatloukas a snazis se vyhnout jakymkoli technickym udajum o spojich.
co si o tom ma clovek myslet?
to chces byt duveryhodny dodavatel?
zatim se ti to tedy urcite nedari a u me prohravas. ne kvalitou svych spoju /tu nemuzu hodnotit, osobne jsem nevidel/, ale jednanim.

takze at se drzime tematu - zatim bych urcite varoval pred insiderem a jeho produkty.
0 x

RAket

Příspěvekod RAket » 15 years ago

baz píše:s insiderem zatim neuspesne komunikuju pres PM, snazi se vykecat jak se da, zadna nabidka zatim na obzoru. takze to vypada, ze opravdu kecal a nic v 11GHz neumi.
toto s tematem urcite souvisi - JAKEHO DODAVATELE 10GHz URCITE NEVYBRAT - nespolehliveho kecalka 1eerial, co neumi ani poslat pdf s technickymi udaji spoju.

nechapu pristup k potencialnim zakaznikum - misto toho, abys dodal potrebne udaje a snazil se zbozi prodat zatloukas a snazis se vyhnout jakymkoli technickym udajum o spojich.
co si o tom ma clovek myslet?
to chces byt duveryhodny dodavatel?
zatim se ti to tedy urcite nedari a u me prohravas. ne kvalitou svych spoju /tu nemuzu hodnotit, osobne jsem nevidel/, ale jednanim.

takze at se drzime tematu - zatim bych urcite varoval pred insiderem a jeho produkty.

Já myslím, že jsi proti němu zbytečně zaujatý a stavíš jenom na osobních dojmech..Insider je týpek, který byl jedním z těch co v ČR rozhýbali trh s ptp spoji a taky díky němu musela Alcoma jít s cenou dolů (a protože už pak ani nebyl takový obrat, tak šli dolů i s kvalitou..antény atd.)..ty první spoje byli mikrovlny tj. ODU a modemy od ATH, které používal i Konwes.

Pak vyrobili Asuru díky, které se mu spousta lidí směje, ale nepochopili k čemu tenhle spoj byl určený! Asura není magistrální spoj, kde očekáváš ping 1ms při 99% vytížení, ale odskok na AP v zarušené lokalitě za rozumný peníz!

To že teď nabízí ODU a IDU řešení je úplně normální. Jde jen o to si zvolit jestli nasadím FOD řešení 10GHz a až mi to přestane stačit šoupnu tam IDU, ODU 11GHz spoj a 10ku dám jinam. My máme pár spoju od ATH, chodí výborně a až tam místo 100Mb/s bude 130-140 tak vyměníme ODU a je vymalováno. Jedniné co mě může srát je, že ten modem teď neumí 256QAM.
Alcoma ještě před nedávnem taky nenabízela FOD spoj v 10tce. Ale IDU od Carriercomu a svoji vyvinutou ODU.(Al10F).

Klidně bych zvážil nákup M7čky IDU od Insidera a modemu od ATH. ODU s podobnými parametry a rozměry jsem teda ještě neviděl.
Podle mě je to prostě o tom, že chtějí zákazníci FOD spoje, protože se jim to zdá lepší. Nemusí řešit místo na umístění IDU atd. Ale tohle řešení není nejlepší pro každého.
A ten modem od ATH má tak subtilní rozměry i provozní teploty, že skoro není co řešit. Stačí menší sarel bedna, do které ještě šoupnu baterku s měničem a je vystaráno.
Navíc neřeším nějake trunkování dvou 100Mb/s portů :P
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 15 years ago

to RAket, vzdycky se docela rozmyslim zda tu ma jeste cenu na neco reagovat ... nicmene ted bych asi mel, co se tyka insidera pozoruju a "znam" ho uz radu let - defakto od te doby,kdy na CZF vykrikoval to sve unahlene prohlaseni, ze doda spoj v 10Ghz za 40tisic. Kdyz o nekolik let pozdeji prisel s prvnima spojema, kde sproste vzal konvertor z cinskeho satelitu a prekuchal mu streva (fotky mam jeste schovane) tak nez jsem zjistil co je vlastne podstatou spoje, tak jsem mu i dohodil kamose z vedlejsi dediny ... par spoju od nej koupil .. ale pak se zacalo ukazovat kde je hacek a dnes kdyz delam na te siti nahodou servis, vzdycky se obloukem vyhnu temto spojum, nerad bych to zase rozebiral a menil dily z jineho spoje .... proste s timto spojem se u me insider dost odepsal, ale jeste jsem si rikal .. no dobre zacina, tak uvidime co prijde dal. Dalsi muj kontakt byl s asurou, dlouho ocekavany "uzasny" spoj .. kdyz jsem videl jak je to spatlane z R52 karet ... noo to byl celkem sok, ze si za to rekl 50tisicu :D ... proste tento clovek me neoslovil, co se da delat, ne kazdemu vyhovuje "DoDo reseni" (dodelej si doma) :)
Tedy jedine co v mych ocich dokazal, tak je sprasit 10Ghz trh, kdy ano ceny spoju vseobecne jdou dolu a ano na tom ma svou zasluhu, nicmene, kdyz otevrete oci - je to dobre nebo spatne ? ... v dobe kdy spoj stal treba 200 tisic, nemela to kazda sit o par desitkach klientech a v luftu byl klid, nemusel jsem resit nejake zaruseni atd ... takze pro mne je snizeni cen spise na skodu. Co ale na nem uplne nesnasim, je to jeho vecne "my jsme lepsi" ...

co se ATH tyce, jo to je vyrobce defakto "na urovni" nicmene zkusenost s nima je takova dvoji, puvodni spoje, z kterych vysel i insider, konwes a podobni tak ty staly trosku za prd ... ty nove ted nemam moc shlednute, ale uz se ke me take dostala zprava o mrtvych kusech .. nicmene to asi muze byt dobry kus hw.

muj postoj k alcome vsichni asi znate, nema cenu to resit, proste oslovilo me spousta veci, ale take jim spousta veci kritizuju, vcetne tech "novych" anten .. ty me treba dost serou, ale chapu ... trh si to asi zada ..

orcave / miracle ... ano to je kvalitni firma, ktera se ale zasekla ve vyvoji nejen diky prebehnuti "borcu z orechu" (summit) a tim se pro nas na nejaky cas odepsala (nebyly rychlejsi spoje) - navrat na scenu byl trosku hekticky a bohuzel i na tema "cena co nejvic dolu" a tam si myslim, ze je kamen urazu ... to je jak kdybych chtel koupit nove BMW za 70tisic, nekde proste musi byt ten ojeb :)

takze tak nejak v kostce muj nazor, tedy nejaky ten mix zkusenosti a dojmu .. ale neberu nikomu jeho nazor to ne :) jen si myslim, ze dnes opravdu ODU/IDU je uz docela passe a pokud bych mel na sajtu XX spoju, to bych musel mit jen mistost na racky s IDU :D
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

RAket

Příspěvekod RAket » 15 years ago

Ok, já to beru..však na síti nemám ani jeden jeho spoj, ale hned o něm neprohlásím, že dělá pouze shity. SVM taky kupovalo spousta lidí, že :D a teď už jsou to pro každého jen šumítka. Navíc 10GHz je prostě free pásmo a prostě muselo skončit tam, kde je dnes. Asi by byla hloupost do teď kupovat 10GHz, 40Mbit spoj za 240tis a na vše ostatní používat Ceragon, Dragonwave apod.
Tam kde čekám magistrálu nasadím IDU/ODU a jinde FOD třeba od Orcave.
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

baz píše:

Spis by me zajimalo jak si vubec prisel na to, ze prodavame spoje na 11GHz. Snazil jsem se ti sdelit, ze to neni v CR aktualni a nejakou dobu jeste nebude. Fakt nevim a popravde, ani me to moc nezajima, ale nabyl jsem pocitu, ze mas naky osobni problem. Nerespektujes absolutne moje stanovisko a neco tu poustis, jasne jsem ti rekl, ze 11GHz jsme schopni dodat, ale ze to ma urcite podminky, ktere ignorujes. Skutečně nevím proč bych měl každému na potkaní vykládat, co máme, co připravujeme a už vůbec netuším jak jsi dospěl k inicializačnímu bludu toho, že nabízíme oficiálně 11GHz. Podle mě jsi uplně mimo :(
0 x