zdravim, nema niekto skusenost s touto hrackou?
http://www.wifiprofi.cz/p363-superserve ... 2ddr2-667/
zaujimal by ma vykon, k comu sa to da prirovnat a pod...
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
SuperServer 5015A-H mini1U, Atom330
by mě zajímalo, kde atom330 vzal 4 jádra to jenom tak na okraj. Co od toho očekáváš? Nálepku supermicro? Podívej se na desku. Ty nejhorší ethernety co se snad daji použít. RTL 8111C. Chipset co už měl bejt dávno zapomenutej z desktopu. Nechci tě strašit ale je to obyčejný PC s atomem stokrát jinak. Jediná útěcha je že ty ethernety maji na konci GR takže můžeme předpokládat že to nebude desktopová serie. Ovšem musim říct že na tom neni nic co by mohly zkazit takže to špalat bude a topit taky když to má obyč chipset.
By mě zajímalo, kdy dojdou intelu skladový zásoby 945 chipsetů.
By mě zajímalo, kdy dojdou intelu skladový zásoby 945 chipsetů.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Nevim co se ti nelibi na 945ce chipsetu... pod MT 100% stable....... Jinak ten atom umi hyperthreading... nevim jak pod MT ale windows vidi jakoby 4 fyzicka jadra... vyzkouseno
0 x
Jan Ptáček
S vykonem to asi nebude moc zhave. Je to (asi ( 4 jadra?! )) klasicky Atom 330.
Zajimava je snad jen ta cena. Za 7700 nesezenes ani neznackovou desku v Case (http://www.ispshop.cz/index.php?main_page=index&cPath=3).
Zajimava je snad jen ta cena. Za 7700 nesezenes ani neznackovou desku v Case (http://www.ispshop.cz/index.php?main_page=index&cPath=3).
0 x
Jak se tak divam na google, tak ty 4 jadra jsou asi nejaky preklep.
0 x
vim co je HT. Vidí 4 jádra, ovšem všechny 4 jsou virtuální nad dvěmi fyzickými takže to je dual core ne quad core jak píšou takže žádný 4 jádra, jsou tam jenom 2 jádra. HT je technologie pro zefektivnění procesoru při zpracování více nezávislích vláken tím, že systém plánuje vlákna pro obě virtuální jádra a procesor to zpracovává jedním a protože dostává nezávislí thready, tak je může naskládat za sebou a případně zpracovat mimo pořadí nebo dokonce když jedno vlákno na něco čeká tak zpracovat druhý. Moc to nepřináší a mate to plánovač procesů i když u atomu to podle mích zkušeností na woknech zefektivňuje rychlost a to sakra dost ovšem na routeru to může bejt naopak tak jako na některých aplikacích pod woknama kde se občas stane, že to výkon spíš ztrácí. Ovšem nepřine se to 2x výkonu. Nepřinese to ani polovinu výkonu navíc. Teda spíš záleží na optimalizaci aplikace a možnost ject více vlákny a těch moc neni. HT byl původně pro P4 kde byla obrovsky dlouhá fronta instrukcí čekajících na zpracování a takhle to trochu zefektivnily.
0 x
super... a k comu sa to da prirovnat? skusme napriklad k rb1000. o kolko je to vykonnejsie? 2x? 3x? alebo zhruba na tej istej urovni?
co sa tyka sietoviek, tie by sa dali nahradit dvojportovym intelom zhruba za 100 eur a to je uz ine kafe
co sa tyka sietoviek, tie by sa dali nahradit dvojportovym intelom zhruba za 100 eur a to je uz ine kafe
0 x
odhaduju že tenhel dual core bude tak 4x výkoněší a 2x na jádro. PowerPC procesory jsou trochu líný ovšem záleží co budou dělat protože routing daji dost, určitě víc než atom, ale když k tomu přidáš pár pravidel, pude do kytek a atom zvítězí.
0 x
-
zitra me jeden kousek prijde, pristane na dom debian s bind 9kou.. muzu udelat nejake testy staci poslat link na sw
0 x
Stanislav Hrncir píše:zitra me jeden kousek prijde, pristane na dom debian s bind 9kou.. muzu udelat nejake testy staci poslat link na sw
supeeer presne o tomhle taky premyslim i o stejnem pouziti... ty testy by se moooc hodili

0 x
Jan Ptáček
Stanislav Hrncir píše:poslat link na sw
router os, hlavne vypocetny vykon... ci to napr. zvlada 50/15 mbit datovy tok a zhruba 1000 pravidiel v mangle
0 x
-
mato1 píše:Stanislav Hrncir píše:poslat link na sw
router os, hlavne vypocetny vykon... ci to napr. zvlada 50/15 mbit datovy tok a zhruba 1000 pravidiel v mangle
uz na tom beha debian s bindem nicmene jakykoli test muzu pustit, htop ukazuje "4" jadra tak uvidime jak se to bude tvarit ve vysledku, patrne je to zpusobene skrze HT, jinak to co rikas v routeros si myslim ze bezproblemu zvladne!
co do hw tak ethernety jsou RTL8169 tzn standard, v porovnání s athlonem 1.6GHz v soc. 754 jednojádro je to cca 2.3x RYCHLEJŠÍ
- Přílohy
-
- nový-1.jpg
- mikrotik 4.3 inside
- (124.39 KiB) Staženo 1816 x
0 x
Ten test v UDP má o něčem vypovídat? Moje stará zdechlá P3/733 dá 900Mbit takže je bez ždibínku stejně rychlá jak ten atom? ;)
Taky jeden alix 1C1 mě tu dává 890Mbit :))
Taky jeden alix 1C1 mě tu dává 890Mbit :))
0 x
-
Leeonek píše:Ten test v UDP má o něčem vypovídat? Moje stará zdechlá P3/733 dá 900Mbit takže je bez ždibínku stejně rychlá jak ten atom?![]()
Taky jeden alix 1C1 mě tu dává 890Mbit)
nevypovídá o ničem ale všiml sem si, že hodně lidí ho používá tady na fóru, tak ať mají radost, nechce se me věřit že by ho nakonec nechtěl někdo udělat, proto sem taky říkal ať si někdo vymyslí linuxový benchmark schopný práci v konzole a rád udělám
jinak server sem kupoval v jednom kousku a za cenu cca 4700 s dph v asbisu
0 x
ty ethernety jsou opravdu RTL8169? Pac na asbisu v popisu uvadeji RTL8111C s kteryma jsem mel ne zrovna dobre zkusenosti...
0 x
Jan Ptáček