❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

CM 9 divné chování při regulaci výkonu ...

Návody a problémy s konfigurací.
teleport
Kontaktovat uživatele:

CM 9 divné chování při regulaci výkonu ...

Příspěvekod teleport » 19 years ago

Zdravím mam cm9 asi 4 v síti a pokuï zadám u ni vykon teda přesněji třeba nastavím výkon 10 dbm tak se začně divne chovat apár zařízení odpojí neví někdo čím to jakou vůbec rebulaci zvolit je tam

car rated , manual , all radex fixed

doplním že používám 2,4 Ghz

a ještě dotaz toto nastavení u karty se dělá jen u 5 Ghz že u 2,4 to nemá ani cenu nebo má popřípadě co to znamená to nastavení

Obrázek

díky za odpověd.
Naposledy upravil(a) teleport dne 16 May 2006 07:40, celkem upraveno 3 x.
0 x

aj_rade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod aj_rade » 19 years ago

zdravim,

mne to taky delava, ze po case proste zacne nektera AP klientu odpojovat (dokonce i ty, co maji velmi dobry signal, napr. -59dBm)...pomuze zmena kanalu ci na delsi dobu disable wlan...
Zeptam, tohle ti nedela, kdyz nemas tu regulaci, resp. kdyz tam nic nenapises ???
Rada
0 x

teleport
Kontaktovat uživatele:

aj_rade píše:zdravim,

mne to taky delava, ze po case proste zacne nektera AP klientu odpojovat (dokonce i ty, co maji velmi dobry signal, napr. -59dBm)...pomuze zmena kanalu ci na delsi dobu disable wlan...
Zeptam, tohle ti nedela, kdyz nemas tu regulaci, resp. kdyz tam nic nenapises ???
Rada

kdyz mam vykon na default je to v pohode bez problemu
0 x

aj_rade
Kontaktovat uživatele:

a v tom poličku antenna gain necháváš tu 0 ?
0 x

teleport
Kontaktovat uživatele:

aj_rade píše:a v tom poličku antenna gain necháváš tu 0 ?

jestli je to na me tak ne s tímto nastavením na obrazku jsem nehybal právě se ptám zda je to pro 2.4 Ghz nebo 5 Ghz připadá mi to spíš pro 5 Gz
0 x

teleport
Kontaktovat uživatele:

teleport píše:Zdravím mam cm9 asi 4 v síti a pokuï zadám u ni vykon teda přesněji třeba nastavím výkon 10 dbm tak se začně divne chovat apár zařízení odpojí neví někdo čím to jakou vůbec rebulaci zvolit je tam

car rated , manual , all radex fixed

doplním že používám 2,4 Ghz

a ještě dotaz toto nastavení u karty se dělá jen u 5 Ghz že u 2,4 to nemá ani cenu nebo má popřípadě co to znamená to nastavení

Obrázek

díky za odpověd.

dnes jsem vyškoušel to že jsem dal v nastavení karty vykon 18 dbm což by mělo být defaultní nastavení výkonu karty nebot má podle manuálu CM9 výkon 18 dbm a překvapilo mě to že stejně to po nastavení te samé hodnoty co ma v defaultu odpojilo par lidí není to dívně.

p.s je zajímavé že tohle ještě nikdo neřešil nebo neche řešit tak nevým že by nikdo nereguloval výkon svých karet ....
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 19 years ago

Ale reguluje, pokud jedeš se špatnou viditelností nebo nevyhovujícíma anténama u klientů (případně přes stromy) tak se nediv že když dáš výkon na 10 db místo defaultu (16) tak že ti odpadají lidi. Měnils karty? Měnils antény? Měnils kabely? Neměnil? tak se nediv že se z tebou nechce nikdo bavit a nebo ti neodpovídá, tohle je totiž základ "první pomoci bezdrátu". Teï si to neber osobně ale je tu opravdu hodně dotazů a problémů s bezdrátama, každý si totiž udělá nějaký spoj, po čase nebo rovnou se mu tam měco podělá a jediné na co se zmůže je že vyhulí kartu naplno a nebo přehodí kanál, pokud problémy nezmizí, sedne ke komplu a "mám problém".

Card rated - jeden na defaultní výkon karty (podle kmitočtu 16-17db)
Manual - nastavíš pro každou rychlost i odpovídající sílu vyzařování
all rated fixed - vyzářený výkon pro všechny rychlosti.
0 x

aj_rade
Kontaktovat uživatele:

nevim, nevim, ja osobne sem taky tvrdil, ze to je signalem...jenze mi to odpojuje, obcas...i klienty v perfektnim signalem...a pritom maji AP se stejnym chipsetem jako lidi, kteri jedou stable....mozna mam spatnou CM10...kdo vi, jeste sem ji nemenil, zkusim..

Leeonek: Tobe to nedela? Je fakt, ze na jinych mk tyto problemy nemam..nejspis to bude zarusenym okolim, protoze je v okoli hodne dalsich Ap jinych ISP :roll:
0 x