❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Verze 3.30

Oznámení a diskuse ke konkrétním verzím.
skrebon
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: Verze 3.30

Příspěvekod skrebon » 15 years ago

Hallo píše:Z 3.30 jde downgrejdnout jen na 3.25,níže ůdajně už ne.

Samozrejme že ide i nižšie a bez stratenia licencie.
0 x

Buchar

Příspěvekod Buchar » 15 years ago

skrebon píše:
Hallo píše:Z 3.30 jde downgrejdnout jen na 3.25,níže ůdajně už ne.

Samozrejme že ide i nižšie a bez stratenia licencie.

Tak to si myslim ze, neni pravda. Moje skusenost. Po downgrade z 3.25 na 3.10 nejsou videt vsechny tri interface u RB433 a to ani pres tri tecky. V hyperteminalu je videt, ze je vse nastavene spravne. V hyperteminali je videt verze 3.10 . Dodavatel po nekolika tekefonatech priznal, ze je to problem asi zpusobeny k vuli novemu cracku a proto MikroTik pristoupil na nejaky novy druh ochrany pred nim. Pod verzi 3.25 nedoporucuje downgradovat. Dodavatel to zkusi nejak udelat (zatim nevi jak) a pokud nic nepomuze, vymeni to za jina kus. Jinak v danou cvhili jsem od nej dostal tri kusy. Pro downgrade jsem se rozhodl u toho jednoho kusu proto, abych tam dal pro stable verzi 3.10. U toho jednoho kusu RB433 se mi restartoval skoro pravidelne po zhruba v peridach 6-az 10 minut. Jinak po prehrati na verzi 3.10 se behem par hrani ztratila licence ! Zitra to poslu dodavateli a uvidime. Jmeno dodavatele si necham pro sebe, ale prazaci to nejsou.
0 x
Doktoři, lékárníci a poslanci při přečtení tohoto příspěvku jsou povinni zaplatit poplatek 30,-Kč provozovateli portálu.

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

tak ještě jedno, když se upgraduje na větší verzi, tak bez problému, na následný downgrade musí člověk mít klíč kterej upgrade nechal na disku MKčka. Pokud dostanu RBčko s novou licencí, nedělám kraviny a nepudu pod 3.25. Má vůbec smysl líst pod 3.25? Osobně jsem si nevšimnul žádných změn ani na jednom ze stovky RBček v síti a verze tam jsou od 3.10 do 3.30.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

skrebon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skrebon » 15 years ago

hapi píše:tak ještě jedno, když se upgraduje na větší verzi, tak bez problému, na následný downgrade musí člověk mít klíč kterej upgrade nechal na disku MKčka. Pokud dostanu RBčko s novou licencí, nedělám kraviny a nepudu pod 3.25. Má vůbec smysl líst pod 3.25? Osobně jsem si nevšimnul žádných změn ani na jednom ze stovky RBček v síti a verze tam jsou od 3.10 do 3.30.

Súhlas, downgrade ide bez problémov-podmienka účtu na mikrotik.com. Denne downgradujem niektoré rb411 z verzíí 3.25, nakoľko mám rád v sieti len tie svoje odskúšané, aby som neriešil zbytočne týmto spôsobené problémy. Je možné, že vzniknuté problémy Buchara by úspešne odstránil /system/reset-configuration Y . Každopádne pri remote control to asi nepôjde :-)
0 x

Buchar

Příspěvekod Buchar » 15 years ago

skrebon píše:
hapi píše:.... možné, že vzniknuté problémy Buchara by úspešne odstránil /system/reset-configuration Y . Každopádne pri remote control to asi nepôjde :-)
Ale Skrebonu, tak to jsem udelal a celkem dlouho (par dni) jsem to resil z jednim z dovozcu. Nemam duvod si vymyslet.
0 x
Doktoři, lékárníci a poslanci při přečtení tohoto příspěvku jsou povinni zaplatit poplatek 30,-Kč provozovateli portálu.

iTomB

Příspěvekod iTomB » 15 years ago

Tak se zda, ze maj chybu cca od verze 3.25 +- (nezkousel jsem presne a jen moznost vyzkouseni na ruznych vysilacich).
Resil jsem ping a nevyresil (testovana i verze 4.2). Ted jsem zjistil, ze i Torch nejak blbne. RB600 s 3.24 pri prutoku 25/4M se da normalne zobrazit a zobrazuje. Na 3.30 pri cca polovine ma vykonostni problem a nezvlada zobrazovat.

Mate nekdo stejne zkusenosti?

Diky iTomB
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

já si akorát všimnul větší zátěže torchu na v4. Na >v3.24 fakt nevim.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

jarapa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jarapa » 15 years ago

Zdar, potřebuju poradit/vysvetlit:

Na RB 433AH jsem upgradoval z 3.17 na 3.30. Je to bohužel jeden z hlavních uzlů sítě (pro některé spíš síťky). Zároveň jsem přidal 2GB kartu na proxy. Firmware jsem upgradnul na 2.20. Ze začátku se to tvářilo OK, ale pak to začalo padat. Z logu jsem dostal tento výpis:

Kód: Vybrat vše

Jan/01/2002 02:00:03 system,error,critical SYSTEM -: router was rebooted without proper shutdown by watchdog timer
Jan/01/2002 02:00:03 system,error,critical SYSTEM -: router was rebooted without proper shutdown by watchdog timer
Jan/01/2002 02:00:04 system,error,critical SYSTEM -: router was rebooted without proper shutdown by watchdog timer
Jan/01/2002 02:00:04 system,error,critical SYSTEM -: router was rebooted without proper shutdown by watchdog timer

A tak dále a pak po cca 10 minutách to naskočilo. Samozřejmě jsem teď vypnul watchdog. V minulý verzi to bylo OK, ale teď? Co se změnilo? Uvidim jak to pojede, kdyžtak downgrgrade...
0 x
Jára

level

Příspěvekod level » 15 years ago

x86 C2D
pri zmene Limit-at pomoci skriptu mizi Packet Marks
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 15 years ago

hlavne na supermicro PDSMA+ tato verze po 1,5dnu vytuhla z neznamych pricin... ted tam je 2.9.51 a vse slape jak ma... predtim asi rok a pul taky v2.9x a bez jedineho problemu.............
0 x
Jan Ptáček

reset

Příspěvekod reset » 15 years ago

net.work píše:hlavne na supermicro PDSMA+ tato verze po 1,5dnu vytuhla z neznamych pricin... ted tam je 2.9.51 a vse slape jak ma... predtim asi rok a pul taky v2.9x a bez jedineho problemu.............

chybu bych nevidel ve v3.30 , beha mi to na x86 masinach az nejaky ten mesic a v pohode
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 15 years ago

ano, na druhem supermicro (jiny board) mi taky bezi OK...
0 x
Jan Ptáček

reset

Příspěvekod reset » 15 years ago

a nastaveni mas na obou shodne ? nat, sq, tq, ...... ?
me tohle delaly nektere predchozi verze, nasiny identicke (x86 , dualCore) , ale masina s nastavenym natem se kousala, az v3.28 je tam stable
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

TOMIK

Příspěvekod TOMIK » 15 years ago

Tak jsem chtěl povýšit na 3.30 a vypsalo mi toto ma 433 setkal jse někdo s tím těd je tam 2.25

Obrázek
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 15 years ago

asi špatný kontrolní součet. Stáhni to znovu. Pokud ani potom nepůjde tak stažení přes torrenty
0 x