❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Antény na krátké páteřní spoje
Re: Antény na krátké páteřní spoje
no jo, máš pravdu, oni to už zrušily.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
hocimin1 píše:a muze nekdo dat link na CTU do nejaky VO kde je to napsany ?
Ja to cerpam z tohohle. Ptal jsem se i Karmazina na skolenich co byli s Klimou a taky to neodsoudil.
Nehlede na to, ze 5.8 pasmo tu uz byo nekolikrat zminovane, jako mozne s omezenim na 14dB respektive 25mW.
0 x
já zase z tohodle http://www.ctu.cz/1/download/Opatreni%2 ... 005_34.pdf a tam už to neni.
moc jsem to nestudoval ale asi to neni vyhrazený pro OFDM.
0 x
iTomB píše:hocimin1 píše:a muze nekdo dat link na CTU do nejaky VO kde je to napsany ?
Ja to cerpam z tohohle. Ptal jsem se i Karmazina na skolenich co byli s Klimou a taky to neodsoudil.
Nehlede na to, ze 5.8 pasmo tu uz byo nekolikrat zminovane, jako mozne s omezenim na 14dB respektive 25mW.
Asi mas pravdu. Jen je potreba dodrzet spolecny bod a to:
C) stanici lze protovozovat pouze s vestavenou antenou nebo s antenou, kterou stanovi vyrobne, jim zmocneny v clenskem state EU nebo osoba odpovedna za uvedeni zarizeni na trh v navodu k obsluze.
Stanice nesmi byt provozovana s pridavnymi zesilovaci vf vykonu a s prevadeci;
Nez bych se do teto frekvence pustil, radeji bych to probrat primo na CTU.
0 x
hapi píše:já zase z tohodle http://www.ctu.cz/1/download/Opatreni%2 ... 005_34.pdf a tam už to neni.
Podle vseho je tvuj odkaz pouze pro OFDM.
U toho druheho to neni spefifikovane. Je tedy mozne tam vysilat cimkoliv pri dodrzeni max. vysilaciho vykonu.
0 x
Pasmo 5,8GHz je urceno hlavne pro prumyslove aplikace, zabezpecovaci zarizeni atd. Je v nem v nekterych oblastech i bez pricineni ISP brutalni sum, pouziti zalezi misto od mista. Hlavne ale tech 25mW je sakra malo 

0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
na 30dB parabole to malo neni.
0 x
a jsme zase zpatky u "malych" anten 

0 x
hapi píše:na 30dB parabole to malo neni.
pokud pouzijes 30dB parabolu, tak musiz pro pasmo 5,8GHz nastavit na karte vykon -16dB, a ktera to umi ze...

0 x
taky pravda. Nevim to jistě, ale nepoužívá se tohle pásmo například pro dálniční míta a podobný věci kolem toho v docela velkých výkonech?
0 x
hapi píše:taky pravda. Nevim to jistě, ale nepoužívá se tohle pásmo například pro dálniční míta a podobný věci kolem toho v docela velkých výkonech?
Tam, kde konci pasmo 5,8GHz, zacina myto a tam je povolenych 5W

0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!