❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

pc atom a bezpečnost

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
okoun
antispam: Ano

pc atom a bezpečnost

Příspěvekod okoun » 15 years ago

ahoj, provozuji pc s atomem jako server. Koupil jsem si kovovou krabičku asi tak 2x větší než je ta základní deska. do krabičky jsem narval desku+ssd disk+zdroj (podobný jako je na notebooku).
otázka zní? mám to položené na půdě v podkroví (místnost ze dřeva), je možné od toho nějak vyhořet, když mám všechno uložené v kovové krabici a je to "blbej" atom se spotřebou max. 15W ?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 15 years ago

pokud je to v plechovy uzemneny bedne tak ne, ja totam mam pozozeny na racku uz asi 5 let a taky to nicemu nevadi.
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 15 years ago

no uzemněná není, ten zdroj je pouze na flexošňůru
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 15 years ago

Na půdě jedině do žeklezné bedny (Sarel apod.) Nikde žádné volné kabely, i přívodní CYKY kabel do lišty. Nikdy nevíš co se tam může podělat a škodu od požáru možná budeš platit do smrti.
0 x

Pintero

Příspěvekod Pintero » 15 years ago

Leeonek píše:Na půdě jedině do žeklezné bedny (Sarel apod.) Nikde žádné volné kabely, i přívodní CYKY kabel do lišty. Nikdy nevíš co se tam může podělat a škodu od požáru možná budeš platit do smrti.

Pro tyto pripady je dobre mit pojisteni "na blbost" :mrgreen:
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 15 years ago

A použit chránič na přivodním kabel.
0 x