❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
presmerovanie na lokalny web
presmerovanie na lokalny web
Je mozne nejak v MK nastvit aby kazdy klient ktory si otvori nejaky browser bol presmerovany najprv na nejaky konkretny web? (ten web je v LAN)
0 x
jany píše:Je mozne nejak v MK nastvit aby kazdy klient ktory si otvori nejaky browser bol presmerovany najprv na nejaky konkretny web? (ten web je v LAN)
Tlacitko HLEDEJ a zkus tam zadat slova jako NEPLATIC nebo REKLAMA , nebo proste presmerovani na web server, budes se divit, kolik toho najdes
0 x
Nieco som nasiel, ale je to na vonkajsiu IP a funguje to tak, ze klient je vzdy presmerovany na tu IP. Ja by som chcel aby bol presmerovany len na tu IP (v LAN) prvi krat po otvoreni browsera (akokeby ju mal nastavenu ako domovsku stranku)
0 x
jany píše:Nieco som nasiel, ale je to na vonkajsiu IP a funguje to tak, ze klient je vzdy presmerovany na tu IP. Ja by som chcel aby bol presmerovany len na tu IP (v LAN) prvi krat po otvoreni browsera (akokeby ju mal nastavenu ako domovsku stranku)
No tak to ti neporadim, to mozna pujde pres hotspot(nemam zkusenosti) nebo pomoci radiusu, ale jinak asi nijak nepoznas, kdy poprvni otevreli prohlizec, leda muzes scriptem mazat addresslist vzdy o pulnoci a pokud tam v tom addresslistu clovek neni, presmeruje ho to a prida do addresslistu, pak se mu to uz nebude zobrazovat az zase po pulnoci.
0 x
-
pujde to stejnym zpusobem jako jsou vyse uvedene priklady, akorat do toho budes muset zapojit adres list, a kdyz bude dany uzivatel v listu tak uz ho to tam nepresmetuje ...
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji
az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

Robil som to podla tychto pravidiel viewtopic.php?f=3&t=1171&st=0&sk=t&sd=a&hilit=reklama#p12303
Dufam, ze som nic nedodrbal u mna to teda vyzera tak
potom som pridal tento skript
a nastavil som ho aby mazal address list kazdych 2min (to na odskusanie ako to funguje)
Presmerovanie som dal na google (tiez len na odskusanie (presmerovanie na google funguje, ale napr na 192.168.1.5 kde bezi web uz nefunguje)).
Ako sa to chova....
Do Address listu netreba nikoho pridavat, kto je on-line, tak ho tam hodi dinamicky.
Takze po 2min sa address list vymaze (testujem to zatial na svojich dvoch PC) a funguje to vselijako.
Podla mna , ak je address list prazdny, tak IP ktora sa chce cez browser konektnut na nejaku stranku, tak najprv by mala byt presmerovana na google (74.125.77.104) potom by sa adresa klienta mala zapisat do address listu a potom napr. po refreshi by mala nabehnut pozadovana stranka, ktoru chcel klient. Address list sa potom znova vymaze po takom case ako je nastaveny a kolobeh sa opakuje.
Niekedy to tak funguje a niekedy nie. Sedim pred address listom a pozeram sa, ze PC, ktory nenavstivil ziadnu stranku, tak bol pridany do address listu (sice browser bol spusteny). zatial co na inom PC som sa snazil pripojit na rozne stranky, tak som do address listu nebol pridany, stale som sa nemohol dostat z google.com az ked som si dal nieco cez google vyhladat, takze je to taka 40-50%na spolahlivost ....
A neviem preco to nefunguje s lokalnou adresou 192.168.1.5
Dufam, ze som nic nedodrbal u mna to teda vyzera tak
Kód: Vybrat vše
;;; neplatici
chain=srcnat action=src-nat to-addresses=74.125.77.104 to-ports=80
protocol=tcp src-address-list=!neplatici dst-port=80
chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=74.125.77.104 to-ports=80
protocol=tcp src-address-list=!neplatici in-interface=ETH2_LAN-KLIENTS
dst-port=80
chain=forward action=add-src-to-address-list tcp-flags=fin protocol=tcp
src-address-list=!neplatici address-list=neplatici
address-list-timeout=0s in-interface=ETH2_LAN-KLIENTS dst-port=80
potom som pridal tento skript
Kód: Vybrat vše
/ip firewall address-list remove [/ip firewall address-list find list=neplatici]
a nastavil som ho aby mazal address list kazdych 2min (to na odskusanie ako to funguje)
Presmerovanie som dal na google (tiez len na odskusanie (presmerovanie na google funguje, ale napr na 192.168.1.5 kde bezi web uz nefunguje)).
Ako sa to chova....
Do Address listu netreba nikoho pridavat, kto je on-line, tak ho tam hodi dinamicky.
Takze po 2min sa address list vymaze (testujem to zatial na svojich dvoch PC) a funguje to vselijako.
Podla mna , ak je address list prazdny, tak IP ktora sa chce cez browser konektnut na nejaku stranku, tak najprv by mala byt presmerovana na google (74.125.77.104) potom by sa adresa klienta mala zapisat do address listu a potom napr. po refreshi by mala nabehnut pozadovana stranka, ktoru chcel klient. Address list sa potom znova vymaze po takom case ako je nastaveny a kolobeh sa opakuje.
Niekedy to tak funguje a niekedy nie. Sedim pred address listom a pozeram sa, ze PC, ktory nenavstivil ziadnu stranku, tak bol pridany do address listu (sice browser bol spusteny). zatial co na inom PC som sa snazil pripojit na rozne stranky, tak som do address listu nebol pridany, stale som sa nemohol dostat z google.com az ked som si dal nieco cez google vyhladat, takze je to taka 40-50%na spolahlivost ....
A neviem preco to nefunguje s lokalnou adresou 192.168.1.5
0 x
Pozor, do addresslistu ti to muze pridat treba avast, ktery se snazi zjistit aktualizace
Musis pouzit dva addreslisty jeden na cca 5vterin a druhy na casovy usek, jak casto chces, aby se to lidem zobrazovalo.
Musis pouzit dva addreslisty jeden na cca 5vterin a druhy na casovy usek, jak casto chces, aby se to lidem zobrazovalo.
0 x
na konci tej stranky su tie pravidla viewtopic.php?f=3&t=1171&st=0&sk=t&sd=a&hilit=reklama&start=15 len nechapem ako tam mozem dat 2 rozne address listy ?? aj ostatny to nejak nepochopili 

0 x