Doposud jsem nastavoval omezování výkonu přímo fixně v dB.
Známý mi poradil že to lze i jinak - automaticky přes "Antenna Gain".
Již kdysi jsem to doma na stole zkoušel a bylo mi to divné protože při nastavení různých hodnot síly antény mi obě strany ukazovali stejný údaj dBm.
Proto se chci ujistit zdali tato funkce skutečně funguje a případně zdali jsou některé verze kde je chyba a tím to nefunguje...
Děkuji
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Máte jistotu v regulaci výkonu přes Antenna Gain?
myslim ze to funguje dobre. Na stole tohle myslim ze neotestujes. tam bude signal pokazdy silnej
0 x
pouzivam antena gain a funguje to ok, kdyz to stlumim na 5ghz spojich tak signal klesa
0 x
teo píše:Doposud jsem nastavoval omezování výkonu přímo fixně v dB.
Známý mi poradil že to lze i jinak - automaticky přes "Antenna Gain".
Již kdysi jsem to doma na stole zkoušel a bylo mi to divné protože při nastavení různých hodnot síly antény mi obě strany ukazovali stejný údaj dBm.
Proto se chci ujistit zdali tato funkce skutečně funguje a případně zdali jsou některé verze kde je chyba a tím to nefunguje...
Děkuji
ta hodnota antenna gain je zisk anteny - utlum kabelu
Naposledy upravil(a) TOMIK dne 21 Jan 2010 22:17, celkem upraveno 1 x.
0 x
a co pravej opak? 10dB anténa a karta max do 17dB ale jenom při rate 6Mbit, při 54Mbit má karta 13dB (CM9). Počítá to i s tim? Nenastaví to pak kartu na 15dB i při rate 54Mbit?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků