❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nefungují QUEUES po reklamaci

Návody a problémy s konfigurací.
Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Nefungují QUEUES po reklamaci

Příspěvekod Petr S. » 16 years ago

Zdravím,

nedávno jsem posílal svůj RB na reklamaci a když se mi vrátil, tak mi po nahrání konfigurační zálohy přestaly fungovat Simple Queues. Předtím normálně fungovali. Zkoušel jsem i vytvořit nový čítač, ale také nenačítá. Nemáte někdo tušení, kde by mohla být zrada? Konfigurace by měla být naprosto stejná, jako předtím. Přijde mi ale to rozhraní teď trošku inovované - možná nová verze firmware ?

Díky.

PS
0 x
..:: DobraSit.cz ::..

colombo

Příspěvekod colombo » 16 years ago

Psalo se tady o tom.
V RouterOS verze 3.x nesmíš mít nastavenou rychlost na UNLIMITED - protože pak to nepočítá přenesená data.
Nastav si tam nějakou konkrétní hodnotu rychlosti, a snad to už pojede.
0 x

mashinepistole2

Příspěvekod mashinepistole2 » 16 years ago

Ak tam mas bridge , tak treba zaskrtnut v setting, Use IP firewall , mk3,x .
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

můžu se zeptat proč jsi routerboard reklamoval?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

No, tak mi to nejede, i po nastavení hodnot to nepočítá. Občas se tam sice objeví nějaký průtok dat, ale je toho strašně málo na to, aby to bylo reálné. Od včerejška mi to načetlo sotva dva mega.

Bridge vytvořený mám. Ale to zaškrtávátko nemůžu najít... :| Jde mi ale hlavně o to, aby se načítala data klientů, kteří jsou připojeni přes Wi-Fi.

Reklamováno to bylo kvůli tomu, že na zařízení přestal fungovat jeden z ethernetových portů.
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 16 years ago

Petr S. píše:No, tak mi to nejede, i po nastavení hodnot to nepočítá. Občas se tam sice objeví nějaký průtok dat, ale je toho strašně málo na to, aby to bylo reálné. Od včerejška mi to načetlo sotva dva mega.

Bridge vytvořený mám. Ale to zaškrtávátko nemůžu najít... :| Jde mi ale hlavně o to, aby se načítala data klientů, kteří jsou připojeni přes Wi-Fi.

Reklamováno to bylo kvůli tomu, že na zařízení přestal fungovat jeden z ethernetových portů.

Zaskrtavatko je v polozce winboxu BRIDGE kde na karte BRIDGE je nahore tlacitko SETTINGS, to stiskni a tam najdes to zaskrtavatko USE IP FIREWALL
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

OK, dík. A co to zaškrtávátko vlastně způsobí?
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Zaškrtnuto, ale pořád nic moc.
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 16 years ago

Hmmm, to je tezko, malo popisu. Asi chyba mezi klavesnici a zidli ;)
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Myslíš? :wink:

Podotýkám ještě jednou, že RB je nastaven úplně stejně, jako před tou reklamací - nastavení je totiž obnoveno ze zálohy. A předtím to chodilo...
0 x

hapi

tak to bude možná tim. Backup je dělanej na jedno a to samí zařízení pokud se nepletu a jestli ti poslaly jiný, tak nemusí fungovat.
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Já už zkoušel ty fronty vytvořit znovu, ale je pravda, že jsem to nezkoušel s těmi nastavenými omezeními rychlosti. Jinak to omezení je ekvivalentní na první záložce, tak i na druhé? Nemám teď u sebe přístup na RB, tak to pak vyzkouším. Jinak to USE IP FIREWALL, co to vlastně provede?
0 x

hapi

začnou se uplatňovat pravidla i na data co tečou v bridge. Teda pravidla v ip / firewall. Osobně bych SQ nepoužíval. Je to dělaný na jednoduchý omezování. Koukni schválně na nějakej záznam školení o QoS k mikrotiku. Tam se SQčkem vůbec nezajímaji a vědí proč to dělaji.
0 x

hapi

jako bejt tebou, tak si na mangle nacpu nějaký pravidla a koukám, jestli tudy něco proteče. Pak bych si udělal v QT nějakej strom a provázal marky mangle s qt.
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Dají se ty záznamy školení někde shlédnout? To by bylo super, už dlouho se na nějaké chci osobně vypravit, ale pořád se mi nepoštěstilo...
0 x