❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Verze 4.2
What's new in 4.2:
*) fixed problem - RB450G ethernet did not work if one of the ports was disabled;
*) fixed ethernet of RB433 with switch chip IP175D;
*) fixed route attribute problem;
*) fixed route next-hops falling under multiple connected routes;
*) fixed problem - RB450G ethernet did not work if one of the ports was disabled;
*) fixed ethernet of RB433 with switch chip IP175D;
*) fixed route attribute problem;
*) fixed route next-hops falling under multiple connected routes;
0 x
Me uplne zmizela a nemam ji zazalohovanou
Jen tu starou. Tak jsem ji tam dal a jsem jen na v3 upgrade
a navic se cely ten router nejak podelal, takze hezky vecer s nastavovanim.

0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
jeste tu mam jednu starsi testovaci RB532 tak jsem testnul z 3.22 ---> 3.30 ---> 4.2 a vše OK
0 x
Nevite nekdo kdy ma vyjit 4.3?Slibili mi tam nejaky fix ...tak uz se nemuzu dockat 

0 x
Petr S.
CANOPA píše:Nevite nekdo kdy ma vyjit 4.3?Slibili mi tam nejaky fix ...tak uz se nemuzu dockat
A copa Ti slíbili pěknýho? Ale znáš to...slibem neurazíš!
0 x
oprava traffic flow....ktera sbirala data pouze kdyz data mikrotikem prochazela. spravne se data maji sbirat i z samotneho portu ..napr mirror port na cisco switchi.To tam neslo, ted to pry opravi a bude to tam.
Tak jsem si chtel jen ujistit...do kdy budu čekat;-)
Tak jsem si chtel jen ujistit...do kdy budu čekat;-)
0 x
Petr S.
já bych spíš rád, aby mikrotik ukazoval vytížení jednotlivých jader a ne průměru všech což nevypovídá o ničem.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
tam zkus neco dobastlit nejaky monitorovaci soft ...pred nedavnem tu preci nekdo daval navod jak se dostat do podkladoveho linuxu..tak si tam neco dodelej.
0 x
Petr S.
soucez píše:Upgrade z verze 4.1 na 4.2 PC router SuperMicro nenajel. Vytuhnul!
Takže jsem dneska laboroval a ve skutečnosti po upgradu na 4.2 full packages to na Supermicru desce přestane vidět oba gigabitové ethernety! A zjistil jsem, že když tam nenahraju balíček "XEN" tak to normálně najede a oba ethernety to vidí.
Nějak je s tím i spojenej balíček MPLS. Ten po odinstalování XENu taky zmizí a zůstane ve FILES.
Nevíte k čemu je balíček a funkce XEN ?
0 x
Xen je na virtualizaci..je mozne ze ten balicek je se starsi verzi jadra, kde neni driver pro to tvoje Supermicro
0 x
RAket píše:Xen je na virtualizaci..je mozne ze ten balicek je se starsi verzi jadra, kde neni driver pro to tvoje Supermicro
Aha. Díky. Na virtualizaci prdím

0 x
Blbne dynamicke routovani...
Routy naskoci pak zase zmizi a zase naskoci v ruznych intervalech...
Návrat na 3.30
Routy naskoci pak zase zmizi a zase naskoci v ruznych intervalech...

Návrat na 3.30
0 x