Nazdarek..
je nejak mozne plnit adress list ip adresami ktore su pripojene za bezdratovim klientom?? ukazuje sa to ako LAST IP
bolo by jedno ci su z dhcp alebo napevno...
dik
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Adress list- plnenie
Dej si do scheduleru toto:
Spoustej to jak casto chces (xx:xx...... je mac adresa pripojeneho klienta)
Zobrazovat se ti tam budou ale jak pripojene IP, tak IP na ktere se ten clovek diva, spust si to a uvidis, me to jede na 3.13 ale nepouzivam to, jednodussi je:
toto si spoustim na routeru a na webserveru ve svem systemu si to rozparsuju do databaze a mam to v ni ulozene
Kód: Vybrat vše
:local f [/interface wireless registration-table find mac-address=xx:xx:xx:xx:xx:xx];
:local a [/interface wireless registration-table get $f last-ip];
/ip firewall address-list add address=$a list="wireles"
Zobrazovat se ti tam budou ale jak pripojene IP, tak IP na ktere se ten clovek diva, spust si to a uvidis, me to jede na 3.13 ale nepouzivam to, jednodussi je:
Kód: Vybrat vše
/ip arp print file=arptabulka
toto si spoustim na routeru a na webserveru ve svem systemu si to rozparsuju do databaze a mam to v ni ulozene
0 x
Dakujem, funguje to...
len mi nejde do hlavy preco sa tam budu ukladat aj ip na ktore sa pozera_??
0 x
Zbojnik píše:Dakujem, funguje to...
No ono zalezi, kterou wifinu takto budes sledovat, jestli privodni kartu pro AP, wifiklienty atd, muze se ti tam objevovat treba ip tvoje, pokud mu vlezes do nastaveni wifiny, pokud na nej budes pingat, na privodni karte pro APecko zase uvidis vsechny IPecka, ktere tama prolezou obema smery, to znamena klientske IPecka, ale i IPecka na ktere se ti klienti divaji, tedy napr. IP - seznamu, googlu atd atd.
0 x
Ajfel píše:Dej si do scheduleru toto:Kód: Vybrat vše
:local f [/interface wireless registration-table find mac-address=xx:xx:xx:xx:xx:xx];
Zobrazovat se ti tam budou ale jak pripojene IP, tak IP na ktere se ten clovek diva, spust si to a uvidis, me to jede na 3.13 ale nepouzivam to, jednodussi je:Kód: Vybrat vše
/ip arp print file=arptabulka
:local f [/interface wireless registration-table find mac-address=00:15:6D:E8:DC:17];
mam toto ale nejde mi to co tam mam zle
0 x