❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Monitorovanie rychlosti kazdej IP + graf

Návody a problémy s konfigurací.
dodo

Monitorovanie rychlosti kazdej IP + graf

Příspěvekod dodo » 15 years ago

Neviete mi poradit ako najlepsie monitorovat aktualnu rychlost UP aj DOWN pre PC v sieti? Popr. ci je vobec Online? Pouzivam RB 750.
Zaroven neviem ako docielit, aby sa mi ties generoval graf pre kazdu IP resp. PC.

Dakujem za rady.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

máš dvě možnosti, buď přes SQ který pak dělá grafy na webu routerboardu a nebo na jinym počítači kterej to bude z RBčka tahat a kreslit.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

dodo

Příspěvekod dodo » 15 years ago

hapi píše:máš dvě možnosti, buď přes SQ který pak dělá grafy na webu routerboardu a nebo na jinym počítači kterej to bude z RBčka tahat a kreslit.

Ked to nahadzem do SQ len koli monitoringu ale pouzivam na celu skupinu IP QT, tak s tym nepokazim nic alebo ano?
Som to skusil, ale graf nekresli pokial ma nastavene Unlimited. A ked mu nastavim nejaku rychlost, tak to vtedy ide. Ale potom nemozem zas pouzivat asi QT, ked uz v SQ je nastavena rychlost.
Naposledy upravil(a) dodo dne 06 Jan 2010 10:51, celkem upraveno 1 x.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

nemělo by to nic udělat, nastav u každýho SQ limit 100Mbit a neměl by bejt problém.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků