❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Porovnání

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
skrebon
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: Porovnání

Příspěvekod skrebon » 16 years ago

Leeonek píše:šmejdy nekupuj, jedině prowax
http://www.prowax.cz/cz/pwpar5624

Aký veľký máš honorár? :D Prowax nie sú zlé, ale do osady o 5 domečkoch predsa nepôjde Mercedesom, keď tam zájde v kľude na samohybe :lol:
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

skrebon píše:Aký veľký máš honorár? :D Prowax nie sú zlé, ale do osady o 5 domečkoch predsa nepôjde Mercedesom, keď tam zájde v kľude na samohybe :lol:

Honorář nemám žádný, jen je používám sám a proto to říkám :))
Podívej, nasazování antén pochybného typu s názorem, že to zatím stačí, a jakmile se to rozšíří, dáme lepší antény je prostě zavádějící. Proč mám kupovat levné antény a za rok je nahrazovat dražšíma? Tuhle fázi si prostě ušetřím a tím ušetřím. Pokud se jedná o osadu s malým počtem domků, vyjde tě nákup dvou dražších antén o 2000kč víc, což je 1000kč na anténě. Konkrétně s Tvým počtem klientů a velikostí Tvé sítě, bych toto opravdu nebral jako argument, to mi k Tobě fakt moc nesedí :) Pokud sečteš všechny investice do bodu, jsou +2000kč opravdu položka o které bych se vůbec nebavil...
Řešení kterépopisuješ mi silně připomíná jednu konkurenční firmu, která při zbudování přípojného bodu automaticky dá jirouse 24db na příjem (s reklamou) a k tomu 2 všesměrky, jednu na 2,4Ghz, jednu na 5Ghz, sou to prostě takové jelita tady z Kyjovska ;)
0 x

skrebon
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skrebon » 16 years ago

Leeonku, je jasné, že z historíckých dôvodov máme JJ takové a zasa makové a postupom času akosi zmizli zo siete. Ale dobre vieme všetci, že sme kedysi opravdu tak začínali. Keď bola hitovka JJ s límcom, kúpili sa treba 4x2 kusy a doteraz majú aké také uplatnenie v sieti. I keď je pravda, že sa len posúvajú na tie ľahko dostupné miesta a ku klientom. Ale zasa by som to tak nezatracoval. Máš pravdu, že ak dám 180€ za "luxusné" 2xJJ :-D alebo 230€ za 2xProwaxy, tak by som sa musel s koňom zraziť, aby som ušetril na takomto prvku.

Ale ak chce chalanisko proste postaviť sajt, ktorý nebude dlhodobo zaujímavý čo do počtu klientov, tak prečo by tam nedal niečo, čo nám v sieti funguje z roku 2005 :)
Len sa mi nepáčil tvoj prístup k anténam iného výrobcu ako Prowax. Sám JJ používam, lebo mi je ich ľúto hodiť do popolnice, keďže fungujú celkom fajn.
Takže ak chce ušetriť teraz, nakoľko mu to finančná situácia neumožňuje kúpiť mercedes, nech kúpi kľudne JJ, však za dva roky mu práve pripojený klienti v danej lokalite prinesú dosť dukátov na to, aby tam kúpil 4xProwax a tie JJ hodil zasa na nové miesto.
Leeonku, ty si tiež prvé firemné auto nemal Mercedes Vito, ale Embéčku Felíciu Combi a časom si ju posunul technikovi na zničenie :D

Řešení kterépopisuješ mi silně připomíná jednu konkurenční firmu, která při zbudování přípojného bodu automaticky dá jirouse 24db na příjem (s reklamou) a k tomu 2 všesměrky, jednu na 2,4Ghz, jednu na 5Ghz, sou to prostě takové jelita tady z Kyjovska ;)

Krása, aspoň majú peknú reklamu :D :D :D
0 x