❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Vynechani lokálniho traficu

Návody a problémy s konfigurací.
Olda123

Vynechani lokálniho traficu

Příspěvekod Olda123 » 16 years ago

Zdravim , potreboval bych poradit jak vynechat LAN trafic (ze dvou lan portu routeru ) ze SQ . jednoduse chci aby bylo mozne nezapocitat tam ten traffic nebo aby prosel nejakou zvlast vytvorenou SQ a tam se zapocital (a omezil ) ,ale nijak by to neovlivnilo SQ pro net .Doufam ze to chapete :D
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

tohle asi v SQ neuděláš, pokud bys měl QT, nastavíš aby ti značkoval konkrétní ip adresu ale dst nastavíš s negací pro rozsah 192.168.x.x. Tudíž co pujde na vnitřní rozsah, nebude značkováno, tudíž ani omezeno
0 x

Olda123

to vim , ale musel bych predelat cele omezovani (a to je na vykend pri tolika zaznamech)
0 x

jarapa
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jarapa » 16 years ago

Podle mě to jde udělat velmi jednoduše - zadáš na položce advanced u SQ pouze ten Interface přes kterej jede internet. Dej vědět jak to dopadlo...
0 x
Jára

Leeonek

jarapa píše:Podle mě to jde udělat velmi jednoduše - zadáš na položce advanced u SQ pouze ten Interface přes kterej jede internet. Dej vědět jak to dopadlo...

No zase tak lehce to udělat nejde, první si to zkus co to udělá a pak piš :) Necháme se překvapit co tady Olda řekne až to testne ;)
0 x

jarapa
Kontaktovat uživatele:

Leeonek píše:No zase tak lehce to udělat nejde, první si to zkus co to udělá a pak piš :) Necháme se překvapit co tady Olda řekne až to testne ;)

Máš pravdu.. nejde... teda trochu jde... ale obráceně - označíš kam to jde, nikoliv odkud. Dál to ale odzkoušený nemám
0 x
Jára

Leeonek

jarapa píše:Máš pravdu.. nejde... teda trochu jde... ale obráceně - označíš kam to jde, nikoliv odkud. Dál to ale odzkoušený nemám

Jojo, jako funguje to, ale otočí se ti up a down, což mě kdysi, když sem používal SQ dost vadilo :) teďka už si můžeš zobrazit co potřebuješ, ale dřív, když to nešlo, se ti prostě neukazovali ip adresy kterých se to týkalo, když jsi chtěl zjistit kdo že pořád tak tahá, musel jsi rozkliknout queue a podívat se :)
0 x

jarapa
Kontaktovat uživatele:

Leeonek píše:Jojo, jako funguje to, ale otočí se ti up a down, což mě kdysi, když sem používal SQ dost vadilo :) teďka už si můžeš zobrazit co potřebuješ, ale dřív, když to nešlo, se ti prostě neukazovali ip adresy kterých se to týkalo, když jsi chtěl zjistit kdo že pořád tak tahá, musel jsi rozkliknout queue a podívat se :)

No nejsem si úplně jist jestli jsme Oldovi zodpověděli co chtěl vědět... Já jsem to testoval - to co jsem radil, a jak říkám funguje to obráceně, ale ne tak přesně jak popisuješ ty. Mě to chodí tak že musím napsat vnitřní interface a pak to počítá uvnitř sítě, což on nechce. Kdž dám vnější interface, tak mi to taky nefachá. To že to obrátí in a out se mi nepotvrdilo...

Můžeš to prosím popsat víc jak jsi to myslel?
0 x
Jára

Olda123

to jsem samo zkoušel hned na začátku . jenže kdyz dam rozhrani na kterem je inet tak me to nemeri nic , je to uz za maskaradou takze tim rozhranim jedou jenom spojeni s verejnyma ip . mikrotik mam 3.20 . spis mi jde o tom jestli nejde treba nejakym zapisem do firewallu obejit aby se ty packety ani nedostali do SQ . proste aby jenom hopsnuly do vedlejsiho interface , ale zaroven aby se to routovalo (bridge nechci)
0 x

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 16 years ago

jeste to resis, nebo jsi to uz nejak poresil ? ja nevim jeslti Mtik dela nejdriv SQ, nebo QT, ale v QT to amm udelany obracene.. ja znackuju provoz vsech IP kterej jde z lan na lan a funguje to tak OK.. :-)
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

jarapa
Kontaktovat uživatele:

rouchi píše:jeste to resis, nebo jsi to uz nejak poresil ? ja nevim jeslti Mtik dela nejdriv SQ, nebo QT, ale v QT to amm udelany obracene.. ja znackuju provoz vsech IP kterej jde z lan na lan a funguje to tak OK.. :-)

Pořešil jsem to přes QT. Markování paketů je sice taky řešení, ale já udělal to QT.
0 x
Jára