❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Dobry ne?

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
michal.siman

Dobry ne?

Příspěvekod michal.siman » 15 years ago

Na tohle jsem narazil zcela nahodou, by me zajimalo jestli to muze byt v praxi pouzitelne :-)

Obrázek
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

to bude mít ještě menší zisk než si konstrukter myslel a postraní laloky velký jako kráva. Troufám si říct že zisk bude někde kolem 10dB a možná i míň. Nějaká levná panelka by asi posloužila líp.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 15 years ago

To snad ani neni mozny! :D
0 x

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 15 years ago

sam nevim jestli je to vtip nebo fakt ... hledal jsem nejaky obrazky na tema wifi a antena a clovek zasne co vse google indexuje :-)
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

baz

Příspěvekod baz » 15 years ago

Uz jsem potkal takhle pouzitou PAN10 jako ozarovac ofsetky, ale pendrek, to teda jeste ne :lol:
0 x

David Liška
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod David Liška » 15 years ago

Panelku, takovou tu levnou kulatou s koaxem natvrdku, mám ve středovce 1m v průměru a je to téměř srovnatelný s "plechovkovým" zářičem ( domácí použití, žádnej vážně myšlenej spoj ). Podle toho obrázku to asi bude mít zisk tak o 4 dB horší než s hornou, ale jak někdo psal, ty postranní laloky degradujou použití jen do panenskýho prostředí, kde není stárnet nebo podobný rušící společnosti.
0 x

David Liška
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod David Liška » 15 years ago

Chtěl jsem vám sem dát fotky zářiče, kterej jsme vypáběli - opajcovali z nějaký 5 GHz středovky D=30cm, ale nevejdou se do přílohy a teď tu nemám soft, kterým bych to zmenšil a ftp mám bez konektivity........
0 x

Stanislav Hrncir

Příspěvekod Stanislav Hrncir » 15 years ago

David Liška píše:Chtěl jsem vám sem dát fotky zářiče, kterej jsme vypáběli - opajcovali z nějaký 5 GHz středovky D=30cm, ale nevejdou se do přílohy a teď tu nemám soft, kterým bych to zmenšil a ftp mám bez konektivity........

tak to mě zajmá kdyžtak mi napiš sz dám ti mejla, mám tu napočítaných pár různých ozařovačů do 90tek bývalých10ghz parabol
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 15 years ago

Podlě mě někomu doma zbyl satelit a nechtělo se mu utrácet za parabolu tak to vyřešil pendrekem za 20kč :D
0 x

goblajz
antispam: Ano

Příspěvekod goblajz » 15 years ago

Nedavno jsem viděl taky docela hustověc (možná bych našel i fotky) - PCI karta v PC, na ní našroubovaná anténka, ta nakonci oříznutá a nastavená klasickým koaxem na TV. Tím to pak šlo asi tak 20m k anténě. Anténa vypadala jako rozhlas, ale ejhle byla to plechovka od párků s trychtýřem. A nejvíc mě dostalo, že to vůbec šlo.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 15 years ago

domaci home made :) zajimalo by mě jak to jede. Koaxiál nevypadá nejkvalitněji :)
Přílohy
asss.JPG
(100.4 KiB) Staženo 536 x
0 x

george.tu

Příspěvekod george.tu » 15 years ago

goblajz píše:Nedavno jsem viděl taky docela hustověc (možná bych našel i fotky) - PCI karta v PC, na ní našroubovaná anténka, ta nakonci oříznutá a nastavená klasickým koaxem na TV. Tím to pak šlo asi tak 20m k anténě. Anténa vypadala jako rozhlas, ale ejhle byla to plechovka od párků s trychtýřem. A nejvíc mě dostalo, že to vůbec šlo.

myslíš něco takovéhleho? akorát, že tu neni televizní koax :)

28082009060_resize.jpg
(153.33 KiB) Staženo 511 x

a k tomu ještě anténka

28082009059_resize.jpg
(140.66 KiB) Staženo 515 x
0 x

goblajz

Příspěvekod goblajz » 15 years ago

george.tu píše:myslíš něco takovéhleho? akorát, že tu neni televizní koax :)
a k tomu ještě anténka

Joo tak nějak to vypadalo. Mě snad jebne - ta anténka... :lol: :lol: :lol:
0 x

vas

Příspěvekod vas » 15 years ago

honzam píše:domaci home made :) zajimalo by mě jak to jede. Koaxiál nevypadá nejkvalitněji :)

No jak by to jelo - úplně normálně, IMHO dokonce podle spočítaných parametrů, tendle kousek má tak 14dB předpokládám, nevím tedy kdy jste všichni začínali (já v r. 2002), ale kdysi když chtěl člověk koupit anténu, tak mohl maximálně od Andrew za bratru nemalé peníze, anebo zbastlit něco ala plechovka na tisíc způsobů. Později se objevili nějaké ty panelky/síta české výroby, ale ty mnohdy jeli nnohem hůř než obyč plechovky+trychtýř, co si budem povídat. Jo a pigtaily z pendreků jsem si v uplném počátku taky vyráběl, ale prostě to byla jiná doba, dnes by se podobnýma věcma s cenami co jsou teď nikdo neprudil.
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 15 years ago

honzam: není to vykuchaná taková stará československá baterka :D
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...