❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
podivný problém.....
podivný problém.....
Zdravím....Mám takovýto problém.Na síti mám několik RB které mají IP v rozsahu 10.0.10.x.tři jsou páteřní a zbytek jsou jako klientské .Klientská PC mají rozsah IP 192.168.1.x.Já se ale ke všem RB nemohu připojit přes IP ale pouze přes MAC.Pokud jim změním IP na jiný rozsah,spojení přes IP i bandwidth testy na ně fungují ale pa nějakém čase nastane stejný problém.Na vše RB mám verzi mikrotiku 4.1 a jedná se o RB 433 a 411.Věděl by někdo v čem může být problém?
0 x
Asi by bylo fajn trochu podrobněji rozepsat logickou topologii te site. Jestli jsou ty paterni AP mezi sebou v bridge, nebo je to cely routovany, v jakych modech mas ty radia apod 

0 x
sorry,jasně....je to vše v bridgi.něco je v nstreme a jsou nastaveny AP bribge a station wds
0 x
Zacal bych tim, ze bych zrusil wdska a vse dal do modu station a routoval to, pripadne NAToval (u tech klientu). Davej pozor na brany a na spravne prirazeni IP adres jednotlivym interfacum. Jinac me ted nic nenapada. Jestli chces, tak mi posli nakres te site a ja Ti poslu moje reseni, navrh, jak bych to asi videl.
P.S. BTW, jestli pouzivas statický WDS a vytvaris pro kazdy WDS spoj novej WDS interface, tak ho hlavne nepridavej v bridge/ports do bridge, tam se prida sam, podle toho jak nastavis v interface/wireless/wds hodnotu wds default bridge
P.S. BTW, jestli pouzivas statický WDS a vytvaris pro kazdy WDS spoj novej WDS interface, tak ho hlavne nepridavej v bridge/ports do bridge, tam se prida sam, podle toho jak nastavis v interface/wireless/wds hodnotu wds default bridge

0 x
s tím bridgem je mi to jasné,nepřidávám ho do ports.Ono to normálně fungovalo ale až teť to začalo dělat tyhle podivné věci.Napiš mi mail,pošlu ti nějaké schéma té sítě a nechám si poradit jak to proroutovat.
0 x