SuperMicro PDSMA+ i3000
Core 2 Duo E7400
1GB RAM
2x Intel PRO/1000 82541
QoS, Mangle, NAT, FW 300/50Mbit, cca 40tis pps, 30-40%
//edit: spatny chipsety karet + cpu=opraveno
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Router z PC co protoci 500/250 Mbps ?
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Re: Router z PC co protoci 500/250 Mbps ?
Naposledy upravil(a) sub_zero dne 21 Jan 2010 00:07, celkem upraveno 2 x.
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Jirka Lazorčák
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
to me nesedi :
deska : System Bus: 1066 / 800 / 533 MHz
cpu : Intel Core2 Duo E8400 3,00GHz 6MB 1333MHz 775pin BOX
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education
- sub_zero
- Kontaktovat uživatele:
Dade_Marfi píše:to me nesedi :
mmt, radsi se kouknu presne na ten procak

//edit: E7400, sry
0 x
Jirka Lazorčák
Jirka Lazorčák
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
ty sitovky mas do PCI ... ne PCI-e ?
0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
hm skoda .. prave vyuziti pci-e me zajima ......... ty integr sitovky nepouzivas ?
0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
- sub_zero
- Kontaktovat uživatele:
Dade_Marfi píše:hm skoda .. prave vyuziti pci-e me zajima ......... ty integr sitovky nepouzivas ?
kdyz se to skladalo, byli ty pci-e celkem palka a nebyl zdaleka takovej tok jako ted..tak se slo do tech PCI, pac byla deska. Vymenilo se jen CPU. Je vyuzitej jen jeden int.ethernet jako proxy (content filtr, cache)
0 x
Jirka Lazorčák
Jirka Lazorčák
hapi: sq pravidel je tam cca 100, vic nepotrebuju, delim zateze na dalsi stroje v siti, nesnazim se vsechno udelat jednim strojem.
verzi to neni, pac na 3.10 se to chovalo podobne.
cache tomu vyznamne pomaha, predtim tam byl quad e6600 a to bylo o 25% vys zatizenim. ten xeon tomu hodne pomohl. nic jineho se nemenilo.
integrovany ether pouzivam jen jeden, zbytek karty do PCI-X, protoze s tema integrovkama to konci na 460mbitech a to je mi nanic. proste to zrejme nedava sbernice v te desce.
kaja: pouzivam Compaq NC6134 64bit PCI 1000SX, Síťová gigabitová 64bit optická karta, konektory SC, multimode. Funkční ve WinXP, linuxu, Mikrotiku.
Funguje i v obyčejné 32bit PCI sběrnici, nepotřebuje dlouhou 64bit. tech karet mam dost a semtam je prodavam po 400 kackach, kdyz nekdo chce.
integrovky nepouzivam pro snizeny vykon, viz odpoved hapimu. navic takto to mam i galvanicky oddelene, ale primarni duvod je vykon.
maxik to v postu z 14:31 trefil
pci-e sitovky nepreferuju, protoze jsou porad dost drahe a blbe se shaneji, kor s vice eth porty. jednodussi je sehnat 64bit kartu do pciX a da to taky, samozrejme ve slusne desce. v obycejne na to zapomente rovnou, nema to sanci prelezt pres nejakych 550mbit. testoval jsem toho povicero. jak desky, tak karty.
verzi to neni, pac na 3.10 se to chovalo podobne.
cache tomu vyznamne pomaha, predtim tam byl quad e6600 a to bylo o 25% vys zatizenim. ten xeon tomu hodne pomohl. nic jineho se nemenilo.
integrovany ether pouzivam jen jeden, zbytek karty do PCI-X, protoze s tema integrovkama to konci na 460mbitech a to je mi nanic. proste to zrejme nedava sbernice v te desce.
kaja: pouzivam Compaq NC6134 64bit PCI 1000SX, Síťová gigabitová 64bit optická karta, konektory SC, multimode. Funkční ve WinXP, linuxu, Mikrotiku.
Funguje i v obyčejné 32bit PCI sběrnici, nepotřebuje dlouhou 64bit. tech karet mam dost a semtam je prodavam po 400 kackach, kdyz nekdo chce.
integrovky nepouzivam pro snizeny vykon, viz odpoved hapimu. navic takto to mam i galvanicky oddelene, ale primarni duvod je vykon.
maxik to v postu z 14:31 trefil

pci-e sitovky nepreferuju, protoze jsou porad dost drahe a blbe se shaneji, kor s vice eth porty. jednodussi je sehnat 64bit kartu do pciX a da to taky, samozrejme ve slusne desce. v obycejne na to zapomente rovnou, nema to sanci prelezt pres nejakych 550mbit. testoval jsem toho povicero. jak desky, tak karty.
0 x
0 x
Jenom dodam, ze podle poslednich informaci od Mikrotiku ten system neumi rozdelit jeden proces na vice jader, je to bohuzel potvrzene ...
0 x
Lukas Kristek
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
aha, tak pak tedy vysvetli, jak to, ze vice jadrove procaky jsou na tom lepe ? a to nejen soude podle ukazatele vytizeni procaku ale soude i podle chovani masiny (pingu / prutoku / ukazovanemu vytizeni cpu)
0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
Protoze jedno jadro dela shaping a druhe routing, tedy smysl maji tak 2-4 jadra, vic ne.
(moje teorie)
(moje teorie)
0 x
Lukas Kristek
Me by spis zajimalo, jestli ten graf zatizeni procesoru je agregovany vsech jader, nebo jednoho jadra ... Nevi nekdo s jistotou ? Taky nechapu, proc nemuzou kokoti udelat ty grafy na jednotliva jadra, stejne tak jako debug ve skriptech a blby "top" ... 

0 x
Lukas Kristek
jsou agregovaný, mám to ověřený. Vůbec nezávidim těm co maji quad vytíženej na 25% protože nemůžou mít jistotu že se jim 3 jádra neflákaji a jedno to tahá samo. Ovšem samotnej průtok dat se dokáže mezi jádra docela dobře vybalancovat. Otázkou je, jestli je efektivní překlápění údajů mezi cachema jader pro operace routingu. QT ani mangle ověřený nemám, jestli se mezi jádra rozdělí.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
kdyby to tahlo jedno jadro .. tak se to bude chovat jako stroj s jednim procakem ... takze to co rikas neni tak uplne spravne, fakt se to deli mezi jadra ...
0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education