❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Síťovka na dvě připojení

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
trandak
antispam: Ano

Síťovka na dvě připojení

Příspěvekod trandak » 15 years ago

Zdravím, mám dotaz mám malé PC, které má jen dva sloty na PCI kartu a potřeboval bych to rozšířit o další síťovku, ale není tam na to už místo. Proto jsem na netu hledal něco jako double síťovku a našel jsem toto:
http://www.alza.cz/sitova-karta-intel-p ... d65225.htm

Máte prosím někdo s touto kartou zkušenost, nebo co si o tom myslíte? Potřebuji připojit do PC 3xRJ45 a z PC 1x RJ45 do switche na AP. Myslíte, že to půjde? Nebo víte o něčem jiném? Díky moc za jakýkoliv příspěvěk, hlavně když mi pomůže, nebo rozšíří moji znalost. Zdraví Trandák
0 x

lukas

Příspěvekod lukas » 15 years ago

Jestli chces dvousitovku, sel bych do SuperMicro SI-2, na mikrotiku jsem ji jeste nemel, ale na linuxu se chovala vyborne, navic je levnejsi. Podotykam, ze od v4.7 nejdriv.
Myslim ale, ze v tvem pripade bude efektivnejsi koupit novej komp :) A nebo switch s vlany, to je taky moznost...
0 x
Lukas Kristek

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 15 years ago

trandak píše:Zdravím, mám dotaz mám malé PC, které má jen dva sloty na PCI kartu a potřeboval bych to rozšířit o další síťovku, ale není tam na to už místo. Proto jsem na netu hledal něco jako double síťovku a našel jsem toto:
http://www.alza.cz/sitova-karta-intel-p ... d65225.htm

Máte prosím někdo s touto kartou zkušenost, nebo co si o tom myslíte? Potřebuji připojit do PC 3xRJ45 a z PC 1x RJ45 do switche na AP. Myslíte, že to půjde? Nebo víte o něčem jiném? Díky moc za jakýkoliv příspěvěk, hlavně když mi pomůže, nebo rozšíří moji znalost. Zdraví Trandák

vidim ze lukas me predbehl - ano jdi do tohohle: http://www.abacus.cz/supermicro-sg-i2-2gbe-pci-e4-lp-intel82576-iscsi-boot-jumbo-fram-vmdq-obdoba-e1g42et-_d5004595.html v MT 100% podpora od verze 3.20 +- ... sam ji mam a funguje spolehlive...
0 x
Jan Ptáček

lukas

To jsi mi mohl rict driv :)) Mikrotik tvrdi,ze to nejde, na forech tvrdi, ze to nejde... Kvuli tomu jsem to neobjednal :)
0 x
Lukas Kristek

trandak

Můžu poprosit o link na nějaký ten switch s těmi Vlany? Neví přesně o co jde. Jinak podpora mikrotika není momentálně důležitá, protože mám pravidla přes Kerio. Na výměnu jsem také přemýšlel, ale zase mám již tento server nasazený v síti rok a jede bez problémů a je dostatečně výkonný a nemusel by sem řešit instalaci atd.. Pokud na to nic jiného neseženu tak bude muset proběhnout výměna.
Nemá někdo zkušenosti s touto síťovkou?:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43501
Jen podotknu nekoukám na ní kvůli ceně, ale kvůli 4 portům.
Díky za rady a odkazy. Trandák
0 x

lukas

Je to sracka, ale jestli nam to nechces tahat vic, jak 100mego dohromady, klidne bych to tam dal. Ja mel 2 100kovy a 1 gigovou a vsechny staly za hovno.
0 x
Lukas Kristek

trandak

zatím 30/2Mb, tak to si myslím, že by to mělo stačit ne? A bylo to aspon stabilní, nebo Ti to zamrzalo?

A v čem stály za h...o?
0 x

lukas

Ty stovkovy byly divny, kdyz treba tri byly zatizeny, tak ctvrta skoro nejela. Sileny latence, padalo to. Taky to obcas ztratovalo, ale to bylo mozna switchem, ten byl taky vadnej, jak jsem pak zjistil. Naposledy to bylo u verze kolem 2.9, pak uz jsem to nezkousel. Gigova stala za hovno uplne, posledni ve 3.7, kdy to nebylo schopny realne preneset vic, jak cca 100 mega. Kdyz jsem to osadil klasickym intelem za litr, najednou nebyl problem. Tam jsem zkousel i upgradovat verze, nepomohlo. Nakonec jsme ji dali do zkusebniho serveru pro televizu, nemel jsem zrovna zadny gigovy sitovky navic, tak jsem si rikal, ze ji aspon vyzkousime. Dalsi omyl. Kdyz pres to behalo 30-40mega multicastu, bylo to ok, ale jak jsem tam pridal satak s dalsima cca 100megama, bylo to uplne mrtvy... Tak jsem tam dal zase klasickyho intela a dnes tam ze strany sitovky neni problem, tlaci to 60-80 mega permanentne + prumerne 50 mega lidi, co frci unicastem.
Nechci rict, ze vsechny ty sitovky od mt stoji za hovno, mel jsem jich na to moc malo a dost davno, ale znovu bych si to urcite nekoupil.
0 x
Lukas Kristek

trandak

Díky za příspěvěk a máš nějakou double nasazenou nebo ne, ale na XP?
0 x

lukas

No na XP opravdu zadnou dvojsitovku nemam, snazim se drzet firmu v zisku.
0 x
Lukas Kristek

trandak

To myslíš že XP jsou tak špatný? Jinak jsem malý poskytovatel, tak si myslím, že na moje požadavky je to v pohodě a lidi jsou taky spokojení-tuk,tuk,tuk a přecházejí od konkurence ke mě a ne naopak. Zatím nemám s XP žádný problém.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

RB44
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

hapi

ser na to a kup RB44, jela i pod xpckama. Kdyz bude problem tak to bude s pcckem, jinak si kup intela a vlan switch
0 x

trandak

Tak Rb44 je docela problém sehnat už moc nejsou a chci se zeptat, myslíte, že by to fungovalo s tímto switchem? http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=63132

Díky za názory, nebo alternativní switch s Vlany. Zdraví Trandák
0 x

hapi

nevim jestli ten asus protože tam sice píšou vlan segmentaci ale vsadim se že to bude jenom vlan rozdělení aby se porty mezi sebou neviděly. Použij L2 swtiche od tplinku. Klidně ten 10" 8portovej, tam vlany choději korektně.
0 x