❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

gigabitove wireless a laserove spoje - zkusenosti?

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
elspeedy
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: gigabitove wireless a laserove spoje - zkusenosti?

Příspěvekod elspeedy » 15 years ago

Ahoj, pokud mate dotazy ohledne FSO pojitek Elspeedy, tak je prosim piste do vlakna o FSO pojitkach Elspeedy.
viewtopic.php?f=18&t=5496#p44426

Elspeedy
0 x

baz

Příspěvekod baz » 15 years ago

sakrys zase to tu zasirate 100mbit spamem. chapu, ze nekterym jedincum dela probem precist nazev threadu, ale postovat bohuzel umi :(
nemuze to nekdo zmoderovat plz? dik.
0 x

-=RYS=-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod -=RYS=- » 15 years ago

baz píše:sakrys zase to tu zasirate 100mbit spamem. chapu, ze nekterym jedincum dela probem precist nazev threadu, ale postovat bohuzel umi :(
nemuze to nekdo zmoderovat plz? dik.

Bazi nevim cemu rikas spam.
Lidi se ptali na opticka pojitka a tak se jim budeme snazit odpovedet v jinem vlaknu, aby puvodni dotaz v tomto vlaknu nezapadl.
-=RYS=-
0 x

baz

Diky RYSi, konecne jsi pouzil hlavu a precet si nazev threadu, ktery zni GIGABITOVE. ovsem pokud chces psat ohledne gigovych spoju, to sem samozrejme patri, ale elspeedy, krusadery vzpominane v predchozich postech jsou imo pomale 100mbity, cili to sem opravdu nepatri.
nemohl by to nejaky moderator zmoderovat a smazat posledni zbytecnou cca stranku a pul, co je tu OT ? diky.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

a nemohl by někdo smazat asi tak polovinu fora? Tam je taky spousta bordelu 8)
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 15 years ago

Podle me by se to nemelo moc resit, smazat jen takove prispevky, ktere nic neresi, maji nulovou hodnotu informace atd ... ale pokud se diskuse o spojich stoci mirne k jinemu druhu spoje, myslim si, ze je to porad ta stejna oblast a muze byt i informacne poucna, takze takoveto mirne ujeti od tematu by se mohlo nechat.
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

baz

dalsi zkusenost z praxe
Gigabeam 80ghz se nema rad se switchi Netgear. jednotka gigabeamu sice sviti zelene, ze vsechno funguje, ale link na switchi se nerozsviti a data netecou, link je down. nepomuze ani zruseni autonegotiation a zapnuti SFP portu na gbit full duplex natvrdo. switch je plne gbitovy a s poslednim firmwarem. s ebandem alcomy funguje, ten je ve vedlejsim slotu :)
prozatim vyreseno pouzitim standalone konvertoru SFP-gbit eth a pichnutim do metalickeho portu toho netgear switche.
zkouseny dva switche netgear ruznych typu, vysledek stejny.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 15 years ago

baz píše:dalsi zkusenost z praxe
Gigabeam 80ghz se nema rad se switchi Netgear. jednotka gigabeamu sice sviti zelene, ze vsechno funguje, ale link na switchi se nerozsviti a data netecou, link je down. nepomuze ani zruseni autonegotiation a zapnuti SFP portu na gbit full duplex natvrdo. switch je plne gbitovy a s poslednim firmwarem. s ebandem alcomy funguje, ten je ve vedlejsim slotu :)
prozatim vyreseno pouzitim standalone konvertoru SFP-gbit eth a pichnutim do metalickeho portu toho netgear switche.
zkouseny dva switche netgear ruznych typu, vysledek stejny.

Ony nektere SFP moduly podporuji nejaky standard cisco, tak jestli nebude problem v nic. Zkousel jsi jine? Jsem ted nedavno kupoval na ipmedii a ptal jsem se na to obchodata, ten rikal ze by to melo bejt jedno, jen ze si ty s podporou cisco se switchem vic komunikuji, tak jsem vzal ty s podporou cisco, neb stejne jine skladem nemely. U toho konvertoru se mi stalo, ze jsem na nem musel nastavit rychlost na auto, jinak mi to proti netgear switchu taky nejelo.

Mira
0 x

baz

zkousel jsem celkem 5 druhu SFP. obycejny tplink SM311LS, formerica, optokon, nejaky cinsky oemko a pak SFP dodane primo atlantisem, ktere s gbeamem urcite funguje. chovaji se vsechny uplne stejne, cili nefunguji ani jeden :)
ty same sfp jsem obratem pro zajimavost zkusil V TOM SAMEM SLOTU SWITCHE /proste jsem vymenil patchcord gbeamu za alcomu a sfp zustal v dire/ s ebandem alias alcomou AL80G a vsechny fungovaly.
s nastavenim portu jsem laboroval, auto je v defaultu, manualni prepnuti na cokoliv jineho nepomohlo. tomu ebandu je to jedno jak se port switche nastavi, jede vzdycky s jakymkoli nastavenim.
proste netgear nema rad gigabeamy, jinak si povida s cimkoli, co mam v siti po optice - alcoma 80g, vsechny typy wdm, switche s optikou alfa, dell, allied telesyn, linksys, nortel a extreme networks.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 15 years ago

Jsem si vsimnul, ze ma Gigabeam papirove o 3dBm vyzsi vykon jako AL80. Da se v menu natavovat vystupni vykon?
0 x

baz

samozrejme ze se da nastavit tx power, ale muzes to nechat i na automatiku, pak je pri zhorseni pocasi /desti/ videt, jak si spoj sam pomalu pridava.
0 x

Urna

Příspěvekod Urna » 14 years ago

Dobrý den, kdyby byl zájem tak bychom měli k dispozici cca od záři gigovy spoj v 80Ghz BridgeWave k pronájmu, již bude nevyužitý, tak je škoda aby ležel pokud by byl zájem tak se informujte PM
0 x