hapi píše:dej hardware-retries klidně i na 15, přesně tohle mi dělal taky jeden spoj a signál je přitom ok. A ještě můžeš nastavit frame lifetime na 10. Co to udělá? Hardware retries je kolikrát má opakovat poslání nedoručenýho paketu než sníží rate a frame lifetime znamená za jak dlouho ho má zahodit jako že nebyl přenesen. Wifina v základu nezahodí ani jeden paket a zkoušela by furt ho doručit čimž by brzdila ostatní a snižovala by rates a timhle ho zahodíš a TCP protokol ho pošle znova.
Defakto je lepší posílat 4x stejnej paket na 54Mbitech než 2x na 6Mbitech.
Zrovna nedavno jsme to tu řešili a tohle pomohlo. Při nízkym hardware retries rate kleslo až na 6Mbit a konec. Při zvědnutí to bylo ok a spoj jede na 30Mbitů reálnýho provozu. Proč je spoj tak chybovej to nevim, jsou to směrovky a kolem moc rušení neni. Ale s timhle nastavením to funguje tak se s tim už párat nebudu.
diky moc vsem za rady. nakonec jsem tam nejel a laboruji z domu.
1. co jsem udelal bylo nahrani nejnovejsiho biosu jak do clienta tak do AP. a i to se mi zda, ze pomohlo. z 2.15 na 2.18.
HW retries jsem dal na 15 a frame lifetime na 10 a poprosil jsem usera na LANce, at si zapne DC a zacne neco tahat.
Traffic se vysplahal na 27,5mbps TX a pingy do 50, 60ms
ted je traffic asi 12mbps a pingy okolo 15ms
nicmene, to CCQ se trochu ustalilo. uz to neskace tak vyrazne a drzi se to okolo 85-90%... ale stejne...
asi tam prece jen zajedu a vymenim minipigtail. ruseni tady take neni.. ale jeste zkusim radeji preladit..
jo a jeste koukam a to CCQ skace i na AP (tzn. RB600A, 5Ghz sektor a R52) - nemuze byt chyba tam?
Jeste jsem prubnul btest a pri TCP na both pingy normalni, pokud dam ale UDP a RX, tak se to vysplha asi na 28mbps, ale pingy vzrostou na 1,5sekundy...
tak ja nevim. :-/
FW je vsude nejnovejsi...
UBNT? Maximálně pro klienty...