❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

prowax vs jirous

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Leeonek

Re: prowax vs jirous

Příspěvekod Leeonek » 15 years ago

Obrázek

cena této jejich antény je poloviční, přivádí mě to k úvaze, zdali ty antény na obrázcích o příspěvek výš, nejsou každá ručně dolaďované, odpovídal by tomu i poněkud bastloidní vzhled zářiče. Přecejenom, pokud potřebuješ anténu trochu "doupravit" tak s plošňákem toho moc neuděláš...
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

nějak bych neřešil jak vypadá vevnitř: Má jiná anténa PSV1,2? ne. Tak co řešíš? To že se ti nelíbí vevnitř přece vůbec nic neznamená, parametry má řekl bych vyjímečný oproti těm bastlům co prodávaji ostatní výrobci.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

RAket

Příspěvekod RAket » 15 years ago

skrebon píše:
Dade_Marfi píše:no me stacilo zapujceni sektoru : http://www.proboxshop.cz/56ghz-panelova ... p-241.html
a vim, ze uz od nich nechci nic ani videt ;)

http://www.prowax.cz/cz/pwpan5614

Tak za tie prachy mohli opravdu to nie len postriebriť, ale aj naozajstne neod****. Je pozoruhodné, že firma, ktorá vyrába tak luxusné antény, akými bez výhrad sú smerové prowaxy, dokáže vyrobiť toto čudo... To už maxlink 13dB pre klientov je lepšia. Minimálne nie je veľká, ako krabica od topánok, keď už vnútri nič nie je :-) Pochopil by som veľkosť a robustnosť antény, ak by sa "tvárila" ako sektorová anténa na vysielač, ale prezentujú ju ako klientskú...

Teď už se asi polepšili a vypadá vevnitř jinak.
Obrázek
0 x

Leeonek

Vemte si 2,4kové jirousy 14db, co je uvnitř

Obrázek
0 x

skrebon
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skrebon » 15 years ago

RAket píše:Teď už se asi polepšili a vypadá vevnitř jinak.

Anténu mám skladom asi týždeň-možno viac. Takže mám buď staré skladové zásoby alebo najnovšiu revíziu :-)
0 x

Leeonek

Jen mi vadí u Waxu to, že kryt je připelený tou bílou pastou. ty první antény co sem sem dával obrázek, rozlousknutí mi trvalo asi 2 minuty a to se jednalo o uplně novou anténu, která ještě nebyla na střeše, jen mi asi půl roku ležela doma.
U jirousů je podle mě stejná pasta a tam ten kryt po pár letech odpadne sám, když se na něho škaredě podíváš.

Problém je, že už jsem si všiml i prowax parabol které po 2 letech venku, mají uvolněný přední kryt, který drží jen na tom prostředním šroubku. Při poklepu na kryt zepředu, prostě drnčí. Kdybych vrazil šroubovák do díry mezi plechem a plastem, zřejmě bych ho v pohodě odchlípl.
0 x

RAket

Příspěvekod RAket » 15 years ago

Leeonek píše:Jen mi vadí u Waxu to, že kryt je připelený tou bílou pastou. ty první antény co sem sem dával obrázek, rozlousknutí mi trvalo asi 2 minuty a to se jednalo o uplně novou anténu, která ještě nebyla na střeše, jen mi asi půl roku ležela doma.
U jirousů je podle mě stejná pasta a tam ten kryt po pár letech odpadne sám, když se na něho škaredě podíváš.

Problém je, že už jsem si všiml i prowax parabol které po 2 letech venku, mají uvolněný přední kryt, který drží jen na tom prostředním šroubku. Při poklepu na kryt zepředu, prostě drnčí. Kdybych vrazil šroubovák do díry mezi plechem a plastem, zřejmě bych ho v pohodě odchlípl.

bohužel je to pravda, ten silikon popraská..ale má to i své pozitivní stránky...voda která tam zkondenzuje má kudy odtékat...jednou se nám taky stalo, že prorezavěly ty ladící šroubky vzadu na ozařovači a zatekla tam voda...od té doby už to komplet izolujem
0 x

Leeonek

RAket píše:bohužel je to pravda, ten silikon popraská..ale má to i své pozitivní stránky...voda která tam zkondenzuje má kudy odtékat...jednou se nám taky stalo, že prorezavěly ty ladící šroubky vzadu na ozařovači a zatekla tam voda...od té doby už to komplet izolujem

Nejlepší izolace je díra, to je známá stará pravda. Izolace nějakou antény jen pastou bez kondenzačních děr by musela být naprosto perfektní a naprosto perfektním těsnícím materiálem. Jinak to zavání tím, že se tam horem voda dostane ale jelikož to náhodou bude dole ještě dobře izolovat, tak už odtamtuď neodteče.....
Mě jen zaráží, že výrobce dodává skládané antény aby se zamezilo možnosti rozladění při skládání a přitom ti radom zepředu začne plandat a drnčet po 2 letech ( spíš už po roce). Prostě nekvalitní těsnící matroš, nic jiného v tom není. Asi jim tam napíšu nějaký hnusný email. Anténa může mít sebelepší výsledky, ale odfláknutá jediná část celou kvalitu shodí.
0 x

Jenya

Příspěvekod Jenya » 15 years ago

skrebon píše:
hapi píše:taky mi to tak vychází.

Pánové, ale no tak. Ešte ma tu zvrznete, že Vám tu dám výsledky :-) Takže dve chyby som si našiel>
1.je to 7600m presne, nezdalo sa mi to, celý čas som si myslel, že to je ďalej :lol:
2.na obidvoch kartách, i na Prowax i na JJ mám 12dB tx power.

To ale pak vypada, ze JJ jsou velmi dobre, pokud je vzdalenost mezi nimi o 4,5 km vetsi, nez vzdalenost s Prowaxy.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 15 years ago

Me by spis zajimalo jak jsou na tom prowaxy proti limcovym maxlinkum, JJ nejsou nic moc aspon ty co jeste mam ja.
0 x

Jenya

Příspěvekod Jenya » 15 years ago

Maxik píše:Me by spis zajimalo jak jsou na tom prowaxy proti limcovym maxlinkum, JJ nejsou nic moc aspon ty co jeste mam ja.

Jsem jeste nevidel. Dej prosim odkaz, kde maji limcove Maxiky :)
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

na ASPE jsem je zahlid, cena je zajimavejsi nez u prowaxu, co vim tak i ty bezlimcove funguji dost dobre napr oproti JJ par24. Tak dejte vedet jestli nekdo ma moznost porovnani, vyzkouseni.
0 x

vendy21

Příspěvekod vendy21 » 15 years ago

vcera sem dotahl dva maxiky s limcem, zatim je mam pouze pripravene k nasazeni , pote podam zpravu
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 15 years ago

Maxik píše:na ASPE jsem je zahlid, cena je zajimavejsi nez u prowaxu, co vim tak i ty bezlimcove funguji dost dobre napr oproti JJ par24. Tak dejte vedet jestli nekdo ma moznost porovnani, vyzkouseni.

Nevim jak obyc, ale serie EXTREME s limcem je celkem povedena, nemuzu si stezovat
0 x
Bývalý ISP...

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Extrem JJ nemam ale mam tu 2pary par24 na p2p a zadna slava (1km mesto cm9 10Db slysi se za -62 ccq 90-100% ) s obyc maxlinkem 40cm mam o 10 db lepsi signal (1km mesto cm9 10Db slysi se za -43 100% ) a celkove je spoj s mnohem vyssi rezervou, Extreme bude mit jen talir s limcem ozarovac bude stejny, takze s JJ teto konstrukce si asi uz hrat nebudu.
0 x